Автор Тема: Се за iPhone и останати i уреди.  (Прочитано 642711 пати)

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 541
Одг: Се за iPhone и останати i уреди.
« Одговори #900 на: 15 Март 2013, 13:45:02 pm »
SBSettings уште на спиење турив, а Auxo се плаќа...

Друго нешо?

Бтв, NAVIGON, CoPilot или нешто трето?

- Lockinfo  за пристап од лок скрин кон побитни работи(favorite contacts, непрочитани мејлови, пораки и сл, feeds). За кракната верзија прво инсталираш dba-tech common од cydia.xsellize.com а после официјалната верзија на локинфо.

- PasswordPilot си го сетираш пасвордот од апстор акаунтот за да не мора да го внесуваш секој пат кога симињаш нешто

- Ipastore (добра замена за instalous) од repo.cracklords.info

- iRetina ++ убава, елеганта тема за Sbsettings

Најдобрите сорсови кои би требало да се стават(каде можеш да го најдеш Auxo кракнат):

repo.insanelyi.com
repo.cracklords.info
sinfuliphonerepo.com
h7v.org
cydia.xsellize.com

Навигација јас користам iGo Eastern Europe и ми е одлична. Ама доколку неќеш да ти зафаќа многу место би ти ја препорачал Навигон заради можноста да одбереш кои мапи да ги симнеш директно од телефонот.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #901 на: 15 Март 2013, 13:46:19 pm »
Auxo имаш и гратис. SB settings не користам на 6ката.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #902 на: 15 Март 2013, 14:02:45 pm »
vshare користи некој од вас?

Или AppCake е боље? Или ова колегата што го посочи погоре?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11880
  • Архитект
« Одговори #903 на: 15 Март 2013, 14:05:09 pm »
Ап кејк имам јас, до сега сум задоволен.

Ако има некој подобра варијанта нека посочи.

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 541
« Одговори #904 на: 15 Март 2013, 14:29:19 pm »
Ipastore во комбинација со AppCake мислам дека е најдобро. Еве ви и страна за поголеми фајлови да симнувате директно на пц.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #905 на: 18 Март 2013, 13:02:12 pm »
SBSettings уште на спиење турив, а Auxo се плаќа...

Друго нешо?

Бтв, NAVIGON, CoPilot или нешто трето?

- Lockinfo  за пристап од лок скрин кон побитни работи(favorite contacts, непрочитани мејлови, пораки и сл, feeds). За кракната верзија прво инсталираш dba-tech common од cydia.xsellize.com а после официјалната верзија на локинфо.

- PasswordPilot си го сетираш пасвордот од апстор акаунтот за да не мора да го внесуваш секој пат кога симињаш нешто

- Ipastore (добра замена за instalous) од repo.cracklords.info

- iRetina ++ убава, елеганта тема за Sbsettings

Најдобрите сорсови кои би требало да се стават(каде можеш да го најдеш Auxo кракнат):

repo.insanelyi.com
repo.cracklords.info
sinfuliphonerepo.com
h7v.org
cydia.xsellize.com

Навигација јас користам iGo Eastern Europe и ми е одлична. Ама доколку неќеш да ти зафаќа многу место би ти ја препорачал Навигон заради можноста да одбереш кои мапи да ги симнеш директно од телефонот.

Фала за сорсовите :)

Е сеа, Lockinfo ми напраи проблем. Од неколку различни сорсови го стаив, ми го кочеше SB-от, па го извадив.

Стаив Ipastore, ама сеуште ништо не сум симнал преку тоа. У моментов Vshare ми брка работа.

Стаив Zephyr, што е tweak за мултитаскинг, ама и тој малце ми го бунеше телефонот, па го извадив и него :)

Најдов Auxo, добра ствар е :)

За изглед користам Springtomize 2 и Winterboard, со тоа што второто сеа го вадам, за да избегнам потенцијални конфликти меѓу двете.

Едно време ми пречеше внесувањето на пасс за апстор, ама коа ќе ми текне, не е толку лошо да ми го бара, пошто не е на одмет (од безбедносни причини ;))

Убаа работа бил џејлбрејков ;D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #906 на: 20 Март 2013, 14:03:26 pm »

Излезе iOS 6.1.3.

Ако имате Evasi0n џејлбрејк и сакате да го задржите, не прајте апдејт!

Цитат
Apart from the Maps update, Apple has also plugged in some security flaws related to lock screen bypass found in both iOS 6.1 and 6.1.2. Of course, with the newly-released software, many of you will be anxious to know whether the jailbreak has been plugged or not. Evasi0n iOS 6.x jailbreak for iOS 6.1.3 has reportedly been patched in this update. At this moment in time, if the preservation of jailbreak is high upon your agenda, please do not update your firmware. There is no way for newer devices to be downgraded, so if you update by accident, you will be stuck with no jailbreak on iOS 6.1.3.

http://www.redmondpie.com/download-ios-6.1.3-final-for-iphone-ipad-ipod-touch-direct-links/

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #907 на: 20 Март 2013, 21:21:46 pm »
Таман да идам на 6.1.2 и они ваква фора ми пуштаат...
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11880
  • Архитект
« Одговори #908 на: 21 Март 2013, 08:55:30 am »
Има некои муабети дека од 6.1.3 нема повеќе да има џеилбрејк.
Останува да видиме што ќе биди.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #909 на: 21 Март 2013, 09:03:47 am »
Веќе му најдоа security flaw и на 6.1.3, така да, тешко дека комплетно ќе го утепаат џејлбрејкерството и ренесансата :)

Значително е отежнато, ама не и невозможно. Keep hope alive :)

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #910 на: 21 Март 2013, 09:21:03 am »
Стално ќе се најде дупче некое.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55238
  • Махер
« Одговори #911 на: 22 Март 2013, 17:35:58 pm »

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #912 на: 22 Март 2013, 17:37:40 pm »
aiiii hahahahahah

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #913 на: 22 Март 2013, 21:26:03 pm »
не си нормален :D

Отсутен velestrumf

• Легенда