Автор Тема: Хрватска во Е.У  (Прочитано 12873 пати)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Одг: Хрватска во Е.У
« Одговори #60 на: 31 Јануари 2012, 14:26:51 pm »
За нас само така....убаво го екранизираа вицот К 15 пред некој ден за работата. Шо ќе ми приватно и повисока плата, дај нешто државно за 150 евра сигурно да ми биде!

Жив пример сум јас, барам човек овде за помош, се јавувам кај мои бивши колешки кои моментално работат за МОН со пола работно време и пола плата, им нудам цело работно време, осигурување и минимум дупло поголема плата за старт и нејќат да идат. А   вика многу работа има кај тебе плус овде ми е сигурно!

Епа македонче не чорба ами САЛАТА И ТОА ШОПСКА, ќе си бидеш цел живот и тоа без сирење з'ш немeт ренде!

Проста маса!

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9100
« Одговори #61 на: 31 Јануари 2012, 14:39:35 pm »
стално се плашат луге од државна работа во приватна, во држава како нашата тоа е нормално бе Спортекс. Ти можеби си знаеш дека фирмата ти е супер и се ама од надвор некој да натераш кој е веке етаблиран негде тешко е да се решат. А за сигурно па има ли нешто сигурно денес...

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #62 на: 31 Јануари 2012, 14:40:08 pm »
abe od da ne begaat ;D

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #63 на: 31 Јануари 2012, 15:00:47 pm »
стално се плашат луге од државна работа во приватна, во држава како нашата тоа е нормално бе Спортекс. Ти можеби си знаеш дека фирмата ти е супер и се ама од надвор некој да натераш кој е веке етаблиран негде тешко е да се решат. А за сигурно па има ли нешто сигурно денес...

Како не те разбрав?

13 години работев во образование и 5 години бев раководител на фирма која беше под капата на МОН.

Немој молим те Марче да ми расправаш за етаблирање и сл. во државна работа, поготово образование.

Никој не ги ебе ни 2% таму, они се мртво пувало, последња рупа на свирли, хигиеничарите се поважни од нив, им требаат само кога ќе се смени власта па ајде те молам дојди да ми го испреш газот што сум засрал за минатите 4 години.

Молим те немој да ми расправаш за државна работа! # пати не бркаа од работа...понижување до бесвест! Милиони да ми даваат таму не се враќам!

Со платата која ја зиемаат не може струјата да си ја плати ама не е битно, битно е тропај врата - зимај плата...ваму приватново има гас потење!

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9100
« Одговори #64 на: 31 Јануари 2012, 15:10:26 pm »
секој за себе си размислува, ама за некого тоа е тоа што го бара.

јас ти кажувам дека се плашат лугето од промена посебно во нова фирма(искрено незнам за твојата не ме факај за збор)

а за етаблирање висина на плати и дали и зошто некој ги есапи или не не ни се замарам

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #65 на: 31 Јануари 2012, 15:16:12 pm »
Епа вака, 2007 година кога си дадов отказ од државна работа ( од најголема книговодствена фирма во МК, беше под капата на МОН) како раководител зимав плата да речеме колку три просечни сега во МК.
Сите ми викаа, ненормален си, каде си одиш, ништо не работиш, дрвиш к*р цел ден, само со телефон работиш, зимаш убава плата и ќе одиш приватна фирма да исправаш криви дрини?

Јас си заминав, не ги послушав! Денеска таа истата фирма не постои. Дел од вработените се вратени на работа за плата 3 пати пониска од таа што ја земаа, со пола работно време (само ради придонеси иначе седат цел ден пошто водат по 4 училишта, тоа се минимум 12 жиро сметки и 4 каси)...ете им ја сигурноста за државното...тоа сакав да ти го објаснам!

Нели брат ти треба партиска книшка за да седиш на работа, без обзир дали плава или црвена, сери и се на таа работа освен ако не си на некоја лапачка позиција да напраиш камен за 4 години.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
« Одговори #66 на: 31 Јануари 2012, 15:20:15 pm »
Епа ем државно, ем без книшка... Ептен сакаш преку леб погача. Ем да клатиш врата цел ден, ем да не дудлаш на фејзбук за Фалангата или за Тат. Не иде тоа така.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34146
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #67 на: 31 Јануари 2012, 16:35:57 pm »
Молам?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #68 на: 31 Јануари 2012, 16:37:05 pm »
Не туку моли, оди клати врата. Нема сама да се клати!!! :) :) :) :) Човек-фаланга!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34146
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #69 на: 31 Јануари 2012, 16:41:48 pm »
Falanga-man

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #70 на: 31 Јануари 2012, 21:16:04 pm »

Отсутен gOJDO

• Легенда
  • Пораки: 7690
  • Хорска Секција
« Одговори #71 на: 03 Февруари 2012, 19:41:04 pm »
Епа вака, 2007 година кога си дадов отказ од државна работа ( од најголема книговодствена фирма во МК, беше под капата на МОН) како раководител зимав плата да речеме колку три просечни сега во МК.
Сите ми викаа, ненормален си, каде си одиш, ништо не работиш, дрвиш к*р цел ден, само со телефон работиш, зимаш убава плата и ќе одиш приватна фирма да исправаш криви дрини?

Јас си заминав, не ги послушав! Денеска таа истата фирма не постои. Дел од вработените се вратени на работа за плата 3 пати пониска од таа што ја земаа, со пола работно време (само ради придонеси иначе седат цел ден пошто водат по 4 училишта, тоа се минимум 12 жиро сметки и 4 каси)...ете им ја сигурноста за државното...тоа сакав да ти го објаснам!

Нели брат ти треба партиска книшка за да седиш на работа, без обзир дали плава или црвена, сери и се на таа работа освен ако не си на некоја лапачка позиција да напраиш камен за 4 години.

Ум шо идит отпосле не јет ум!