да јасно ми е што мислиш и знам што све вклучува тоа.
Па вака да се изјаснам да не испадне дека само лупам и не разбирам ништо.
1. За поврзување на појачалото со радиото ке користам LineOutputConverter-PAC AOEM-MAZ2 и RCA кабли кои ке бидат OFC-технологија која ке ја користам затоа што сум за чист звук (нели затоа и појачалото ми е класа Д)
2. Сетот кабли кој ќе ми го донесат за 2-3 недели заедно со појачалото, е следниот
https://www.amazon.com/gp/product/B0058OENJ2/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=A1NLNJ4Y2QP8ZОвој е 8gauge малку појак кабел од оној што навистина ми треба но сепак нека е појак ако одлучам некад да додавам-менјам нешто
3. Кабелот за поврзување на појачалото со акумулаторот ке иде од едната страна на колата , а каблите за звук од другата , сите знаеме зошто.. нели?
4. Од моето радио излегува remote turn on кабел кој ке иде директ у амплиферот за да се пали само кога ке се даде контакт на колата.
5. Дампинг , да секако дека ке направам , да не се губи звукот по вратите-ова е најлесниот дел
6. Е сега каблите за звучниците ке идат од појачалото до радиото, кај што ке се преспојат, за да ги искористам старите кабли кои фино и уредно се спроведени до вратите.
7. Монтирање на звучниците колај работа, нели? Ако идам на 6.5инчи големина ке си земам адаптери за од 6 х 8инчи да можам да инсталирам 6.5. Овие звучки , кои ги имам напишано во погорните постови, имаат твитери кои се подесуваат во која насока да пуштаат звук, па така ке се завртат малку нагоре за да се добие пореалистичен звук, затоа што онака се долу ниско во вратите и не е тоа тоа.
8. Субвуферот ... За него ке направам пресметки според пропишаните спецификации за тоа кој простор му треба(волумен внатре), зависно дали е комплетно затворен(sealed) или со отвор(ported).
9. Да ке имам еден осугурач на кабелот кој иде од акумулаторот, и ке биде близу до него за недај боже
10. Подесување... за тоа има доста туторијали на интернет, само си треба интересирање и желба да се научи нешто ново, а мене тоа не ми е проблем.
Вака на прв поглед ова е тоа , но кога ке се почне ке видиме кај сум погрешил, или пак не , тоа времето ке покаже