Автор Тема: Се за iPhone и останати i уреди.  (Прочитано 521549 пати)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
Одг: Се за iPhone и останати i уреди.
« Одговори #945 на: 19 Април 2013, 13:22:28 pm »
Тоа е поентата. :)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11742
  • Архитект
« Одговори #946 на: 19 Април 2013, 13:29:29 pm »
NAVIGON се покажа како одлична апликација за навигација на последното патување до Белград. Речиси инстантно правеше рекалкулација на рута, кога имаше потреба за тоа, одлично се снајде со лавиринтските еднонасочни улици низ Белград итн итн. Уште еднаш, дефинитивно препорачувам!
Кога ти реков јас дека е добар навигон.
И мене ептен ме вадеше во грција, по заебани улички.

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #947 на: 15 Мај 2013, 01:28:43 am »
Ај да не барам низ темава, кажете ми дали секој Iphone 4/4s можи да се отклучи за да работи на нашиве мрежи и колку кошта тоа. Ќе ми праќаат од Канада заклучен на тамошна мрежа, па да знам ако не можи да се отклучи овде да не го праќаат воопшто...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #948 на: 15 Мај 2013, 08:16:17 am »
Преку сервисот јас што го најдов (како најевтин и најрилајабл) ги имаш овие цени:

Iphone 4/4S:
- Telus Canada - 45 фунти
- Rogers Canada - 100 фунти
- Koodo Mobile - 40 фунти
- Fido - 100 фунти
- Bell/Virgin Canada - 20 фунти уплата, ама како Pre-order, после тоа ќе треба да се доплати.

Кај нас чисто сумњам дека некој ќе се нафати или па уште помалце, дека поефтино ќе ти наплати од овие цени.

Далеку од евтино, ама не е немогуќе :)

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 773
« Одговори #949 на: 15 Мај 2013, 18:09:24 pm »
4s се отклучува со x-sim. Зависно на која верзија е телефонот најмногу фаќа 1200 денари. Имам јас за сите верзии ако треба нешто контактирај ме. Иначе овие цени горе се за правење неверлок.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #950 на: 21 Мај 2013, 00:04:49 am »
Повторно дојде тој ден во два месеци, кога телефонот се решава да ми спои жички...

Од вчера па наваму, нејќе да се напуни. Односно, вчера ми беше уклучен на ПиСи, праев чуда, мењав музики, а у, и у целото тоа работење (повеќе од саат ипол), батеријата едвај стигна до 70%. Само што го отштекав, за многу кратко време се симна на 50%. Синоќа забораив да го турам на пунење, па денес цел ден го штедев. Стигнав прееска дома, турив да се пуни... Два саата после тоа, он е на 14%. И не мрда. Има индикација дека се пуни, она батериичето на лок скринот си стои, арно ама, горе десно кај што е индикаторот за батеријата, стои „штекерче“ односно дека е пун, наместо „громче“ т.е. дека се пуни.

Го чистев приклучокот, пробав со неколку кабли, пробав у штекер и у компјутер, и абер нема од мрдање од 14%. Другото се’ си функционира.

Батери капут, или нешо „покреативно“?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #951 на: 21 Мај 2013, 00:05:32 am »
рестарт?

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #952 на: 21 Мај 2013, 00:16:00 am »
Некој рече дека имал проблем со паѓање на телефонот?

Јас би инвестирал во ова:

А крај-краева може и ова :) :

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

daj be link za naracka :)

ova e najjako ali epten e glomazno :
http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-GENUINE-OTTERBOX-DEFENDER-iPHONE5-BLACK-3-LAYER-PROTECTION-CASE-BELT-CLIP-/321029473316?pt=UK_MobilePhones_MobilePhonesCasesPouches&hash=item4abed90424

EDIT: Deni se prdomisliv.go vidov ova "tvoevo" na ebay... telefonot ne vredi tolku ;)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #953 на: 21 Мај 2013, 00:18:12 am »
Ама не да е јако... Партали.

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #954 на: 21 Мај 2013, 00:19:39 am »
da ti e keif samo ova da go stais u dzeb od so e dobro dizajnirano :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #955 на: 21 Мај 2013, 00:31:58 am »
рестарт?

Дјуд... Камаан...

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #956 на: 21 Мај 2013, 01:37:47 am »
Тури на пц направи уште една синхронизација и треба да се реши.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #957 на: 21 Мај 2013, 08:49:07 am »
Повторно дојде тој ден во два месеци, кога телефонот се решава да ми спои жички...

Од вчера па наваму, нејќе да се напуни. Односно, вчера ми беше уклучен на ПиСи, праев чуда, мењав музики, а у, и у целото тоа работење (повеќе од саат ипол), батеријата едвај стигна до 70%. Само што го отштекав, за многу кратко време се симна на 50%. Синоќа забораив да го турам на пунење, па денес цел ден го штедев. Стигнав прееска дома, турив да се пуни... Два саата после тоа, он е на 14%. И не мрда. Има индикација дека се пуни, она батериичето на лок скринот си стои, арно ама, горе десно кај што е индикаторот за батеријата, стои „штекерче“ односно дека е пун, наместо „громче“ т.е. дека се пуни.

Го чистев приклучокот, пробав со неколку кабли, пробав у штекер и у компјутер, и абер нема од мрдање од 14%. Другото се’ си функционира.

Батери капут, или нешо „покреативно“?

Епа кога гледаш порки со педери на него, така ти се прави.
;D

Знај да се појави проблем ако кабелот не го сака. Па нема да полни, нема да работи телефонот.
Јас имам еден таков кабел, фаличен. Ама само на мојот мобилен. Симнав еден твик од сидија кој го кини тој алерт и си работи нормално.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #958 на: 21 Мај 2013, 08:53:16 am »
Тури на пц направи уште една синхронизација и треба да се реши.

Nope.

Епа кога гледаш порки со педери на него, така ти се прави.
;D

Знај да се појави проблем ако кабелот не го сака. Па нема да полни, нема да работи телефонот.
Јас имам еден таков кабел, фаличен. Ама само на мојот мобилен. Симнав еден твик од сидија кој го кини тој алерт и си работи нормално.

Па дај најди некоја регуларна порка овие твоиве више досадни ми станаа...

Пробано со неколку кабли, и пробано и во штекер, и на УСБ на ПиСи. Ништо нема абер. Освен што сеа е на 10%, а цела вечер беше турен на пуњач.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Архитект
« Одговори #959 на: 21 Мај 2013, 09:02:22 am »
Аууу кај тебе ми се тие порки?

Да ми ги вратиш.