Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 3009426 пати)

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2622
  • Custom made interiors
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #690 на: 04 Септември 2017, 22:27:05 pm »
И јас многу пати се прашував за тој проект, и дознав дека човекот си имал некој приватни проблеми во животот но за среќа се вратил пак во нормала и може и повторно се работи на проектот само не е активен тука.

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #691 на: 04 Септември 2017, 22:28:52 pm »
Возел некој мвс на водород? Искуство? Надежни се или ...

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #692 на: 05 Септември 2017, 23:01:50 pm »
Да не знаете кај можам да најдам четка како тие за шишиња ама метална ?

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7821
  • French diamond
« Одговори #693 на: 05 Септември 2017, 23:38:28 pm »
Само јас неможам да разберам или има и други:

Зашто луѓе ставаат Лед дневни светла на браник кои коштаат преку 100 евра, кога сијалица Х4 или Х7 кошта 300-500 ден?
Посебно ме чудат кога гледам коли стари од 10-15 години со продажна цена од 1000-3000 евра со Филипс лед светла

Ама логика, браво !

И мојата вреди 2000 евра, а јас имам купено работи за неа од преку 600-700 евра... ама будала сум и јас ко тие другите.

Отсутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 619
« Одговори #694 на: 06 Септември 2017, 10:09:08 am »
Само јас неможам да разберам или има и други:

Зашто луѓе ставаат Лед дневни светла на браник кои коштаат преку 100 евра, кога сијалица Х4 или Х7 кошта 300-500 ден?
Посебно ме чудат кога гледам коли стари од 10-15 години со продажна цена од 1000-3000 евра со Филипс лед светла

Ама логика, браво !

И мојата вреди 2000 евра, а јас имам купено работи за неа од преку 600-700 евра... ама будала сум и јас ко тие другите.

Чекај, не зборам ако си фрлил пари за бандажи, спирали и колата ти изгледа добро..
туку гледам некои стари коли во фабричка состојба или полоша (као фиат пунто, митсубиши колт) со наштрафени Лед светла на браник, као демек еве штедам фарови а тие коштаат 150-200 евра (пошто нели, мора да има ТУВ сертификат, зборам за ЕУ)..
Тоа ми е муабетот, зашто на кола која што ти е за до работа би помислил дека подобро е да купиш лед светла отколку да користиш соборени светла..Ми нема логика конкретниов случај, не останати тјунинг работи

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
« Одговори #695 на: 06 Септември 2017, 10:45:28 am »
Јас на мојата 206-ка 15 години стара толку пари давам за редовни и вонредни сервиси што не ми остануваат пари ни за лед светла од 500 денари  :). Јас не гледам логика на кола 15 години стара да даваш пари за бандажи, спирали, ледови и слично, а не ми работи климата, ламбда сондата, откажале вилушките, споните, амортизерите и што ли уште не. Во две години имам вложено 1000 евра во колата што ја купив 2000  :) од тие пари во тунинг немам вложено ни денар и не ни планирам.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9225
  • Пичлеме
« Одговори #696 на: 06 Септември 2017, 11:02:49 am »
Јас на мојата пред некој ден и го наполнив резерварот  8) ???

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #697 на: 06 Септември 2017, 11:27:12 am »
До макс? Затоа те гледам нешто си ослабнал, све мислев на диета си :)

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9225
  • Пичлеме
« Одговори #698 на: 06 Септември 2017, 11:45:42 am »
До макс? Затоа те гледам нешто си ослабнал, све мислев на диета си :)
Сите на ХРОНО, јас на ДИЗЕЛ диета. За никаде сум направен, ослабен скроз, алиштата како вреќи ми се

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8385
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #699 на: 06 Септември 2017, 14:59:44 pm »
Камо трегери бе?
Или без тендер ништо?

Присутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22369
« Одговори #700 на: 06 Септември 2017, 23:39:57 pm »
Dragi moji jugosloveni mrzite me čujem.
I to iz dna duše. Mrzite me i sve mi po spisku psujete. Kažete da sam bio diktator, da sam gušio slobode, da sam slao u zatvor nedužne, da sam naredio ubistva mnogobrojnih. Da dok sam bio na čelu FNRJ i SFRJ zadužio i vašu djecu, vaše unuke i praunuke. Da sam bio protiv slobode ispovjedanja vjere. Da sam napravio društvo privilegiranih a da je narod bio željan svega.
E pa mrzite me, nadam se da ćete me mrziti iz dana u dan sve više. Zaboraviti ćete da sam postao predsjednik države koja je još bila u feudalnom dobu, da skoro nije bilo tvornica, da je procenat nepismenosti bio izuzetno visok, da su bolesti koje su odavno bile iskorijenjene u Evropi i dalje harale po cijelom Balkanu. Zaboraviti ćete ili već jeste koliko je kilometara pruga, puteva i cesta napravljeno dok sam bio „diktator“. Koliko je bolnica izgrađeno, škola i univerziteta. Koliko smo samo tvornica napravili, kakvu smo vojnu industriju izgradili. Koliko ste samo imali radničkih odmarališta, prvenstveno na moru ali i na kopnu. Vaša su djeca imala dobre škole, vaš je pasoš bio cijenjen.
Jesam, priznajem, bio sam diktator. Nisam dozvolio da nam Rusi i Amerikanci seru po glavi. Tačno je, bio sam diktator, nisam htio da čujem da može biti neko gladan. Naređivao sam, i opet bih, da svaki radnik dobije stan od svoje firme. Naređivao sam i opet bih, da svaka radnička familija ima pravo na godišnji odmor na moru. Priznajem, mrzio sam zaostalost i koristio sam svoj diktatorski autroritet da svako djete mora ići u osnovnu školu a ko želi može i u srednju i na besplatan fakultet. Liječenje na VMA u Ljubljani, Zagrebu, Beogradu je bilo dostupno svima i svima je bilo besplatno.
Mrzite me što sam hapsio i slao na Goli otok. Mrzićete me još i više kad vam kažem da bih to opet činio samo da obezbijedim miran san svakom djetetu u svojoj diktaturi. A u tome sam i uspio. Ko je radio svoj posao, nije išao na Goli otok. Ko je radio gluposti, rovario protiv tek osnovane države, kovao planove za uspostavljanje sovjetske republike, ili neke američke kvazi-demokracije, taj je imao besplatnu kartu za Goli otok.
Mrzite me što sam naredio ubistva kvislinga i izdajica 1945-te. Ma šta sam trebao? Da ih amnestiram, a oni klali nedužan narod 4 godine. Kažete da sam naredio ubistva nekih sveštenika, hodža i popova? A nije vam palo na pamet da ih je ostalo u životu više od 99%, odnosno da sam naredio (i opet bih) da se smaknu samo oni koji su blagoslovljavali koljače. Zaboravili ste da nisam zabranio da se grade i crkve i džamije.
Kme, kme Tito je bio diktator, on nije dozvolio razvoj demokracije! Pa majku vam vašu, sve sam vam dao! Nije se zvalo ova ili ona stranka ali ste imali SSO, SK, sindikate, radničke savjete, SUBNOR, imali ste sve mogućnosti da se ponašate demokratski i uvježbavate demokratske procese. Kao smeta vam što nije mogao napredovati ko nije bio član partije! Pa majku vam vašu, ko sad napreduje u tim vašim državama? Da nisu možda nezavisni intelektualci!?
Ma znate šta, razočarali ste me i to duboko. Sve sam vam dao i šta vi onda uradite? Sve razjebete! Gdje su sad one škole i tvornice, gdje su univerziteti? Koliki je natalitet? Rastete li ili padate? Jeste li sretni ili nesretni? Ljeto je, hoćete li na more? Hoćete li svojim parama ili možda na kredit? Čije su vam banke? Čiju hranu jedete, je li uvozna ili domaća? Imate li za zimnicu? Sjećate li se mojih zimnica, svake godine, ha? Ko je kum vašeg djeteta? Je li komšija i prijatelj druge nacije ili više toga nema? Gdje su vam djeca, sa vama ili su pobjegla u inostranstvo, brisati guzice švabama? Može li se živjeti od penzije ili se svi molite bogu da umrete prije nego odete u penziju, samo da se ne patite i ne mučite svoju djecu?
Budale jadne! Šta sam vam govorio – čuvajte bratstvo i jedinstvo. Mislite li da sam ja to samo onako pričao?
Budale jadne! Sad vam švabe i francuzi uvaljuju priču o evropskoj uniji! A vi pušite sve što vam kažu! Pa imali ste uniju jaču od evropske sa vojskom, policijom, bankom, minimalnim uvozom, čist zrak i domaću hranu, džaba školstvo i zdravstvo. A sad ćete dobiti njihovu vojsku i policiju, njihove banke da vas pljačkaju, zaboravite na čisti zrak i vodu, ići ćete kod njih da ih služite a domaće ćete pojesti samo govno.
A to ste i zaslužili. J.B. Tito.

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #701 на: 07 Септември 2017, 00:30:32 am »
Така е Тито, во право си. Се обидуваа(т) повеќемина на балканот како тебе да постапат ама квислинзите се на власт наместо бесплатно на Голи оток.

Отсутен Bicikle

• Легенда
« Одговори #702 на: 07 Септември 2017, 03:42:17 am »
Комарцие сеа најдоја пастрма да ме напраат...

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
« Одговори #703 на: 07 Септември 2017, 03:43:26 am »
Каде може квалитетни ЛЕД сијалици да се најдат за по дома(да не блештат на празно, а да не осветлуваат) и што боја препорачувате?

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8385
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #704 на: 07 Септември 2017, 08:32:31 am »
Јас планирам да почнам да редам Филамент лед.
Сакам на жолто па или 2300к или 2700к максимум.