Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 3020397 пати)

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5514
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #2790 на: 30 Мај 2018, 19:02:09 pm »
Имаме ли некој на форумов што се занимава со шпедиција, увоз на возила. Поточно ми треба да се распрашам за некои детали да увезам еден мотор.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20397
« Одговори #2791 на: 31 Мај 2018, 03:00:22 am »
Откако ќе го увезеш сподели на форум жити се да се знае еднаш и засекогаш како иде :D

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10612
« Одговори #2792 на: 31 Мај 2018, 07:33:09 am »
За век и веков, амин! :)

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
« Одговори #2793 на: 31 Мај 2018, 10:48:53 am »
Можеби е пишано по темиве, нова бензинска пумпа на Нас Гас веднаш после надвозникот за Новоселски пат од десна страна. Уште не е отворена ама би требало за неколку дена да проработи.

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5514
« Одговори #2794 на: 31 Мај 2018, 23:17:13 pm »
Откако ќе го увезеш сподели на форум жити се да се знае еднаш и засекогаш како иде :D
Нема проблем, процедурата горе долу ја знам ме мачи една поединост. Моторот е швајцарски донесен е во МК од газда што живеел тамо и има БГ пасош. Таблиците се одјавени и моторот е тука, ме мачи каков купопродажен договор треба да направам за да можам да ја бркам процедурата за царина... Ми спомнаа некој си швајцарски купопродажен кој што можел до шпедицииве да се земе, меѓутоа не ми е јасно кој ќе ми завери такво нешто кај нас.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #2795 на: 01 Јуни 2018, 00:27:57 am »
daj pomognete devojcevo da si go najde kutreto :)
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1930
« Одговори #2796 на: 01 Јуни 2018, 00:37:17 am »
Да не е некоја осамена баба :D
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #2797 на: 01 Јуни 2018, 01:19:10 am »
:D od biraca nema ....a
go najdeli kutreto?

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1930
« Одговори #2799 на: 01 Јуни 2018, 11:44:19 am »
@lans  Грешен ти е линкот, еве го правилниот споделен во сите групи на фб http://www.carclub.mk/2017/06/01/od-denes-zapocnuva-letnoto-naplakjanje-na-zonskoto-parkiranje-niz-skopje/ :)
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #2800 на: 01 Јуни 2018, 11:56:17 am »
Lol 😁

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #2801 на: 01 Јуни 2018, 17:57:01 pm »
Нема проблем, процедурата горе долу ја знам ме мачи една поединост. Моторот е швајцарски донесен е во МК од газда што живеел тамо и има БГ пасош. Таблиците се одјавени и моторот е тука, ме мачи каков купопродажен договор треба да направам за да можам да ја бркам процедурата за царина... Ми спомнаа некој си швајцарски купопродажен кој што можел до шпедицииве да се земе, меѓутоа не ми е јасно кој ќе ми завери такво нешто кај нас.
Nikade ne se zaveruva. Fiktivni dogovori se tie. Mene sa kolata mi napravija na granica u mk

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #2802 на: 03 Јуни 2018, 14:30:02 pm »
Снајперот го утнал, струјата го фатила.
https://press24.mk/bizarna-nesrekja-vo-makedonija-mlado-momche-go-sprzhi-struja

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #2803 на: 03 Јуни 2018, 16:57:29 pm »

Srbite ne s esoglasuvaat so novite pubaj ceni na derivatite, nam ni e seeednoo :D

http://www.panpress.rs/u-centru/gradjanska-akcija-u-pancevu-ideja-se-prosirila-na-citavu-srbiju/

Грађанска акција у Панчеву, идеја се проширила на читаву Србију
 01/06/2018 Ивана Предић  2 Коментара
protest
Фото: facebook
Протест грађана и грађанки који је данас одјекнуо Панчевом, одржан је на раскрсници у Улици Првомајској, због поскупљења горива. Око 20 возила на пола сата блокирало је пут за Београд и из Београда, како би се скренула пажња на високу цену нафтних деривата у Србији. Врло брзо анимирана је цела Србија преко фејсбука, и људи су позвани да се прикључе великом протесту који ће бити одржан у петак, 8. јуна, од 17 сати.

Акција је започета на иницијативу наше суграђанке, и још неколико младих људи из Београда и Панчева. Наша суграђанка је покренула групу на фејбуку под називом Протест против поскупљења горива, која је за само два дана привукла 22.926 чланова!

„Све више људи се јавља, прикључили су се грађани из свих већих градова у Србији, у Војводини, централној и јужној Србији. Када су видели снимак који смо поставили на фејсбуку добили су вољу и видели да акција може да се спроведе“, каже она за наш портал.

Наводи грађани од државе траже да се смање акцизе за све нафтне деривате за 20 до 30 одсто, и да се промени начин формирања цене горива. Гориво у Србији је међу најскупљим у Европи, а ми имамо најмање плате, закључује она.

„Поента је да анимирамо што више још љ...

Присутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9231
  • Пичлеме
« Одговори #2804 на: 05 Јуни 2018, 07:26:15 am »
Шо му е на хеликоптерите уште од сабајле бе браааат? Еден на тераса ми слета, други два околу него се мотаат...