Автор Тема: Рекла Казала IV: Fury Road  (Прочитано 2382022 пати)

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
Одг: Рекла Казала IV: Fury Road
« Одговори #15630 на: 22 Февруари 2024, 01:10:38 am »
@Mikius
Ајајајајајај...

Во право си, тоа има смисла...
Само... од кај да почнам...

За сметка на тоа изместено запишување... затоа сум го кркал претходниот месец....

Последново е мерено на 23 дена, а кога било порамнувањето претходно биле 3 месеци + една недела...
Па после ја го чудим како сум прелетал во 4-та зона...

@AUUU
Роџо, не ги контам бројкиве кај тебе, исто попара, само со друго млеко некое... :D
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #15631 на: 22 Февруари 2024, 01:47:49 am »
Епа сега Блок е е до 175KWh, а порано беше до 210KWh, значи скратен е блокот.

• Легенда
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #15632 на: 22 Февруари 2024, 02:00:54 am »
Ова што вика Микибој...
Кај мене има скроз смисол...

Читам кај тебе...

Проблемот е: не се 175, туку 217! :D

А имаш точно циклус од еден месец - од 26-ти до 25-ти...

Е ова е моментот: луд јебе збуњеног. :D

• Легенда
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #15633 на: 22 Февруари 2024, 02:03:43 am »
...шо викате вие скопјани "нејсе", јас имам само еден разумен заклучок и решение...

Штом се поместуваат датумите често, а никој никогаш не ми одговори точно на кој датум треба да внесувам податоци онлајн,
узимам правду у своје руке и тоа фино лепо го штимам сам да биде на 1-ви, па ебемти ја после забегани математики, кој ќе го тупи толку :D

Само, да не заборавам некогаш да внесам цифрите, па ајмо Јово на ново :D

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 4022
« Одговори #15634 на: 22 Февруари 2024, 07:11:39 am »
7Kwh по ден е прв блок. За 25 дена е 175Kwh за 31 ден е 217 Kwh.
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #15635 на: 22 Февруари 2024, 07:39:24 am »
...шо викате вие скопјани "нејсе", јас имам само еден разумен заклучок и решение...

Штом се поместуваат датумите често, а никој никогаш не ми одговори точно на кој датум треба да внесувам податоци онлајн,
узимам правду у своје руке и тоа фино лепо го штимам сам да биде на 1-ви, па ебемти ја после забегани математики, кој ќе го тупи толку :D

Не знам во која тема беше некој се правеше паметен...

На кој било датум да внесеш ќе се пресметува по денови од последното евидентирано, така да реално, ако не си потрошил повеќе од 7кв во прв блок и по 14 во другите два, односно 35кв дневно во висока тарифа, не можеш да навлезеш во четврти блок.

Евентуално ако Ти си пријавуваш состојба би можел да тактизираш и да внесеш помалку од потрошеното за да останеш до трет блок, ама колку и да не поминува чичко инкасатор да чита броило ќе ти дојде кога најмалку ти треба и ќе платиш се што си забошотил.

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3154
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #15636 на: 22 Февруари 2024, 08:18:17 am »
Кај мене инкасатор не поминува броилото го читаат директно од бутел-евн , кога имав спор со висока/високи сметки прашав зошто инкасатор не доаѓа да го провери броилото ми кажаа дека такво броило директно они го читаат и нема потреба од инкасатор.На новите броила а тоа броило беше поставено 2016 год од тогаш нема дојдено инкасатор се до лани кога сметките беа ненормално големи платив ново поставување 2800 ден до 3000ден   баждарење на старото  и истото ми кажаа дека инкастор не го чита него директно од евн, убеден сум дека сами си штелуваат кој колку да плака струја и дека потрошени вати,мати,киловати блокови нема врска тоа е моето искуство тестирав и со користење и не користење на струјата за еден месец сватив дека сами си штелуваат Сметка во просек без користење на клими,греење и остали благодети, плакам во просек 6-7илјади само нормално користење на домакинство фрижидер,бојлер,штекери проверка направена на буквално се исправно , единствено што од 11,12 ја спуштив на 6-7 што и тоа е премногу , повторувам другар со 2 клими зима лето добива сметка мах5 илјади јас толку со нормално користење без луксузи

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #15637 на: 22 Февруари 2024, 08:29:48 am »
Дали ти знаеш каде ти е броилото?
Дали знаеш да го прочиташ?

Ако да, пријави состојба на ЕВН онлајн, и ако ти стигне сметка со цифри кои не кореспондираат со твоето читање/состојба на броилото, поднеси приговор.

Каков аналфабет треба да бидеш да плаќаш непотрошено.

Отсутен Tomce

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 645
    • ibiz.mk
« Одговори #15638 на: 22 Февруари 2024, 09:29:35 am »
.. Сметка во просек без користење на клими,греење и остали благодети, плакам во просек 6-7илјади само нормално користење на домакинство фрижидер,бојлер,штекери проверка направена на буквално се исправно , единствено што од 11,12 ја спуштив на 6-7 што и тоа е премногу , повторувам другар со 2 клими зима лето добива сметка мах5 илјади јас толку со нормално користење без луксузи

Нешто не штима, јас без клима 2500-3000, една 4члена фамилија, болјер нонстоп, машини скоро секој втор ден.
лани зимото со една клима 4500-5000,
оваа година со 2 клими 6500
климите поставени на 18-20(спална), 22-24 дневна. и не се гасат
летово со ладење ни беше во просек 3500-4000

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #15639 на: 22 Февруари 2024, 09:31:21 am »

СЕ ПРЕСЕЛУЕМ АРАЧИНОВО

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #15640 на: 22 Февруари 2024, 10:43:05 am »
Дечки, некој да предложи каде да најдам 4x6 и 5x7 фото хартија?

Не мора да е некоја ептен професионална, за домашна употреба би била...

Фала.

Sent from my Xiaomi 13T

Батали ги тие од анхоч, катастрофа се, земи од дигит.

https://digit.net.mk/blog/portfolio/4-x-6-photo-paper/

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #15641 на: 22 Февруари 2024, 15:25:05 pm »
.. Сметка во просек без користење на клими,греење и остали благодети, плакам во просек 6-7илјади само нормално користење на домакинство фрижидер,бојлер,штекери проверка направена на буквално се исправно , единствено што од 11,12 ја спуштив на 6-7 што и тоа е премногу , повторувам другар со 2 клими зима лето добива сметка мах5 илјади јас толку со нормално користење без луксузи

Нешто не штима, јас без клима 2500-3000, една 4члена фамилија, болјер нонстоп, машини скоро секој втор ден.
лани зимото со една клима 4500-5000,
оваа година со 2 клими 6500

Не си единствен знам и по 2500 ден пријатели со 2 мали деца стан од 90 квадрати и 2 клими како кај тебе 2500-3500, кај другар 5 илјади горе доле ама не се гасат клими не знам што е стварно работа кај мене од септември наваму до јан не знам ни јас колку сум платил за струја , ги молев од евн сами да дојдат проверат видат ме натераа да ангажирам фирма да не се губи струја некаде најдов фирма дојде се , се се се буквално се провери никаде не излезе проблем, сменив и ново броило во септ толку 6-7 доаѓасо ново броило  ако пуштам клима не дај боже у зима отиде сигурно 500 евра , ова не е само кај мене ја ств не знам али убеден без доказ сами штелуваат сметки од први си идам ке видам до септ што и како ке биде со сметките , клетвите да ги стигнат!! кај тебе како кај приајтели не рчкај мечка и кути можеби си уште на она старо броило не знам што да кажам
климите поставени на 18-20(спална), 22-24 дневна. и не се гасат
летово со ладење ни беше во просек 3500-4000

• Легенда
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #15642 на: 22 Февруари 2024, 15:25:53 pm »
7Kwh по ден е прв блок. За 25 дена е 175Kwh за 31 ден е 217 Kwh.

Каков совршено дизајниран систем за легална кражба.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4398
« Одговори #15643 на: 22 Февруари 2024, 15:29:17 pm »
Зашто да биде едноставно кога може да биде сложено? Знае некој кога провајдерите купуваат струја дали колку повеќе купуваат толку е поскапа или?

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #15644 на: 22 Февруари 2024, 15:31:02 pm »
томче на баждарење во бутел тој кавадарчанац уште ме убедува дека е нормално 200 евра сметка да доаѓа секој месец  разговарв и со адвокати знам еден ке дојде на наплата кога тогаш и обештетување се имам документи неможе ова зло вечно да е тука и да си тера како што сака колку на нив им треба пари татко ми со телефонија после 25 години ги доби зема некаде 90 илјади денари у наши пари сеа имаше некој спор со прикличок бандери и остали чуда ги доби бидејки тогаш платил не знам колку илјади марки и и етц.. да не бегам од тема и евн ке плакаат обештетување живи били па видели ке дојде денот