Автор Тема: Chevrolet Spark 2008 - Проблем со обртаи???  (Прочитано 2731 пати)

Отсутен martin_golf5

• Почетник
  • *
  • Пораки: 35
Chevrolet Spark 2008 - Проблем со обртаи???
« на: 22 Јуни 2017, 17:12:57 pm »
Дечки ми треба помош, се рабоота за Chevrolet Spark мотор 800кубика 2008g со 87000 поминато (без плински уред). Имам прболем со обртаите на колата кога е во лер цело време варираат а понекогаш знае да падне до нула и да изгаси. Кога се прешалтува во вожња споро ги врака. Во прва и во втора брзина кога ке ја пустам гаста колата сецка неколку пати. На колата и е направен голем сервис од типот на сет ребрасти, уље, сајла за гас, дрзач на мотор,нови BOSCH свекици, ново степ моторче и исчистена клапна. Проблемот е ист и пред ова се да биде сменето. Ја носев кај тројца мајстори појма немаат со и е. Грешки не појавува на компјутер. Снимив едно видео чисто да показам како изгледа тоа.

https://youtu.be/iTrO7GFIuc8

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34066
  • Таков е животот... јебига
Одг: Chevrolet Spark 2008 - Проблем со обртаи???
« Одговори #1 на: 22 Јуни 2017, 18:36:58 pm »
Истиот проблем го имав и јас кога чачкав каде не треба. Изместена ти е позицијата на сајлата за гас и степ моторчето.
Намини докај мене да ја ѕирнеме сајлата, а после тоа ќе скокнеш до Аутомакедонија да го стават на дијагностика и да ја ископираат позицијата на степ моторчето во ECU-то. Пола саат работа.

Отсутен martin_golf5

• Почетник
  • *
« Одговори #2 на: 22 Јуни 2017, 22:08:35 pm »
Daj mi brojce druze.

Отсутен VW FAN

• Почетник
  • *
  • Пораки: 2
« Одговори #3 на: 28 Јуни 2017, 17:51:56 pm »
Дечки ми треба помош, се рабоота за Chevrolet Spark мотор 800кубика 2008g со 87000 поминато (без плински уред). Имам прболем со обртаите на колата кога е во лер цело време варираат а понекогаш знае да падне до нула и да изгаси. Кога се прешалтува во вожња споро ги врака. Во прва и во втора брзина кога ке ја пустам гаста колата сецка неколку пати. На колата и е направен голем сервис од типот на сет ребрасти, уље, сајла за гас, дрзач на мотор,нови BOSCH свекици, ново степ моторче и исчистена клапна. Проблемот е ист и пред ова се да биде сменето. Ја носев кај тројца мајстори појма немаат со и е. Грешки не појавува на компјутер. Снимив едно видео чисто да показам како изгледа тоа.

Другар ме интересира дали го реши проблемот и како  пошто и јас го имам истиот проблем

Отсутен martin_golf5

• Почетник
  • *
« Одговори #4 на: 29 Јуни 2017, 02:49:43 am »

Другар ме интересира дали го реши проблемот и како  пошто и јас го имам истиот проблем
Uste ne sum go resil. Bev vo automakedonija ko demek toa bilo klapnata da ja steluvaat kompjuterski ama nisto. Neznam so da pravam. Baram resenija

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6672
  • Бенве сие бенве
« Одговори #5 на: 29 Јуни 2017, 11:51:03 am »
Имам јас една голф 4ка 1.6 и кога ја земав правеше проблем со обртаите, земав и клапна затоа што сите мајстори типуваа дека е до неа, го сменив мафот иако не го даваше како грешка и колата се среди, најди маф од друг спарк, стај го кај тебе и пробај еден круг околу маало, може и до него да е

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk

Отсутен VW FAN

• Почетник
  • *
  • Пораки: 2
« Одговори #6 на: 29 Јуни 2017, 13:23:34 pm »
Имам јас една голф 4ка 1.6 и кога ја земав правеше проблем со обртаите, земав и клапна затоа што сите мајстори типуваа дека е до неа, го сменив мафот иако не го даваше како грешка и колата се среди, најди маф од друг спарк, стај го кај тебе и пробај еден круг околу маало, може и до него да е

мислам дека нема на спаркот маф, барем јас не најдов
Sent from my iPhone 7 using Tapatalk

Отсутен martin_golf5

• Почетник
  • *
« Одговори #7 на: 04 Јули 2017, 12:44:04 pm »
I jas kako so prebaruvav nema maf senzor, valjda

Sent from my SM-N920C using Tapatalk