Автор Тема: Opel vs Honda  (Прочитано 116121 пати)

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3905
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
Одг: Opel vs Honda
« Одговори #240 на: 18 Октомври 2011, 15:26:53 pm »
ептен у ѓавола се иде со овие теми...
и сеа ја, као некои, иам Опел, и ОПЕЛ е најбољи...

нема везе, се е ствар на укус, и у наш случај, у нашава земја да имаш среќа да ти се погоди колата...

-не се слагам со некои муабети дека ако имаш опел, ќе киснеш по сервиси...
-исто, не се слагам дека одржување на ХОНДА е скапо.
-не се слагам дека ОПЕЛ има најдобар бензинец, можеби е еден од подобрите, но не и NO.1...
-турски делови, можеби било правило да има за опел, а не за хонда... ама сеа мислам дека за секоја кола има СЕКАКВИ делови.
-и не се слагам со муабетот дека у ХОНДА сервис се све оригинал делови, а у ОПЕЛ се "демек" оригинал... коа идеш да праиш нешто, било што... ти вика бате, вака и вака... иам плочки за кочење од 600 и од 2200? кои ги сакаш? па ти, на твоја одговорност бираш...
-и опелите биле бог знае кај склопени.. коа зимаш опел, од било кој дистрибутер, типот ти кажуе кај е произведен.. ако сакаш, зимај, ако нејќеш, не мораш.... ја коа го зимав мојот, на лагер шо беа имаше белгиски, и полски. али ја мојот го нарачав посебно, го чекав месец и пол, и ми рекоа дека ќе биде произведен у Бохум... како и што е...

мислам дека кажав од прилика се шо сакав да кажам... :)

п.с. што се тиче мени, ја би забранил веќе теми од овој тип... ме напињаат.. :)

Отсутен BokiCivic

• Сениор
  • Пораки: 3803
  • Боинг 747
« Одговори #241 на: 18 Октомври 2011, 15:37:11 pm »
Овде е подобра - прво место по квалитет имаме у свет, озбилно! Соработуваме со нивната лабораторија (баш и утре идам таму)... Имаше објавено и на телевизија ...
Е просто невероватно еднаш ми донесоа бас америчка NewYork ми беше повкусна :) Се извинувам за ОТ

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #242 на: 18 Октомври 2011, 15:44:30 pm »
Вака да бидеме искрени...

Деловите за опел имаат цена од 200-300  и 500 денари... а кај јапонските возила... можеби се поскапи за 30-40% од цената на Опелот, но се оргинални...

Иначе во солид, имаш оргинал јапонски делови, и имај тајвански... а турски или кинески нема .

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #243 на: 18 Октомври 2011, 15:50:42 pm »
Овде е подобра - прво место по квалитет имаме у свет, озбилно! Соработуваме со нивната лабораторија (баш и утре идам таму)... Имаше објавено и на телевизија ...
Е просто невероватно еднаш ми донесоа бас америчка NewYork ми беше повкусна :) Се извинувам за ОТ
Хаха ствар на укус озбилно! Си има одредени параметри што треба да ги има кока колата. Концентратот (или концентратите, пошто за light ги има еден куп) стигаат во буриња од USA и никој не го знае составот - овде само се раствораат со вода. Арно ама не е се така едноставно, пошто „блажината“, бојата ... се строго определени и се исшитуваат со инструменти, а не со дегустација како пивото (иако и пивото го “мерат“ со рефрактометри, pH метри, спектрофотометри, CO2 ... Незнам, важно сме најбољи у свет! ;) btw и со пивото предњачиме (Скопско) ...
Се извинувам за ОТ, префрлете ако сакате во ДОМАШНИ VS СТРАНСКИ ПРОИЗВОДИ во корист на она - купувајте домашни производи :D

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #244 на: 18 Октомври 2011, 15:51:31 pm »
Вака да бидеме искрени...

Деловите за опел имаат цена од 200-300  и 500 денари... а кај јапонските возила... можеби се поскапи за 30-40% од цената на Опелот, но се оргинални...

Иначе во солид, имаш оргинал јапонски делови, и имај тајвански... а турски или кинески нема .

Во Солид богами имаш и СОЛИДни цени !!!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #245 на: 18 Октомври 2011, 15:53:02 pm »
+1 Повкусна беше

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #246 на: 18 Октомври 2011, 16:49:28 pm »
Чудни се муабетиве.Секој има право што сака да си купи.
Муабетиве мислам дека се субјективни, зошто,демек сега имам хонда, хонда е најдобра, а утре ако купам опел, опел ќе биде најдобар...
Сега имало „турски“ делови.Има ама твој е изборот, можеш да отидеш и во овластен да ги купиш, ама ко ќе споредиш со „турските“ те боли некако...Има и други понуди ама треба да знаеш да ги одбереш.
Веројатно во опел во сервис има повеќе коли од хонда, зошто исто така веројатно има повеќе продадени коли.
Повеќе понуда на „турски“ делови исто така веројатно има затоа што продавачите на истите го гледаат бројот на продадени возила, па нормално таму си бараат пазар.Да има голем број на продадени хонди, и тука ќе никнат ко печурки, со „оригинални“ делови...
Секој своето мислење си го има изградено врз лично искуство, соодветни предзнаења,чувството на припадност(затоа што твоето мора да е најдобро), кафански или други муабети, бидеќи ние сме експерти за се.....„Тој“, така и така рече...
Јас мислам дека кај сите марки се среќаават и добри и лоши мотори-условно лоши и на крај на памет не ми е да тврдам дека хонда има подобри или полоши мотори од опел и обратно..
Како што гледам, уште малку муабетов ќе се префрли на тоа чии сопственици се поинтелегентни, на хонда или на опел...

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #247 на: 18 Октомври 2011, 16:53:26 pm »
Како што гледам, уште малку муабетов ќе се префрли на тоа чии сопственици се поинтелегентни, на хонда или на опел...

...muabetot ke se prefrli na toa koj forumas saka opel ili honda ;)

Ajde vaka da vidime, koj bi vozel Honda Civic so 87ks, kolku sto ima osnovniot model?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен BokiCivic

• Сениор
  • Боинг 747
« Одговори #248 на: 18 Октомври 2011, 17:06:16 pm »
Сакате реалност.

Епа еве реалност.

Кој за што има пари тоа ќе си вози.

Затоа можеме до утре сабајле да си трубиме Опел бил ваков Хонда била онаква хахахаха

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #249 на: 18 Октомври 2011, 17:41:26 pm »
Сакате реалност.

Епа еве реалност.

Затоа можеме до утре сабајле да си трубиме Опел бил ваков Хонда била онаква хахахаха
мал додаток.. КОЈ ШТО сака и МОЖЕ, ќе си вози.... ДЕМОКРАТИЈА ! :)

Отсутен BokiCivic

• Сениор
  • Боинг 747
« Одговори #250 на: 18 Октомври 2011, 17:43:37 pm »
Сакате реалност.

Епа еве реалност.

Па Хондата нели беше скапа така да неможе секој да ја вози ај сеа каде тука има demos i kratos ?? хахахаха

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #251 на: 18 Октомври 2011, 17:56:33 pm »
Е тука богами има демоНкратија !

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #252 на: 18 Октомври 2011, 21:25:22 pm »
Сакате реалност.

Епа еве реалност.

Па Хондата нели беше скапа така да неможе секој да ја вози ај сеа каде тука има demos i kratos ?? хахахаха
не знам кој рекол тоа... факт е дека е поскапа, ама не до тој степен... :)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8960
« Одговори #253 на: 19 Октомври 2011, 19:49:17 pm »
sega dojde na red da se otvori temata VW vs. OPEL i da ima kolez masoven :D :D :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #254 на: 19 Октомври 2011, 20:15:19 pm »
sega dojde na red da se otvori temata VW vs. OPEL i da ima kolez masoven :D :D :D
Ако ова се случи тури му пепелот... Сите ќе почнат да споредуваат Фолксваген Дизел со опел Ото.