Автор Тема: Скијање  (Прочитано 114519 пати)

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3039
Одг: Скијање
« Одговори #150 на: 27 Септември 2018, 11:48:13 am »
Штетата од ланската сезона:

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

P-tex од ибеј

Израмнето со метален линијар

Потоа восоцирано, под прав агол се познава репарираното, немав шмиргла 400-ка да го израмнев убаво, вгодина...

Под крив агол, јаска задоволен, вгодина подобро

Знам дека е стар пост, меѓутоа можеш да ми дадеш линк од средството да нарачам и јас?

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #151 на: 27 Септември 2018, 13:11:45 pm »
P-tex се свеќите за репарирање, од ибеј ги порачав ама истата продавница повеќе не постои, или летово и е исклучен акаунтот.

Инаку еве од пребарување, одбери си колку ти треба за колку пари:
https://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_osacat=0&_odkw=p-tex&_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=p-tex&_sacat=0

А од истата го имав земено пред две години и Butta восокот, за 10пара на скии, ама како аматер 7-8 пати мислам за мене максимум има:
https://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_osacat=0&_odkw=butta+wax&_from=R40&_trksid=m570.l1313&_nkw=butta+wax&_sacat=0

Отсутен Dule_

• Сениор
« Одговори #152 на: 27 Септември 2018, 13:13:21 pm »
Благодарам, ќе нарачам за сезонава.

Отсутен Bender

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 98
  • GSM Servicer
    • Search Girls from your city for night
« Одговори #153 на: 28 Септември 2018, 11:09:55 am »
Јас за аматерско репарирање си ја користам опремата од Декатлон, бугарскиов сезонски ги става он лајн работите: https://www.decathlon.co.uk/C-854300-ski-maintenance со 30/50еур (иам 4 пара скии, каде на секоја втора недела во ски сезоната ги гланцам) и веќе трета сезона ни до пола не ми е потрошен ваксот. За вакви оштетувања и пред сезона ги носам на кантирање и целосен сервис вклучувајќи и на везовите подмачкување преку пријатели во polar.mk ми земаат 1000мкд од пар, крај на сезона премачкувањето можете и сами да го направите за да не корозираат.
Еден мини секси туторијал:
« Последно менување: 28 Септември 2018, 11:21:57 am Bender »

Отсутен Dule_

• Сениор
« Одговори #154 на: 18 Ноември 2018, 23:03:20 pm »
Полека почнаа подготовки за зимa:

« Последно менување: 18 Ноември 2018, 23:20:17 pm Dule_ »

• Сениор
« Одговори #155 на: 28 Ноември 2018, 14:36:29 pm »
Дали знаете кај нас дали можи да се најди алатче за оштрење на кантовите од скиите како на сликата? Ако има вакво до 500ден давам, а од интернет преку 1000ден најефтиното ми иди, што сметам дека е претеризам. А имам идеја како да го направам со турпија за некоја стотка.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #156 на: 28 Ноември 2018, 18:38:49 pm »
Дали знаете кај нас дали можи да се најди алатче за оштрење на кантовите од скиите како на сликата? Ако има вакво до 500ден давам, а од интернет преку 1000ден најефтиното ми иди, што сметам дека е претеризам. А имам идеја како да го направам со турпија за некоја стотка.

Како мераклиски си ги средуваш скиите... Браво.

Да не нудиш услуга сервис можеби?

Отсутен IdeuX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 763
« Одговори #157 на: 28 Ноември 2018, 19:39:23 pm »

И јас барав али се откажав кога сфатив дека без фиксирање со стеги или менгеме не можеш да ги наостриш кантовите, можеш само да ги поебеш...

Отсутен plockaMK

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 86
« Одговори #158 на: 28 Ноември 2018, 20:23:48 pm »
Сезонава сакам да отидам на скијање, во некој од познативе места како вал ди, зер, сестриере па ме интересира дали е подобро да купам скии нови од тука или да си изнајмам таму.

Не сум некој скијач туку сеуште сум почетник и одам преку скиманијаци и нивните школи.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6991
  • Бенве сие бенве
« Одговори #159 на: 28 Ноември 2018, 20:26:35 pm »
Многу сакам да научам да скијам ама старо магаре сум и ми е страв.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

• Сениор
« Одговори #160 на: 29 Ноември 2018, 12:35:53 pm »
Како мераклиски си ги средуваш скиите... Браво.

Да не нудиш услуга сервис можеби?
Фала, искрено не би ти се нафатил засега се додека не ја споредам мојата аматерска работа со некој пари што зема. Не сакам да ти наплатам за нешто што ќе го добиеш поквалитетно направено на друго место. Башка од Битола сум.

е откажав кога сфатив дека без фиксирање со стеги или менгеме не можеш да ги наостриш кантовите, можеш само да ги поебеш...
Ајде не велам не пошто немам пробано, ама се сомневам во твоето тврдење. При оштрењето се симнувал многу малку метал, па ако не се наоштрат од едно поминување два три пати ќе поминиме, ништо страшно. Со ваква алатка, ако се лизга правилно, 90 степени се 90 степени.

Инаку кај мене не се фиксирани така стојат на маркери и напред на две парчиња паркет, толку, а замисли даската за пеглање колку е нестабилна, а баш во моментов ми текна дека со hot glue можам одоздола да ги фиксирам.  :-X

па ме интересира дали е подобро да купам скии нови од тука или да си изнајмам таму.
Да си купиш, пари дадени за изнајмени скии\чевли се џабе фрлени пари, посекако ќе купиш.

Отсутен IdeuX

• Јуниор
  • **
« Одговори #161 на: 29 Ноември 2018, 12:44:45 pm »
За восоцирање нема проблем ако не се фиксирани, али острење како што треба ти треба и стисок и две раце и стабилна површина. Дека ќе ги усереш у неповрат ако згрешиш, нема, али зошто да вежбаш беспотребно :)

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2765
« Одговори #162 на: 29 Ноември 2018, 12:50:36 pm »
Koj ke odi za Borovec, po patceto pokraj gondolata Jastrebez za 10 evra skiite gi pravat top komplet sreduvanje.
(za sekoj slucaj gi proveriv i prasav pod koj agol ke gi ostrat moite skii, tacno si znaea lugeto kako sto imav prethodna informacija za agolot na moite skii)

• Сениор
« Одговори #163 на: 29 Ноември 2018, 12:51:29 pm »
Полесно ми е на душата сам ко ќе ја посерам работата  :)

Отсутен IdeuX

• Јуниор
  • **
« Одговори #164 на: 29 Ноември 2018, 12:53:30 pm »
Купи па пиши импресии :)