Отишол Спортекс во Мак Ауто Стар да си купи АСХ.
Се истресол 22 К евровизиски и сиот среќен, со пробни таблици се вози низ Скопје.
Застанува на Семафорите кај Мавровка, музика внатре, раката низ прозор, цвикери турил на глава...кога едно време од позади...БАААААААММММ...се учукал некој.
Излегува Спортекс, крв нема у него.
Кога гледа има што да види.....КУОРЕ со КОЦКАТА кантосана го опнал од позади, лом го напраил.
Абе Куоре нормален ли си, знаеш ли колку пари ја платив колата...со тоа каната твоја лом ме напраи.
Шо праиме сега...?
Проштевај Спортекс.....само што си додјов од Сервис....кочнициве не ми работат....сите пари ги дадов да ја направам и пак не работат...извини Спортекс ама не можам да ти ја платам штетата.
Спортекс изнервиран, влегува у кола и да го нема.
На нареден семафор кај мостот на Гоцета, запира Спортекс на семафор, кога ...БААААААААААМ, пак го учукал некој од позади !!!
Излегува од кола сега напизаден прописно кога гледа пак КУОРЕ со КОЦКАТА !!!
Абе КУОРЕ ти нормален ли си шо праиш....цела кола ми ја напраи лом, абе само шо ја земав еј, ненормален еден??
Извини Спортекс...кантава нема кочници....шо да правам, не сакав да те удрам!
Море иди у П.М.....и ти и КОЦКАТА!
Старт од место, да го нема Спортекс.
Застанува на семафорите кај Соборна.....таман застанал...БААААААААААААААААААММММ...отпозади пак.
Погледнува низ прозор наназад а од позади КУОРЕ му вика...СПОРТЕКС....ЈАС СУМ НЕМА ГАЈЛЕ...ТЕРАЈ!