Автор Тема: Забави...... не трчај низ животот...  (Прочитано 181591 пати)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Одг: Забави...... не трчај низ животот...
« Одговори #15 на: 04 Ноември 2011, 21:28:48 pm »
Добро поентата на приказнава не беше ако им се случи нешто или незнам што, ќе ти фалат ако си отидат и тн... Туку дека не ти се потребни пари за да бидеш среќен. Што и кажува приказната дека богаташов и фраериве се на исто рамниште, исполнети со љубов и си играат со внуците, само овие немаат пари како него- исто е ама не е исто ;D

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #16 на: 04 Ноември 2011, 21:33:51 pm »
ц ц ц ;D ;D ;D

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #17 на: 04 Ноември 2011, 22:12:53 pm »
Јас ја сватив поентата,меѓутоа морате да признаете дека живееме во свет во кој љубовта е лага,а не парите..Пошто видете вака,имаш пари имаш се(пријатели,жени,итн),а коа немаш пари,дошол светов до дереџе да немаш пријател(корист)..

И далеку од вашиве муабети,дека сиромашен може да има ист живот ко богатиот..

Пријателите денес ги имаш,утре ги немаш,сакале или не мораме да признаеме..
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #18 на: 04 Ноември 2011, 22:16:09 pm »
И парите може да ги имаш денес, а утре не...

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
« Одговори #19 на: 04 Ноември 2011, 22:23:29 pm »
И парите може да ги имаш денес, а утре не...

Зависи од човекот..

People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #20 на: 04 Ноември 2011, 22:44:20 pm »
Јас ја сватив поентата,меѓутоа морате да признаете дека живееме во свет во кој љубовта е лага,а не парите..Пошто видете вака,имаш пари имаш се(пријатели,жени,итн),а коа немаш пари,дошол светов до дереџе да немаш пријател(корист)..

И далеку од вашиве муабети,дека сиромашен може да има ист живот ко богатиот..

Пријателите денес ги имаш,утре ги немаш,сакале или не мораме да признаеме..
Можеби треба да се прашаш зошто пријателите ,денес ги имаш а утре не.А сигурен ли си дека си толку факман дека парите ќе ги имаш цел живот.Не е џабе еврејската клетва, да даде господ да имаш, па да немаш.Никој не го спори времето во кое живееме.Парите се потребни во овој свет, но не толку за да бидеш нивни роб.
Ќе ти кажам една вистинска прикаска.Мајка ми се оперираше од рак на матка, фала богу успешно.меѓутоа терапијата требаше да продолжи со зрачење.Таму се запознава со еден торбеш,40 годишен, пекар, кој имал некој шестобрзински рак и знаел дека ќе си отиде од светов за два месеци.И ја отворил душичката на мајка ми и и рекол.Шо видов јас од животов.Цел живот правев само пари, ниту деца видов, ниту жена видов како што треба.Од сабајле до вечер на работа.Сега парите други ќе ги трошат, а не ги научив како да ги прават и како да го живеат животот, ниту пак стигнав да им поделм љубов а и они од мене да ја почувствуваат.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #21 на: 04 Ноември 2011, 22:48:39 pm »
Мислам дека темата треба да се преименува во Духовно vs Материјално  ;D ;D ;D ;D ;D
Човек треба нешто да осети на своја кожа па да се свести(за некои работи),но кога ке осети (скоро секогаш е касно)...
п.с Материјалното богатство можи да ти биди одземено,додека духовното никој не можи да ти го одземи  ;)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен marsher

• Сениор
    • smchiptuning
« Одговори #22 на: 04 Ноември 2011, 22:54:07 pm »
Мислам дека темата треба да се преименува во Духовно vs Материјално  ;D ;D ;D ;D ;D
Човек треба нешто да осети на своја кожа па да се свести(за некои работи),но кога ке осети (скоро секогаш е касно)...
п.с Материјалното богатство можи да ти биди одземено,додека духовното никој не можи да ти го одземи  ;)
Браво бе president...

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #23 на: 04 Ноември 2011, 22:57:06 pm »
Има потенцијал во мене бе  :D :D :D :D
п.с Луѓето многу поретко гледаат да се збогатат духовно,затоа и неможат да ги осетат бенефитите од тоа богатство,а премногу напори вложуваат да се обогатат материјално(и не сите сме богати),па затоа се/сме несреќни  ;D ;D ;D

Отсутен marsher

• Сениор
    • smchiptuning
« Одговори #24 на: 04 Ноември 2011, 22:58:35 pm »
Навистина има потенцијал во тебе... ;)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #25 на: 04 Ноември 2011, 22:59:23 pm »
Ах бе Банза, ем си во право ем не си.... Ај сега?
Јас тотално се најдов во секој стих. Мора да се успори. Јас кога помислив дека татко ми нема уште многу на време на светов, сфатив дека не сум му обрнал доволно внимание. Сестра ми кога се иселуваше од државава дури последниот ден сфатив дека само сум прелетувал покрај неа и не сум обрнувал доволно внимание.

Само во такви моменти може да се сфати тоа што песнава сака да го каже.

И другарми кога лани излегол од пуфибарот, сватил дека ако ако не бил до толку камен може и ќе опнел нешто. ;D

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #26 на: 04 Ноември 2011, 23:02:13 pm »
Мислам дека темата треба да се преименува во Духовно vs Материјално  ;D ;D ;D ;D ;D
п.с Материјалното богатство можи да ти биди одземено,додека духовното никој не можи да ти го одземи  ;)

Сосема друга тема од она што е опишано во приказната која ја коментиравме. Кога би се зборело за материјално и духовно, тогаш размислувањето ми се поклопува со твоето и со она на повеќето други од форумов.

Отсутен marsher

• Сениор
    • smchiptuning
« Одговори #27 на: 04 Ноември 2011, 23:05:45 pm »
Јас тотално се најдов во секој стих. Мора да се успори. Јас кога помислив дека татко ми нема уште многу на време на светов, сфатив дека не сум му обрнал доволно внимание. Сестра ми кога се иселуваше од државава дури последниот ден сфатив дека само сум прелетувал покрај неа и не сум обрнувал доволно внимание.

И другарми кога лани излегол од пуфибарот, сватил дека ако ако не бил до толку камен може и ќе опнел нешто. ;D
Важно еден кејф си направил-бил камен.. ;D
А прикаската е баш токму тоа, духовното VS материјалното..

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #28 на: 04 Ноември 2011, 23:07:11 pm »

Важно еден кејф си направил-бил камен.. ;D

И тоа каков...Белутрак од Пчиња!   ;D

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #29 на: 04 Ноември 2011, 23:08:13 pm »
Мислам дека темата треба да се преименува во Духовно vs Материјално  ;D ;D ;D ;D ;D
п.с Материјалното богатство можи да ти биди одземено,додека духовното никој не можи да ти го одземи  ;)

Сосема друга тема од она што е опишано во приказната која ја коментиравме. Кога би се зборело за материјално и духовно, тогаш размислувањето ми се поклопува со твоето и со она на повеќето други од форумов.
Па Едонос со неговиот муабет ме ‘навлече‘ на поентата за духовно вс материјално