Кај мене инкасатор не поминува броилото го читаат директно од бутел-евн , кога имав спор со висока/високи сметки прашав зошто инкасатор не доаѓа да го провери броилото ми кажаа дека такво броило директно они го читаат и нема потреба од инкасатор.На новите броила а тоа броило беше поставено 2016 год од тогаш нема дојдено инкасатор се до лани кога сметките беа ненормално големи платив ново поставување 2800 ден до 3000ден баждарење на старото и истото ми кажаа дека инкастор не го чита него директно од евн, убеден сум дека сами си штелуваат кој колку да плака струја и дека потрошени вати,мати,киловати блокови нема врска тоа е моето искуство тестирав и со користење и не користење на струјата за еден месец сватив дека сами си штелуваат Сметка во просек без користење на клими,греење и остали благодети, плакам во просек 6-7илјади само нормално користење на домакинство фрижидер,бојлер,штекери проверка направена на буквално се исправно , единствено што од 11,12 ја спуштив на 6-7 што и тоа е премногу , повторувам другар со 2 клими зима лето добива сметка мах5 илјади јас толку со нормално користење без луксузи