Автомобили > Генерално за Автомобилите
Винер Осигурување - Прашања и совети во врска со осигурување
Ipkisija Meskosa:
Отворена тема за консултации околу осигурување, за поклони се запнаа ;D
MecheTo:
Aj edno prasanje?
Brat mi so mojata kola ja izgrebi kolata na komsijata(ne deka imase steta ama se zapna da mu go dadam osiguranjeto da ja napravel iako imase ponuda od mene da mu platam da ja izmie prasinata,nema vrska).Mu go dadov osiguranjeto popolnavme evropski i sega na slednoto registriranje na kolata plativ 1500den. Poskapo osiguruvanje.Zbog zasto toa taka?
marchesk:
--- Цитат: MecheTo на 28 Јули 2016, 15:07:48 pm ---Aj edno prasanje?
Brat mi so mojata kola ja izgrebi kolata na komsijata(ne deka imase steta ama se zapna da mu go dadam osiguranjeto da ja napravel iako imase ponuda od mene da mu platam da ja izmie prasinata,nema vrska).Mu go dadov osiguranjeto popolnavme evropski i sega na slednoto registriranje na kolata plativ 1500den. Poskapo osiguruvanje.Zbog zasto toa taka?
--- Крај на цитатот ---
Се губи попустот кога си виновен во сообраќајка.
MecheTo:
Znam za toa ama na ovaa kola nemav popust,prva registracija e vo mene i prva kola voopsto na moe ime.Namesto 8000den plativ 9500 za osiguruvanjeto.
Винер Осигурување:
--- Цитат: MecheTo на 28 Јули 2016, 15:32:20 pm ---Znam za toa ama na ovaa kola nemav popust,prva registracija e vo mene i prva kola voopsto na moe ime.Namesto 8000den plativ 9500 za osiguruvanjeto.
--- Крај на цитатот ---
Доколку полисата за Автомобилска одговорност е направена во Винер осигурување, ќе Ве замолам да ми го пишете регистарскиот број во ПП, како би можеле да провериме колку и зошто сте платиле и дали покрај малосот поради сообраќајната незгода имате уште некој доплаток.
Во случајот опишан погоре, иако била прва полиса на ваше име и сте немале попуст, бидејќи сте имале сообраќајна незгода би требало да имате 5% малус (доплаток) на основната премија на следната полиса за осигурување.
--- Цитат: marchesk на 28 Јули 2016, 15:13:13 pm ---
--- Цитат: MecheTo на 28 Јули 2016, 15:07:48 pm ---Aj edno prasanje?
--- Крај на цитатот ---
Се губи попустот кога си виновен во сообраќајка.
--- Крај на цитатот ---
Во случај на сообраќајна незгода не се губи целиот попуст, туку се губи 5% од истиот, односно се враќате едно "скалило" назад.
Навигација
[#] Следна страница
Оди на целосна верзија