Да само што имам разбрано дека е комплициран процес и кошта пари. Иначе ништо друго не е проблем.
Заебано е за мајсторот, пошто ланчето е позади мотор (меѓу мотор и кабина) не е напред ко нормален чоек шо би го дизајнирал, мора да вади мотор
. Ко што кажа @dangthe у друга тема, кошта 1000че...е сега коа веќе се отвара ја би сменил уште пар други ствари превентивно шо ќе качат цена.
Promena na lanec za BMW E90 320D, DPF, EGR off? : sovet od bmw servis vo Belgrad BMW Katalinic-Ukoliko nemate podatak da su komplet lanci i lancanici(tu mislim na sve lance a ima ih 3 kom i pripadajuce spanere i natezace!!!) zamenjeni ,moja preporuka je da zamenite.Garancija 12 meseci
Kad zamenite lance i lancanike necete imati mogucnost da se otkinu isti i naprave ogromnu stetu na samom motoru.
Cena oko 500 Eur
Pogonski kais za agregatite:
-Kais sa zamenom kosta oko 50 Eur u zavisnosti od proizvodjaca samog kaisa.
-Sto se tice DPF i EGR ventila nikako da se izvadi.Posebno savetujem da se auto NE cipuje na vecu konjazu!!
DPF i EGR imaju svoju strogu namenu i menjanje na ovom divnom automobilu istih naravno da bi trazilo i mapiranje k.jedinice ali da je to dobro i ispravno BMW bi u startu uradio isto.
Gradska voznja utice na DPF filter ali to ne znaci da ga treba vaditi.DPF ima svoje zadate parametre i uz saradnju sa dobrim servisom vi ga mozete pasivno i aktivno regenerisati kad dodje odredjeni momenat.
-Pitajte takodje kada je i da li je menjan spaner i remenica linijskog kaisa na automobilu.
-Sto se tice DPF filtera ja ne preporucujem vadjenje jer onda nema razlike da ste kupili auto star 30 godina,kada nije bilo turbina i EURO standarda.
Za vise informacija pozovite
011 2647 339 Boza Katalinic