Автор Тема: Помош во врска со радио ?  (Прочитано 4663 пати)

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6850
  • French diamond
Помош во врска со радио ?
« на: 19 Април 2015, 21:33:38 pm »
Зошто и после гасење на радиото продолжува вака да свети и не се гаси скрос ? Врзано си е со џек како што треба, освем ако пинојте на џекот од радиото и џекот од колата не се исто наредени то не видов.. друг некој проблем што можи да има ?

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6130
  • 69
Одг: Помош во врска со радио ?
« Одговори #1 на: 19 Април 2015, 22:01:55 pm »
Што радио е ова?
Изгледа измешани им се местата на +12 и ACC.
Личи на Кенвуд.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7833
  • Плинаш!!!
Одг:
« Одговори #2 на: 20 Април 2015, 00:28:15 am »
И мене ми личи на Кенвуд. Пробај да го задржиш копчето за гасење повеќе од 5 секунди и можно е да се угаси или види во менито да не има некоја опција како auto on off. А може и Сале да е во право.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • French diamond
« Одговори #3 на: 20 Април 2015, 09:53:18 am »
Постар модел на Kenwood е радиото, а колата е Fiat Palio... жиците се врзани вака :
Црна(кола) - црна (радио)
лилало црвена(кола)-црвена(радио)
жолта(кола) - нигде...... плаво бела (радио) - нигде
Розево жолта(кола)- жолта ( радио)

Кој се +12 и ACC и која кај треба да оди појма немам, ако можи некој нека поможи. И други симптоми шо ги има радиото е што при давање контакт на колата, дисплејот на радиото се гасни, а радиото свири па после некоја секунда повторно светнува и дисплејот, исто така над пуштање глас од 25 па нагоре свири со прекини, ко ке дојди најгласното на рефренот да речиме се прекинва музиката, сецнува и после пак продолжва....трепнува дисплејот при пуштање на светла.

еве некој слики во прилог, па ако успејме да го решиме проблемот ќе бидам многу благодарен  :)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #4 на: 20 Април 2015, 09:57:52 am »
Само смени им ги местата на жолтата и црвената жица на тој конекторот со црна боја.

Ако не се реши проблемот, тогаш има повеќе работа со инструмент во рака.
Поздрав.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен n1kola

• Сениор
  • French diamond
« Одговори #5 на: 20 Април 2015, 11:40:08 am »
Само смени им ги местата на жолтата и црвената жица на тој конекторот со црна боја.

Ако не се реши проблемот, тогаш има повеќе работа со инструмент во рака.
Поздрав.

За жал исто е и така  :-\

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14292
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #6 на: 20 Април 2015, 12:46:58 pm »
Pomini do kaj Jasmin 100 denari I 5 min rabota e. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
Одг:
« Одговори #7 на: 20 Април 2015, 16:23:25 pm »
Mozda ima i nekoj prblem, kontakti na primer...

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6614
« Одговори #8 на: 06 Јуни 2015, 05:54:06 am »
И јас имам едно радио Sony XR-5890R, истата мака, стискам на OFF копчето, се слуша звук БИИП, престанува да свири, ама продолжува да свети целото, копчињата, екранот и дигитален саат на него постојано стои.
Самата кола си има џек, имаше еден друг џек за друго радио прикачен на сегашниот што е подоле на сликата, така фушерајски прикачени беа жиците, го откачив се тоа и џеков доле на сликава си одговара на радиото, ама истата мака како кај Никола.

Еве и слика од џекот:
« Последно менување: 06 Јуни 2015, 06:51:10 am FiLo »

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #9 на: 07 Јуни 2015, 01:06:59 am »
И јас имам едно радио Sony XR-5890R, истата мака, стискам на OFF копчето, се слуша звук БИИП, престанува да свири, ама продолжува да свети целото, копчињата, екранот и дигитален саат на него постојано стои.
Самата кола си има џек, имаше еден друг џек за друго радио прикачен на сегашниот што е подоле на сликата, така фушерајски прикачени беа жиците, го откачив се тоа и џеков доле на сликава си одговара на радиото, ама истата мака како кај Никола.

Еве и слика од џекот:
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Да пробаш кога ти е вклучено радито да задржиш подолго време на дугмето обележано со dspl, ili display? Тоа нај мене (на pioneer) прави да не свети цело радио, а саатот се исклучува во менито...

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #10 на: 07 Јуни 2015, 01:38:07 am »
Го решивме некако, проблемот беше што до џекот само жица со константен ''+'' ми доага и од таа жица добива џекот струја на константна и на контакт. И чарето константната да ја поврзам на џекот каде што треба, а за контакт жицата да повлечам жица од брава или од друг уред што ми работи на контакт или со прекидач да ја ставам контакт жицата и ја одбрав вторава солуција.
Па вака како на сликиве го изведовме, поточно како на првата слика го направивме, ама ке треба да го преправам како на втората слика зашто ми се губи меморијата што ке меморирам станици, саатот и бојата на копчињата

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #11 на: 07 Јуни 2015, 02:52:39 am »
Ех да не ти беше радиото полуретардирано, и да се гасеше фино лепо од дугмето што го има... Не ќе правевме вакви егзибиции. :)

Јас лично вакво радио со прекидач не трпам... Иако фурав такво пар години у голфот... И од кога го средив, некако сум посреќен. ;D

Отсутен FiLo

• Сениор
« Одговори #12 на: 07 Јуни 2015, 04:02:38 am »
И да не ми фалеше контакт жица до конектор. Мада боље со прекидач него да те оставев да ми влечеше контакти од брисачи, магленки, средни светла. :D