Автор Тема: kirilsbmw e39  (Прочитано 11270 пати)

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
Одг: kirilsbmw e39
« Одговори #30 на: 06 Октомври 2011, 09:57:01 am »
Даре спиеш ли ти бе море.??

Со здравје да си ја користиш колата другар..
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #31 на: 06 Октомври 2011, 18:12:46 pm »
Другарче си завршил работа си земал лимузина...

Со здравје да си ја возиш... да уживаш во нејзе...

Присутен DimitarMK

• Редовен
  • Пораки: 1912
« Одговори #32 на: 06 Октомври 2011, 18:36:38 pm »
Со здравје да си ја возиш БМВицава.. одличен избор. Дрвото јас не би го чепкал, баш внатре дава изглед на директорски автомобил :). Одлична работа си завршил, 2000 кубици, бензинче, мерак :) Доколку ставиш и Angel-eyes ќе биде сексипил во движење :)

Отсутен kirilsbmw

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 361
« Одговори #33 на: 09 Јануари 2012, 20:42:47 pm »
Да ја надополнам малце темава со една скромна слика и некој не толку скромен коментар во врска со искуството со колава... Презадоволен, колава е повеке од што очекував, има неверојатна вожња, пробувам да ја искористам секоја шанса па и си измислувам по некоја само да излезам надвор од Скопје да извозам на отворено...
 ... да не биде тотално без смисла пост-ов,  кај можам да ги однесам бандажите на пескарење, се лупи лакот бојата па сакам да ги средам... и колку отприлика чини тоа задоволство...

Поздрав Кирил

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #34 на: 09 Јануари 2012, 20:54:57 pm »
Создравје да се вози зверов... 6цилиндри редно, сила, тивко, мирно,  ама крие гнев :D

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7369
« Одговори #35 на: 09 Јануари 2012, 21:03:27 pm »
Абе кога ќе ме повозиш ти мене?? ;D :)

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9193
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #36 на: 10 Јануари 2012, 00:57:13 am »
А зошто не пробаш до негде сам да ги средиш ?

Со шмиргли да извадиш лакот и бојата да остане само прајмерот фабрички, или со демол да ги исчистиш скроз до алуминиум. После да му го препуштиш фарбањето на мајстор, или ако те бива и  тоа да го средиш  сам.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #37 на: 10 Јануари 2012, 01:03:58 am »
Пескарење знам, во стаклара имаш... мислам беа... по бандаш... 500-600 денари, а фарбање,на бандажите и да бидат како што треба да бидат рачунај... грубо... околу 50 евра со тоа што, мој совет е пред фарбање да ги ставиш на машина да не се криви, да ги исправат...

Отсутен kirilsbmw

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 361
« Одговори #38 на: 10 Јануари 2012, 07:47:47 am »
Благордарност за информациите, бидејки имам опрема и го имам правено тоа и порано сам ке ги фарбам со прајмер боја итн... само стругањето некако многу време ке ми одземе па затоа и прашав за пескарење... и обавезно пред тоа една контрола за состојбата и доколку е потребно исправување иако мислам дека нема потреба бидејки немам никакви вибрации или тресење и тоа на било која брзина...

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #39 на: 10 Јануари 2012, 10:14:22 am »
Благордарност за информациите, бидејки имам опрема и го имам правено тоа и порано сам ке ги фарбам со прајмер боја итн... само стругањето некако многу време ке ми одземе па затоа и прашав за пескарење... и обавезно пред тоа една контрола за состојбата и доколку е потребно исправување иако мислам дека нема потреба бидејки немам никакви вибрации или тресење и тоа на било која брзина...

Алу.бандаши не се пескарат,може да  останат длапчина во алуминиумот ако е мек

Затоа ке си земиш едно паковање не “Демол“ и ке ги измачкаш неколку пати и ке ги поминеш со вап,па ако има останато повторно ке ги намачкаш

Така ке извадиш секаква боја што има на бандашот и ке има само чист алуминиум,по после си ги фарбаш како сакаш...
Прво прајмер ако сакаш а и не море,па неколку раце боја и на крај ги лакираш по твоја желба :)
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
« Одговори #40 на: 10 Јануари 2012, 10:22:16 am »

Јас моите ги однесов на пескарење и пробаа со ситен песок и се откажаа. Не се нафаќаа да ги пескарат, оти ќе ги оштетат многу.
И затоа загреј си ги рацете, викај другари на помош, и стружи :(

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #41 на: 10 Јануари 2012, 10:50:16 am »
За чистење со Демол, доктор е Осмица :) :) :)

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #42 на: 10 Јануари 2012, 10:51:39 am »

Грешка!!
За било какво средување на бандаши доктор е Дарио Дарк мк1 :)
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11735
  • Архитект
« Одговори #43 на: 10 Јануари 2012, 10:55:54 am »

Викса е доктор за демол! :D :D :D

Отсутен ViksaSk

• Редовен
  • Пораки: 1225
« Одговори #44 на: 10 Јануари 2012, 19:12:24 pm »
Демол е мн јака работа за вакви рецкасти бандаши..Само доста ќе ти треба :)