Автор Тема: Проблем со осигурачи  (Прочитано 1905 пати)

Отсутен peugeothelp

• Почетник
  • *
  • Пораки: 27
Проблем со осигурачи
« на: 19 Јануари 2017, 17:20:26 pm »
здраво друштво.
Имам проблем со пежо 206 1.4 хди 2004. Не ми работе задниот брисач и ги проверив осигурачите и осигурачите со број 20,21 и 11 не работат ги проверив со фазомер. го одштекав осигурачот и повторно нема струја.. како да го решам проблемот? Ве молам за совет.
Благодарам!

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6130
  • 69
Одг: Проблем со осигурачи
« Одговори #1 на: 19 Јануари 2017, 18:06:33 pm »
Штом со фазомер си проверил дека нема струја, работата е озбилна и нема да можеш да ја решиш на форум ниту дома. Правац некој сервис за Пежо. Или СитиКар, или Дац, или незнам од кај си.
Ако продолжиш да чепкаш со фазомерот, можно е да направиш некоја куса врска, такозван куРшлус, па да останеш само со фазомерот во рака.
Поздрав.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен peugeothelp

• Почетник
  • *
  • Пораки: 27
« Одговори #2 на: 19 Јануари 2017, 18:36:32 pm »
Штом со фазомер си проверил дека нема струја, работата е озбилна и нема да можеш да ја решиш на форум ниту дома. Правац некој сервис за Пежо. Или СитиКар, или Дац, или незнам од кај си.
Ако продолжиш да чепкаш со фазомерот, можно е да направиш некоја куса врска, такозван куРшлус, па да останеш само со фазомерот во рака.
Поздрав.
проблемот е само на тие 3 релиња се друго е супер . незнам дали може да има слаб контакт па затоа со фазомерот да нејке..

Sent from my iPad using Tapatalk

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #3 на: 19 Јануари 2017, 18:49:09 pm »
Смени ги.. ако не работат правец сервис... Ама штом фаѕомер ти е главен алат.... незнам што да ти кажам