Автор Тема: Држачи на мотор  (Прочитано 22255 пати)

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6373
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Одг: Држачи на мотор
« Одговори #105 на: 03 Јануари 2022, 08:06:26 am »
Кај мене во лер имав вибрации на таблата напред, на волан, а на туража не, си се балансираа. До хидрауличниот горен држач беше, здрав на изглед, ама внатре изгледа не е беше ко шо треба.
Исто и на гаснење затресуваше моторот.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1780
« Одговори #106 на: 09 Февруари 2022, 15:12:19 pm »
Дали вибрации на лер се симптоми за лоши држачи на мотор? Ако ги кренам обртаите на 1000/1050, вибрациите ги снемува.

Кога ги гледам одозгора држачите делуваат океј, а мајсторот што ми менуваше масло ми вика дека држачите се здрави. Кога пробувам да тргнам со крената рачна (општопознатиот тест за држачи на мотор) моторот не се мрда скоро ич или минимално. Замаецот не тропа и не се менува ништо со стегнат/пуштен кумлуг.

Дали поради старост (претпоставувам не се сменети никогаш, 15тина години) може да се скрутени и да пренесуваат вибрации на каросерија, а да изгледаат здрави?

Што марка препорачувате за држачи? По интернетов има многу искуства дека при промена на држачите им се јавуваат погилеми вибрации поради неквалитетни држачи.

Чисто како апдејт. Ставив нови држачи на мотор марка Corteco. Вибрациите ги снема, а исто така помалку затресува на гасење/палење. Старите држачи (најверојатно фабричките, возени 215 ккм) беа камен направени, а не беа протечени или физички оштетени.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5653
« Одговори #107 на: 05 Ноември 2022, 19:47:28 pm »
Jas koga prasuvav kaj Mite za mercedesot drzac na motor mi ponudi po 1200 denari komad forma ista kako fabrickite so site fabricki suplini.
Novi vo dukjan kineski bea 1800 do 3000 i na kraj Lemforder od 5000 do 6000 zavisi kade. Se zaletav za kaj Mite ama neznam prasav na forum nekoj go kritikuvase e sega dali od licno iskustvo ili cul od 3to lice neznam ama koga kje ti pustat buvata se otkazav.
Komsija vo moja zgrada ima Opel Frontera neznam drzaci nemozel da najde ovde i nekoj gumi za zaden trap pa otisol kaj Mite cela prednica i zadnica mu gi sredil. Covekov vika eve 5ta godina nikakov problem a me kostase duplo poevtino.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3742
« Одговори #108 на: 05 Ноември 2022, 20:07:18 pm »
Кај мите трае 6 месеци или 10.000 км и после пак на репарирање

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54953
  • Махер
« Одговори #109 на: 05 Ноември 2022, 20:30:17 pm »
А нема ли Прч нешто ОЕМ да ви даде? Од каде волку мали километражи да издржуваат?

Отсутен Vixa

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 81
« Одговори #110 на: 07 Ноември 2022, 11:11:52 am »
И јас треба да менувам држач па се мислам што да правам дека фирмиве не ми се 100% сигурни, ајде ако не заборавиш пиши што си направил.