Автор Тема: Квалитет на горивата во МК  (Прочитано 578883 пати)

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
Одг: Квалитет на горивата во МК
« Одговори #525 на: 13 Март 2013, 20:18:28 pm »
шшанкурее
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4218
« Одговори #526 на: 01 Април 2013, 01:28:49 am »
решив да ставам од макоил нафта,да видам како ќе се однесува моторот.првиот пат скоро до резерва бев,ставив за 500 денари,и после некое време како да работи помирно колата,посебно незагреана.со тие 500 денари пројдов околу 80 км што е малце некако,па ставив уште еднаш,ама за 2000 денари.до сега пројдов само 50,строго у град ја возам,па да видам дали ќе пројдам повеќе од 440 км колку што пројдов со нафта од ЛукОил(и тоа 1.5 ден поскапа).Иначе на снага и живост не приметив разлика.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #527 на: 01 Април 2013, 01:30:58 am »
жена ми погрешка ставила на фордот нафта од макпетрол... дури дудук како нејзе за мотори вели дека моторот поинаку звучи и дека колата и е по тромава...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #528 на: 01 Април 2013, 01:31:11 am »
Napolneto gorivo na OMV vo Sofija, Kolata ide na uzgornici vlece super i ne DIMI ! So naftata na Lukoil od izlez dimi a so onaa vo Lisice za cudo ne DIMI. Makpetrolskata nafta e ok, ne mi dimi ama pa ide kako pozasipnata.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #529 на: 01 Април 2013, 01:35:46 am »
тоа настинка ја фатило затоа... на макпетрол бензинските се на промаја направени, многу дува, па ти настинала малку :)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #530 на: 01 Април 2013, 01:37:23 am »
a be kuti. Ne e losa naftata na Makpetrol. Sekogas be razlicno raboti. Na sekoja pumpa koga ke stavam gledam razlicno raboti. Najugladeno mi se vide so naftata od lukoil ama na izlezot. mnogu mi e potivok motorot i zivnuva.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #531 на: 01 Април 2013, 01:45:09 am »
решив да ставам од макоил нафта,да видам како ќе се однесува моторот.првиот пат скоро до резерва бев,ставив за 500 денари,и после некое време како да работи помирно колата,посебно незагреана.со тие 500 денари пројдов околу 80 км што е малце некако,па ставив уште еднаш,ама за 2000 денари.до сега пројдов само 50,строго у град ја возам,па да видам дали ќе пројдам повеќе од 440 км колку што пројдов со нафта од ЛукОил(и тоа 1.5 ден поскапа).Иначе на снага и живост не приметив разлика.

МакОил сега од Окта повторно земаат...

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #532 на: 01 Април 2013, 13:31:26 pm »
Некна на враќање од саем, не знам шо кур ме натера да ставам гориво од Макпетрол?

Еднаш напраив експеримент пред скоро година и половина или две, со два резервоара и моторот реагираше со тоа што се појави тропкање, кое не знам од каде доаѓаше, многу сличен звук на тропање на вентили!

Некна наточив 54 литра (толку собра) и еве денес сабајле со женава за Скопје и назад, со нормлна вожња од 110 до 120, кога се прибрав ми покажа 6.7 просек на борд, што не се случило никогаш?

Обично со ваква вожња е секогаш далеку испод 6... ???

Дефинитвно кај мене моторот не ја трпи оваа нафта па аналогно на тоа, ова ќе биде последно точење на МАК Петрол, без разлика на туѓи мислења и различни убедувања !

« Последно менување: 02 Април 2013, 10:36:53 am Sportex »

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 312
  • It is what it is and that is it :)
« Одговори #533 на: 01 Април 2013, 16:14:21 pm »
Има разични совети, кога го земав BMW-то советот од сервис беше да ставам нафта ИСКЛУЧИВО на Макпетрол и тоа по можност на пумпата на Илинденска кај базенот Карпош, на Polo-то ставам на Макпетрол исто и кога пробав на Лукоил на влез што е, некоја посебна разлика немаше така да како и да свртиш чкартна нафта имаме. Во Грција наточив V-Power на Shell и колата трошеше литро помалку а одеше 10kmh побрзо него со македонската нафта, ама затоа цената е скоро дупла и изгледа важи старата поговорка "колку пари толку музика"

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #534 на: 01 Април 2013, 19:47:46 pm »
Некна на враќање од саем, не знам шо кур ме натера да ставам бензин од Макпетрол?

Еднаш напраив експеримент пред скоро година и половина или две, со два резервоара и моторот реагираше со тоа што се појави тропкање, кое не знам од каде доаѓаше, многу сличен звук на тропање на вентили!

Некна наточив 54 литра (толку собра) и еве денес сабајле со женава за Скопје и назад, со нормлна вожња од 110 до 120, кога се прибрав ми покажа 6.7 просек на борд, што не се случило никогаш?

Дефинитвно кај мене моторот не ја трпи оваа нафта па аналогно на тоа, ова ќе биде последно точење на МАК Петрол, без разлика на туѓи мислења и различни убедувања !

сега бензин или нафта?
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #535 на: 01 Април 2013, 20:12:46 pm »
Нафта ;)

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #536 на: 01 Април 2013, 21:49:54 pm »
И сеа што бидна со информацијата дека на МакОил ЌЕ имало екстра квалитетно гориво? Го бива да ставам или исти курац е?

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #537 на: 01 Април 2013, 21:57:49 pm »
Сега е исти курац, претходно имаше две-три тури од Грчка, сега пак е од Окта...

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4218
« Одговори #538 на: 01 Април 2013, 23:16:51 pm »
само да не е некоја тиња у пм

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #539 на: 02 Април 2013, 10:36:40 am »
Некна на враќање од саем, не знам шо кур ме натера да ставам бензин од Макпетрол?

сега бензин или нафта?

Наточив бензин во на женами косилицата вчера па ми отиде паметот на бензин. НАФТА требаше! Ме разбраа шо сакам да кажам, за секој случај...Поправено !