Миле Фаланга добива хитен повик од Службата за заштита на извитоперени вонземјани...дека НЛО слетал во шумата надј Групчин и сега он треба како и во претходнио случај да оди да воспостави прв контакт со Вонземјаниве.
Пред да трга преку телефон колегата од канцеларијата на ДЗИВ (Друштво за Заштита на Извитоперени Вонземјани) го упатува на основните работи на кои треба да припази.....!
Миле брат, знаеме засега дека се мали то ест многу ниски по раст, дека се Ртка Зелени и дека рацете им толку долги што им се влечат по земја!
Во случај на близок контакт, зборувај им Одсечно и Испрекинато, во слогови, затоа што само така можат да те разберат.
Приближувајќи се до самото место на настатанот, Миле вози оф роуд, полека со сите наострени сетила до максимални граници...И ЕТЕ ГО!
Мало Зелено, со рацете до земја....се испречило пред него.....со прикован и блед поглед упатен во правец на Баблс.
Излегува Миле наш и нормално спрема упатставата од ДЗИВ му се обраќа на вонземјанинот одсечно и со испрекинати зборови....!
Јас сум МИ..ЛЕ ме ви..ка.аат Фа..ла...нга...тука се во...зам!
А вонземјанинот гласно и со намуртен глас му одговара...: Јас сум Панче шумарот и тука СЕРАМ...бриши оттука!