Автор Тема: polovno vozilo - japonsko ili evropsko?  (Прочитано 5223 пати)

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3868
Одг: polovno vozilo - japonsko ili evropsko?
« Одговори #15 на: 11 Септември 2015, 20:06:41 pm »
Lapaj 307ca i kraj na muabetot  ;D

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
« Одговори #16 на: 17 Септември 2015, 20:07:29 pm »
jas ti preporacuvam fokus - i toa: 1.8 tdci, so 100 ks, 75 kw. drugite motori ne gi znam, ama ovoj e super! gi ima od 2500 do 3500 evra. najdi si nekoja po zacuvana. potrosuvacka konkretno na ovoj motor: 7 na otvoreno, 7,5-8 gradska. e sega moze ke stignes i do 6 na otvoreno, ako si vozes kulturno, ama brza e, te tera da vozes pobrzo :D
Za odrzuvanje- malko e poskapa od VW. ama barem e malku ispod tvojot budzet. ke ti ostanat pari da ja sredes tip top i da ja odrzavas

Отсутен molotov

• Почетник
  • *
  • Пораки: 11
« Одговори #17 на: 18 Септември 2015, 16:12:07 pm »
@brm brm сигурно ми препорачуваш фокус прва генерација, според цената. За втората генерација се интересирав јас. Сепак фала на информацијата.

Гледам дека предложувате и дизел коли, па размислував и дизел да разгледам, ама многу луѓе велат дека кај нас не чинел дизелот. Така да уште не сум сигурен за дизел. Ако може некој да ми објасни што значи тоа дека не чини дизелот и така го спомнав.

Исто би сакал да чујам мислење за HDi моторот на пежо. Мислам дека и форд, волво и мазда го користат истиот мотор. Која варијанта е најдобра според вас?

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #18 на: 19 Септември 2015, 09:33:57 am »
Hdi моторите се имаат покажано.

Дизел/бензин...

Види, кај дизелот имаш поскапи работи што ако се заебат е многу скапо. Кај бензинецот само дизните  ако ти се заебат ќе треба да се офрчиш повеќе, другото е релативно евтино.

Ако се мислиш за економска исплатливост дизел/бензин тука некаде се и се зависи од цената на плинот/дизелот.

Пример јас имам Алфа 1.9ЈТД ...градска ми троши од 6-6.5 литра отприликa, односно 320 денари на 100км.
Имам и Daewoo Nubira 1.6 16V на плин, таа троши 10 литра градска или 300 денари.

Оваа математика ти е најчесто за сите коли т.е. 10 плин vs 6,5 до 7 нафта (350 денари).

Разликата е од 20 до 50 денари поевтино ти е на плин.

Но, земи во предвид дека палењето ти е на бензин ...ќе ти дојди ...танте-ме-танте  т.е исто.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
« Одговори #19 на: 19 Септември 2015, 20:52:17 pm »
@molotov да, мислев дека тоа е втора но не, станува збор за фокус мк 1, меѓутоа станува збор за кола од 2001 до 2004та година шо се наваѓат за таа цена.
бај д веј, и на изглед првата генерација ми е најубава ^_^