Автор Тема: Помош околу кодирање на радио  (Прочитано 4879 пати)

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6747
  • Бенве сие бенве
Помош околу кодирање на радио
« на: 07 Август 2015, 15:58:30 pm »
Здраво екипо стар сум на форумов, пишав еднаш немаше фајде па вака со посебна тема нека стои може ќе се најде некој да помогне.
Радиото кај мене е БМВ бизнис и има AUX приклучок под потпирачот за рака, е сеа нема аукс опција во самото мени, некаде по форуми гледам дека има теми за истово и пишува дека на радиото треба да му се вметне нов код за да опцијата аукс е активна. Има ли некое типче што ги работи за разумна цена да го среди?

Овде го има кодот

http://www.babybmw.net/viewtopic.php?f=18&t=38989

http://www.babybmw.net/viewtopic.php?f=3&t=34719

http://www.bmwcoding.com/showthread.php?9457-e87-Business-Radio-Aux-In-disapeared&highlight=radio

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
Одг: Помош околу кодирање на радио
« Одговори #1 на: 25 Август 2015, 17:17:26 pm »
 ??? ??? ??? ???

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #2 на: 25 Август 2015, 20:36:26 pm »
Пиши му на членот ZokiPet мислам беше, што се договаравте за светлата. Би требало да знае да го среди тоа чим знае за светлата...

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #3 на: 26 Август 2015, 00:06:40 am »
Мислам и @zvonkog дека беше со бемвејците, види и со него.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1069
« Одговори #4 на: 26 Август 2015, 10:10:45 am »
колку што ги разбрав линковите, не ти треба код, туку рекодирање или репрограмирање, а тоа мислам дека со некој обичен програм не може да се направи,
од искуство со други опции на колата, треба со оригинален софтвер да се влезе во опцијата која што сакаш да биде активна или не.
едина препорака што би можел да ти ја дадам е да се обратиш кај Тони Џеповски, сигурно може да го активира, ама не сум сигурен дали ќе ти се нафати да го прави.
за  некои опции може некогаш да послужи и некоја поуниверзална дијагностика ама сепак е потребен некој што се разбира.

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
Одг:
« Одговори #5 на: 26 Август 2015, 10:14:57 am »
Јас како што гледав и да се кодира да добие аукс при следна промена на акумулатор или пад на напонот во зима опцијата ќе се изгуби. Мислам дека не се исплати.

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1069
« Одговори #6 на: 26 Август 2015, 10:33:23 am »
значи, ако нешто е поставено фабрички, мора да постои опција за трајно активирање или деактивирање.
а дали некогаш ти функционирал ауксот или не??

Присутен MAPJAH

• Сениор
  • Бенве сие бенве
« Одговори #7 на: 26 Август 2015, 12:23:01 pm »
Можеби претходно функционирал, од кога е кај мене не.