Ја нарачав играчката од Али но рачките не сакаат да се конектират со ресиверот т.е еднаш се конектираа у 2 дена и пак не сакаат,сеа прашање од каде не да се најде ваков ресивер,најдов еден на али ама колку шо гледам на виндовс платформа бара а уредот е андроид...(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Имаш ли Android TV?
Ако да - имам решење за сва времена, специјално за тебе.
Ја тове играчката е 2 во 1,има игри и ТВ ми го направи андроид,пуцај сеа какво искаш 😁
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Не сАм те забравил, само не сам забакарИл...
Некни се заебавав со некои слични ствари, ама не стигнав до крај, за да ти дадам поопширно што е како е...
Некои игри не ми успеаја заради брзината на УСБ што го уштекав, некое античко

))
Ќе удрам само кратко сега.
Шест чекори до успех:1) Фрли тоa лајно од стик, не ти треба
2) Пред да го фрлиш, извади ја SD картата од него. Е, после... можеш слободно да го запалиш. Ако не знаеш како - повикај го тишлерот.
3) Инсталирај ова на телевизор ->
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.swordfish.lemuroid&hl=en&gl=US4) Уштекај SD картата во card reader и бутни го тоа USB во телевизор
5) Отвори Lemurioud. Има само еден сетинг - да посочиш во storage каде се наоѓаат игрите.
6) Профит.
Џоистиците се генерички, ќе работат со plug&play.
Само штекни го ресиверот во телевизор.
---------------------------
Јас инсталирав Asphalt 8, инаку...
Само... како што реков, флеш-драјвов антички
Зема, се налути Андроид, ресетира телевизорот
Да дојдам до таа фаза и ќе ти кажам дали успева и тоа...
Мада, ќе зависи од самиот телевизор кои игри ќе ти ги даде плус - Play Store препознава по перформанси и ги трга тие што не би работеле кај тебе.
Сè на сè, ќе ги имаш сите игри од стикот + сè живо што има достапно на Play Store = децата ќе те сакаат, за жена ти не знам баш.... индивидуално е, претпоставувам.