Прашањето беше за логичката поврзаност без разлика дали е законот во Македонија или цел свет. - не за да изгуглаш IDP, да подвлечеш линк во паинт.
Ок онда, моја грешка. Иначе, да ти кажам онака само, не изгуглав ИДП, туку фино лепо "International drivers licence validity"
Не ми одговори за логичноста со возачките во Германија наспроти меѓународната кај нас и МВР забрана.
Не те разбирам за што станува збор.
Преполагаше ли ти во Германија или го чекаше законот пред 1 година ? Ако си преполагал има ли тоа логика според твојата форумска дологодишна експертиза ?
Преполагав уште во 2016. Има логика, поради тоа што и покрај тоа што многу коли ми имаат поминато низ раце, и имам солидна километража извозено од 2001ва, сепак имаше што ново да се научи, и на што да се обрне внимание.
Можда не требаше комплетно да преполагам (али јеби га, морав), ама најискрено, не би му дозволил туку така превод на дозвола на некој што полагал или „полагал“ во било која балканска или „слав“ држава. Добар дел не знаат како треба да се однесуваат во извесни ситуации, без разлика дали на отворен пат, или во урбани средини.
Или праќавте мејлови во МВР и на групи по фејсбук - или возевте како туристи ?
Не, како што реков, јас си преполагав уште во 2016, а жена ми годинава зема германска дозвола, исто со преполагање. Како туристи возевме првите 6 месеци кога дојдовме во Германија.
Чекај сеа ќе подвлечам некој закон од гугл и ќе го пејстнам овде за да биде „потежок“ одговорот ..
Немаш потреба, те го те погоре