Сепак мислам дека требаше потанка гума...
Како и да е со здравје да се возат !
Барајте дистанцери сега 
Никакви дистстанцери нема да се ставаат баш добро лежат право со полумесецот таа димензија ја земавме бидејки највеќе одговараше а големината е најпогодена за колата и моторот
пак ке кажам колата се спрема за нормални услови ако беше за потенко многу добро знаеме што треба и мислам потенка гума ке се изгуби кога ке се стават браниците
Фала
и почекувајте спуштање 35 mm за брзо време утре ке пробаме да го наместиме страничнит боди кид што преостана тој 2 сантима ја шири колата.
страничнит боди кид што преостана тој 2 сантима ја шири колата.
Баш поради ова мислам дека ке требаат дистанцери 
може да фаќа на крилата 
Ja neznam sto e vo posledno vreme so clenovive od carclub,taka e toa staj potenka guma i vozi staj distancer i vozi ?
Kolku pati spomnav i uste kolku da spomnam kolata ide vo standard normalna pristojna izvedba da moze da si ja vozis kade ke posakas, a mnogu ubavo e poznato ako ides na spustanje veke ides na 175 kaguma so minimum 60mm spustanje i normalno nekoj dobar amortizer.
Drugo sto sakam da kazam kabrio fabricki nosi 5.5j bandas so175 ka guma,a sega ideme na 6.5j so 195 ka guma sto e nadvot od granicite i knap skoro i da fakja, a moze i ke fakja...
e togas ke go jademe STAPOT
Sto ke mi se distanceri koga bandasite veke izlagat od krilo ?
Znaci ne e rabotata na nevideno da se napravi nekoj muabet,zar ako mestoto dozvoluva distancer jas nema da postavam?sve toa se planira pravi za da moze da se vozi kolata,i da funkcionira kako sto treba i utre da ja zapalam i spukam do germanija i nazat i da ne naidam na problem(daj boze)......
uste od koga ja kupiv rekov deka ide vo normalna gratska izvedba, da bese za nesto ekstremno sea ke imase kw amortizeri so opasna colaza na bandas i opasna guma,no vo slucajov toa e nadvor od ona sto go posakuvame,mozebi vo idnina ke napravime i nekoj takva probena cisto radi dosada