Автор Тема: Се за iPhone и останати i уреди.  (Прочитано 520466 пати)

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2785
Одг: Се за iPhone и останати i уреди.
« Одговори #3900 на: 14 Март 2023, 10:01:45 am »
Почна од 54 ќе видиме до кај ќе стигне огласот ајде.

Плус не е фино да почнуваш од 878 евра на ит.мк, да спушташ на 845, и после тука на на овој форум да го нудиш 900 :)

https://forum.it.mk/threads/najubaviot-iphone-13-pro-max-128gb-alpine-green.83176/#post-1388649

До 550 нема да стигнам сигурно, а тука никад ништо не сум продал не се ни надевам на продажба онака само го спомнав. Затоа и не го ни огласувам тука.

Имаш ли тегет ист таков и до колку работите?

Тегетите се потрошија, тие беспари идеја, пошто-зашто, а радно време... кога-како, звони, имаш бројче, ќесе најдеме.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2214
« Одговори #3901 на: 14 Март 2023, 10:05:06 am »
S21U е генерација со 12PM, не со 13ка. :)

Не знам дали тролаш или не, ама ова е неточно.

S сериите на Самсунг излегуваат во продажба во февруари/март секоја година, Ајфон во септември.
Календарски се во истата година, што повлекува дека се во иста генерација.

S20 беше генерација на iPhone 12.
S21 на 13-ката.
S22 на 14-ката.
S23 серијата ќе биде конкурент на iPhone 15 кога тој модел ќе излезе подоцна годинава.

Тоа што сега има тестови и споредби на S23 Ultra со iPhone 14 Pro Max не значи дека се иста генерација. Нормално е да се споредува „последниот Ајфон“ со “последниот Самсунг“, ама не се иста генерација.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6150
« Одговори #3902 на: 14 Март 2023, 11:08:12 am »
Шо инбокс, проценка ли ќе му правиш?

Скапо го дава, нели?

Neshto mnogu si butthurt :p

Na koj drugar sum tvoj sum rekol deka ne mu vredi kolata?

Исто и ти... Друг муабет немаш скршено, освен "скапо е".

Почна од 54 ќе видиме до кај ќе стигне огласот ајде.

Плус не е фино да почнуваш од 878 евра на ит.мк, да спушташ на 845, и после тука на на овој форум да го нудиш 900 :)

https://forum.it.mk/threads/najubaviot-iphone-13-pro-max-128gb-alpine-green.83176/#post-1388649

Јас не гледам другар не-другар, на сите пишуваш, така да...

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20114
« Одговори #3903 на: 14 Март 2023, 13:20:52 pm »
@Diesel или си заљубен или си опседнат со мене :P. Така да или признај љубов и да идеме на вечера или барај помош професионална. Само ме следиш низ сите теми и спамаш без потреба. Ако ти мислиш дека 900 евра е топ цена за 2 години стар телефон слободно купи го. Истото важи и за колите што сум пишал. Повеќето од тие што сум ги искоментирал на оглас си останаа по 1+ година.

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #3904 на: 14 Март 2023, 14:01:42 pm »
Да бе, ептен те сакам и цело време на тебе си мислам.

Овластен проценител да си, не треба ич кур да те боли кој шо продава и за колку пари. Ако ти одговара - купувај, ако не - само одмини го постот. Или коментирај ако некој праша - Дарт, ова скапо е? Јас таков пост неам видено до сега.

Поголем спамер од тебе нема. Јас само те пратам тебе, па спамувам. Многу е, нели? Е па многу е, кога друг спамува, ти кога спамуваш - не е.

И не е тешко да те следам низ темите, ти кажав - никаков друг придонес немаш на форумов и друг муабет. Само дека е скапо. Кога ќе те видам дека има пост, може и да не го читам - знам дека плачеш нешто дека не ти одговара со цена.

Купи кола? Или и ти "остана 1+ година" барајќи евтино?

Ајт со здравје.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #3905 на: 14 Март 2023, 14:18:33 pm »
Не е забрането да се коментира за цени ;)

Ете најново правило и на ит.мк имаш дека може да се пишува по огласи дали е добра цената или не да не се зафркне некој.

Многу оправдувања имаш за тоа што ме бараш низ темите на форумов. Имаш опција да не ми реплицираш ама опседнат си и не можеш да одолееш. Не знам што мислиш дека ќе постигнеш ако спамаш низ темиве, дека ќе прекинам да пишувам дека е скапо ли? Не пишувам лаги како и да е, може да му смета само на тој со лоши цени тоа што го пишувам.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6737
  • Бенве сие бенве
« Одговори #3906 на: 14 Март 2023, 14:38:23 pm »
Дарт, ништо не е скапо ако имаш пари брат, веруј ми.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2785
« Одговори #3907 на: 14 Март 2023, 14:41:30 pm »
Дарт, ништо не е скапо ако имаш пари брат, веруј ми.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Само здравје, се друго ќе си купиме... или нема да си купиме, како и да е...

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #3908 на: 14 Март 2023, 15:14:11 pm »

Ете најново правило и на ит.мк имаш дека може да се пишува по огласи дали е добра цената или не да не се зафркне некој.

Многу оправдувања имаш за тоа што ме бараш низ темите на форумов. Имаш опција да не ми реплицираш ама опседнат си и не можеш да одолееш. Не знам што мислиш дека ќе постигнеш ако спамаш низ темиве, дека ќе прекинам да пишувам дека е скапо ли? Не пишувам лаги како и да е, може да му смета само на тој со лоши цени тоа што го пишувам.

Па, тебе треба да ти се забрани, јер немаш мерка.

Ова не е ит.мк.

Ќе се зафркнел... Не си толкав филантроп, само сакаш да просераваш.

Оправдувањето е едно - нема друг муабет од тебе, никаков придонес. Нит знаеме шо возиш, нит знаеме дали купи нешто, нит знаеме како-што одржуваш... Ама, ако има негде цена, прв си. Бот, пар екселанс.

Ти што ќе постигнеш е прашањето? Ќе се намалат цените? Слетај малку од облаците, никаков инфлуенсер не си.

Тоа дали пишуваш лаги е субјективна работа. Тоа што за тебе е лага, за мене може не е. Убаво ти кажа велешкиот, ништо не е скапо ако имаш пари.

Нај-на-крај, квотни ми твој пост каде си кажал дека цената е добра. Еден. Спрема тоа, нема добра цена за тебе, а следствено и моите реакции, пошто си ми преку таквото, а гледам и на останатите, само не сакаат, не можат или не им се ебава да ти кажат на начин на кој јас ти кажувам.

Ајде, повели, спинувај и не одговарај директно на ниедна прозивка од овој пост, пасус по пасус, туку сврти четврт муабет. Како по обичај...

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4995
« Одговори #3909 на: 14 Март 2023, 15:15:46 pm »

Ова не е ит.мк.

Оправдувањето е едно - нема друг муабет од тебе, никаков придонес. Нит знаеме шо возиш, нит знаеме дали купи нешто, нит знаеме како-што одржуваш... Ама, ако има негде цена, прв си. Бот, пар екселанс.

Ти што ќе постигнеш е прашањето? Ќе се намалат цените? Слетај малку од облаците, никаков инфлуенсер не си.

Тоа дали пишуваш лаги е субјективна работа. Тоа што за тебе е лага, за мене може не е. Убаво ти кажа велешкиот, ништо не е скапо ако имаш пари.

Нај-на-крај, квотни ми твој пост каде си кажал дека цената е добра. Еден. Спрема тоа, нема добра цена за тебе, а следствено и моите реакции, пошто си ми преку таквото, а гледам и на останатите, само не сакаат, не можат или не им се ебава да ти кажат на начин на кој јас ти кажувам.

Ајде, повели, спинувај и не одговарај директно на ниедна прозивка од овој пост, пасус по пасус, туку сврти четврт муабет. Како по обичај...
Vlav da ne e?

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #3910 на: 14 Март 2023, 15:16:37 pm »
Влав, Евреин или велешанец.

Четврто нема.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #3911 на: 14 Март 2023, 15:39:47 pm »

Ова не е ит.мк.

Друже многу си опседнат и многу те погаѓаат моите постови, тргни се од форумов малце ако ти треба да оладиш. Немам што да ти цитирам постови, најди си сам.  ;D

Изгледа немам доволно пари да купам 2 години стар телефон по цена на нов јбг.

Влав, Евреин или велешанец.

Четврто нема.

Можеби сум сите три. :)

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #3912 на: 14 Март 2023, 15:41:29 pm »
Ете...

А бе тебе отпоќе ти фали, не само пари.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #3913 на: 14 Март 2023, 15:42:49 pm »
Изгледа не знаеш ни да читаш, на секој ред ти одговорив, дури и те позафркавав во друг пост глупости што си пишал.  :D

Отсутен Diesel

• Сениор
« Одговори #3914 на: 14 Март 2023, 15:43:57 pm »
Да, бе, да.