Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2741186 пати)

Присутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3638
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #18420 на: 06 Октомври 2025, 19:07:25 pm »
Sto ubavo e vaka tugji matematiki koa se pravat

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Како мислиш туѓи?! Зар нема никој право да каже што мисли? Никој на никого мачета не му става па со сила да му вметне или земе нешто. Ако сакаш нешто плус да научиш — поднаучиш, во ред. Ако не, твој проблем. Секој има право да изнесе што си мисли, а само будала изгледа дека е најпаметен од сите, бидејќи не му треба ниту социјализација, ниту друго мислење, ниту жив човек — ништо. Сам со себе, па најубаво генијалец.
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5380
« Одговори #18421 на: 06 Октомври 2025, 19:15:56 pm »
Sto ubavo e vaka tugji matematiki koa se pravat

Како мислиш туѓи?! Зар нема никој право да каже што мисли? Никој на никого мачета не му става па со сила да му вметне или земе нешто. Ако сакаш нешто плус да научиш — поднаучиш, во ред. Ако не, твој проблем. Секој има право да изнесе што си мисли, а само будала изгледа дека е најпаметен од сите, бидејќи не му треба ниту социјализација, ниту друго мислење, ниту жив човек — ништо. Сам со себе, па најубаво генијалец.
Ne palamudi mn. olabai

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7781
« Одговори #18422 на: 06 Октомври 2025, 20:03:47 pm »
Знаете како викаат за големи куповини. If you can't afford it twice, you shouldn't buy it once.

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4286
« Одговори #18423 на: 06 Октомври 2025, 20:25:58 pm »
По таа логика тука никој не треба да купи ниту стан ниту кола, и ќе требаше во шатори да живееме. 😀
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7122
  • Бенве сие бенве
« Одговори #18424 на: 06 Октомври 2025, 20:28:11 pm »
Колкава плата треба да земам за да си купам G30 540i фејслифт? Џимс?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Присутен Jimny

• Сениор
« Одговори #18425 на: 06 Октомври 2025, 20:44:22 pm »
Умре тоа време батко Маце АРЈАН кога се прекршуваме од работа... тури перика на глава и онлифенс не Бенве , Мерцедес гле350 нов ке падне.. Или да те засака газда она друга варијанта..
You have to start with the truth. The truth is the only way that we can get anywhere. Because any decision-making that is based upon lies or ignorance can't lead to a good conclusion.

Присутен Jimny

• Сениор
« Одговори #18426 на: 06 Октомври 2025, 20:46:54 pm »
По таа логика тука никој не треба да купи ниту стан ниту кола, и ќе требаше во шатори да живееме. 😀
сум спиел и во шатор на +50 ништо ново не е.. се доаѓа до жив човек ,да сереш во најлони😂и полниш флаши... Живот што дробиш тоа и ке се јаде..

Присутен Jimny

• Сениор
« Одговори #18427 на: 06 Октомври 2025, 20:50:44 pm »
Па крај-краева нека го фукне од еднаш не се станува дфоцефка 🤣🤣🤣ама нов фејслифт халогени нека рола мерџа

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3407
  • Хюндай Тюсон
« Одговори #18428 на: 06 Октомври 2025, 21:04:01 pm »
Колкава плата треба да земам за да си купам G30 540i фејслифт? Џимс?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ако те фаќа криза средни години доволни се и 1000 евра колку да си покриеш ратата од кредитот :D

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5433
  • Пиши лаже
« Одговори #18429 на: 06 Октомври 2025, 21:06:36 pm »
Клабери, во потрага сум по стан под кирија во Скопје. Кисела Вода, Црниче,Мичурин, Козле тој реон.  Потребно ми е  ~40/45m2 максимум, да има една соба башка би било добро. Не барам некој луксуз секако, но сакам да е пристојно за живеење.
За цена, до кај 250Е максимум сум спремен да дадам. Доколку знаете некој да издава, пуштете ми бројче.

Благодарам.
« Последно менување: 06 Октомври 2025, 21:31:21 pm Boshe »
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7781
« Одговори #18430 на: 06 Октомври 2025, 23:17:15 pm »

Ние како нација, генерално гледано, сме финасиски јако неодговорни. Особено во денешно Инстаграм време каде што е култура да се покаже тоа што го имаш. Купување на стан секогаш би било исклучок, додека кола е сосема спротивно. Едното е asset, другото е liability.

Присутен Jimny

• Сениор
« Одговори #18431 на: 07 Октомври 2025, 07:31:39 am »
Баш така — наместо човек да работи здрав и прав, го мотивираат со совети да земе лизинг за автомобил. Чекај, дали сме сериозни? Не е срамота да немаш кола, зошто да се заглавуваш? Кога нема, прво треба темели да удри, а тоа е работа. Ако не во Македонија, ќе оди надвор од Македонија — завршена е таа приказна. Полесно и поедноставно нема, банките и кредитите не се решение. Што ќе ти се тие пари, кога ни стан ни кола не се твои? Сè додека не создадеш нешто свое, не можеш да ја знаеш вистинската вредност на истото, без оглед на годините. Јас го охрабрувам секој да си оди на печалба надвор од Македонија, со кеш. Скопје и Македонија се сосема пристојно место за живот. Ова не е паламудење, туку реалност кажана од паталец, не од гаталец. Иста работа — Кромберт у Битола и Германија не се исти во пари, а времето е пари. Човек без пари ни мајка не го сака.Единствено ми е жал што постепено се уништуваат други градови е све се сведува на Скопје.Нови градба на станови продадено во карабина Велес, Куманово,Битола,Охрид... Гледам со свои очи за 10-15 години други градови ке бидат бетер и од Кратово под 10илјади жители а тоа не е добро,луѓе од 20до 40 години купувате станови во Скопје од други градови и тоа е силен аларам кој ке остане и колку во луѓе во другите градови..Барем од тие 6миљарди другите градови да ги средија да не доаѓа народ во ск..

Присутен Jimny

• Сениор
« Одговори #18432 на: 07 Октомври 2025, 19:59:56 pm »
Промакс кењара

Присутен Jimny

• Сениор
« Одговори #18433 на: 08 Октомври 2025, 16:30:46 pm »
https://www.index.hr/vijesti/clanak/kupio-novu-skodu-pa-morao-15-puta-na-servis-auto-kuca-ne-priznaje-da-je-neispravan/2715358.aspx

Погледнете го  видеото и искуството на човекот.Ве молам ваше мислење

"Čudno mi je što su u početku pokušavali popraviti problem, da bi nakon toga počeli kriviti mene. Potom su mi tvrdili da je vozilo ispravno, da bi mi na kraju ponudili otkup vozila", kaže Domagoj. Bez obzira na cifru koju bi mu na kraju ponudili, Domagoj tvrdi da ona zasigurno neće biti dovoljna da bi mogao kupiti novi automobil sa sličnim specifikacijama.

"Možemo mi pričati o toj opciji, ali ja želim vidjeti koje je trenutno stanje mog automobila", kaže.

Domagojev slučaj nije prvi ...
« Последно менување: 08 Октомври 2025, 19:15:22 pm Jimny »

Присутен Jimny

• Сениор
« Одговори #18434 на: 13 Октомври 2025, 10:20:11 am »
Како може да се заштитиме од вознемирување од страна на сектите наречени „политичка кампања“? Човек веќе не може нормално да излезе на јавна површина без да биде опкружен со луѓе кои делат летоци, ветуваат чуда и не му даваат мир. Ајде тоа и некако — но оди и по врати, остава материјали, тропаат и вознемируваат по дома. Овие две недели пред избори се вистинско малтретирање и навистина станува неподносливо.
Дали постојат правни механизми или некаков начин да се заштитиме од вакви притисоци, или единствено решение е човек да ја напушти државата во тој период? Благодарам.