Автор Тема: Alfa Romeo 147  (Прочитано 5910 пати)

Отсутен sashko.pp

• Почетник
  • *
  • Пораки: 12
Одг: Alfa Romeo 147
« Одговори #15 на: 29 Септември 2017, 20:42:21 pm »
Најдов една лепотица што се издвои од сите кршови што ги видов денес. Уште на слики се гледа дека е топ се слушнав и со сопственикот, вели сервис си има направено (голем), останува да ја кренам на дигалка и ако не е многу солена одоздола, да одам до прилеп на регистрација. Прашав неколку души што возат алфи од сите истиот муабет: нема да погрешиш ама си бара добро подвозје, а мотор е врв. Па реално за овој буџет сите коли што ги сретнав бараа голем сервис + стегање на некои основни витални делови и некои ситници пример јаболка на мењач, разновидни цревца и глупости. Така што алфава би дошла тука некаде плус 100 - 200 евра ама барем на срце ми е :)
А ти ја виде во живо или само на слики?

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Не само што ја видов во живо, еве ја денес на паркинг е веќе, регистрирана и уште сервис остана :). Сопствеников тврди дека и сменил ребраст ама нешто ми цивка во тој предел така што ќе направам голем сервис за брзо, не ми се ризикува. Инаку од витални делови има лево долно рамено, и некоја чаура/гумица незнам што точно на десната страна. На 2 сервиси ја однесов (еден пред да ја земам, другиот на самиот технички), ми потврдија самите без да прашам дека колата е стегната многу добро и дека е одлично зачувана во интериер, а и има најголемо ниво на опрема од таа година. Понатаму како ќе каже господ :)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11771
  • Архитект
« Одговори #16 на: 29 Септември 2017, 22:05:44 pm »
Со здравје да си ја возиш.
Долго да те служи без мака.

Сега ќе залади па ќе ги осетиш кои гумици се за менување.
:)

Иначе за некој да ти го прегледа подвозјето треба да е добар мајстор за Алфа Ромео и да ги знае сите делови како работат.
И јас сум ја носел во амсм, на центрирање и сите викат камен е, ама Жарко поинаку гледа. И никогаш не греши.
Моја препорака, ако можиш однеси ја до кај него да ја прегледа. И закажи си сервиси кај него што треба.

Отсутен sashko.pp

• Почетник
  • *
  • Пораки: 12
« Одговори #17 на: 05 Октомври 2017, 21:42:51 pm »
Еве да направам еден up-date. Веќе поминав околу 1500км со алфата и вчера и напрајв обемен сервис. Сакав да ја правам кај Жаре во Скопје ама цената ми дојде многу солена, небитно секој со својот џеб и сепак ја средив во Прилеп, добив и попуст на деловите бидеќи ги купив прилично многу. Сет ламела, сет ребраст + водна, масло (ливки моли) и сите филтри, две рамења долни, исправање на еден бандаж и центрирање и денеска на пат за Скопје се чувствувам како да возам формула. Додуша немаше и најмала дупка што не се осети на плетвар ама колата се лепи за асфалт страшно. Ми остана уште линискиот каиш и термостат. Сервисот на колата + регистрација и пробни таблици (вклучуваќи и секакви ситни трошоци) ме чинеше околу 1000евра. Btw напрајв сервис со кој добивам практично "нова" (што би се рекло кај нас) кола, т.е да нема ниту една ситница што ке крца, тропа или да не работи, затоа е толку скап. Фала ви на сите за советите и одговорите :)