Автор Тема: Acer Aspire E1  (Прочитано 1581 пати)

Отсутен TheHeatIsOn

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 515
Acer Aspire E1
« на: 27 Август 2017, 13:04:31 pm »
Koristen 2 godini, bez fizicki ostetuvanja. So Win 10.

Cena 200 evra.

https://www.reklama5.mk/AdDetails/Index?ad=2595959
« Последно менување: 27 Август 2017, 13:10:35 pm TheHeatIsOn »

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7826
  • Плинаш!!!
Одг: Acer Aspire E1
« Одговори #1 на: 27 Август 2017, 18:36:15 pm »
Батеријата држи? Ке може слики од лаптопот да ставиш ако не ти е проблем?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2 на: 29 Август 2017, 00:23:33 am »
Ова е еден од подобрите лаптопи што се нудеше кај нас. Речиси без дефекти и без ниедна маана, освен ако се занемари рефлексивниот екран, но во тоа време само такви се нудеа кај сите модели за тие пари.

Понудава е одлична само цената да се искорегира соодветно.

Отсутен Blackadder

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 88
« Одговори #3 на: 29 Август 2017, 08:02:54 am »
Ова е еден од подобрите лаптопи што се нудеше кај нас. Речиси без дефекти и без ниедна маана, освен ако се занемари рефлексивниот екран, но во тоа време само такви се нудеа кај сите модели за тие пари.

Не би рекол дека е нешто посебно квалитетен овој тип на лаптоп. Ги имам два. Сеуште си функционираат ОК, но и на двата имаа еден куп дефекти. На едниот по неколку месеци се расипа матичната плоча, па ја менуваа. После тоа кај двата адаптери имаше проблем, едниот го заменија, а кај другиот беше во тој период истечена гаранцијата па јас сечев лепев и монтирав кабли. Пред еден месец се расипа тастатурата кај едниот, али од кај чичко Али ја заменав за десетина долари. Но најголем проблем кај овие лаптопи е лошата изработка на држачите (ментешки, не знам како е литературно :) на мониторот. По година-две користење и на двата се искршија, односно се изрони/искрши пластиката, па требаше да се отвара лаптопот, да се изработуваат нови лежишта за штрафчиња from scratch (hint: суперлепак, тефлонска лента и сода бикарбона) за да можат да се заштрафат на ново држачите.
Да не грешам душа, моите Acer Aspire E1 се i3-ки, и постари се од 2 години (E1 571, можеби кај поновите модели овие проблеми ги имаат решено.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #4 на: 29 Август 2017, 17:14:41 pm »
Ако можиш пушти ми слики од лаптопот да видам.. Полнач батерија торбица има нешто ??

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7826
  • Плинаш!!!
« Одговори #5 на: 29 Август 2017, 17:22:03 pm »
И јас чекам слики више 2-3 дена, ама нема ни трага ни глас од продавачот.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #6 на: 29 Август 2017, 18:17:22 pm »

Не би рекол дека е нешто посебно квалитетен овој тип на лаптоп. Ги имам два. Сеуште си функционираат ОК, но и на двата имаа еден куп дефекти. На едниот по неколку месеци се расипа матичната плоча, па ја менуваа. После тоа кај двата адаптери имаше проблем, едниот го заменија, а кај другиот беше во тој период истечена гаранцијата па јас сечев лепев и монтирав кабли. Пред еден месец се расипа тастатурата кај едниот, али од кај чичко Али ја заменав за десетина долари. Но најголем проблем кај овие лаптопи е лошата изработка на држачите (ментешки, не знам како е литературно :) на мониторот. По година-две користење и на двата се искршија, односно се изрони/искрши пластиката, па требаше да се отвара лаптопот, да се изработуваат нови лежишта за штрафчиња from scratch (hint: суперлепак, тефлонска лента и сода бикарбона) за да можат да се заштрафат на ново држачите.
Да не грешам душа, моите Acer Aspire E1 се i3-ки, и постари се од 2 години (E1 571, можеби кај поновите модели овие проблеми ги имаат решено.

Јас ги гледам по фирмиве каде ги користат. Во една фирма, десетици ги имаат, ги користат во разни услови и ниту еден дефект нема. Исто во близок контакт сум со увозникот многу ретко RMA на E1, и тие ми потврдуваат.