Автор Тема: Домашни Миленици  (Прочитано 748994 пати)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Одг: Домашни Миленици
« Одговори #480 на: 03 Септември 2012, 18:29:10 pm »

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
Одг: Домашни Миленици
« Одговори #481 на: 04 Септември 2012, 20:32:04 pm »
Бреј каков пес, нека се осмели некој да влезе  ;D 

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
http://tocka.com.mk/1/74012/kuce-drzelo-dete-so-zabi-10-minuti

еве заради ова се бара да носат кучињата заштитници на рилките...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
сопствениците да се сместат во ЗАТВОР! Поради загрозување на општата безбедност и убиство во обид.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
ротфајлер е прилично глупо куче... ниско интелегентно.. и такви изливи за напад не се чести ама ги има... незнам со кој памет го шетал без маска па уште и не закачено на јаже или како го викаат на поводец ебаго...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
Куче без ланец, јас би тужел тоа за стравови, за инвалидитет... За што се не. Абрамович гомна да јаде...

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4220
ротфајлер е прилично глупо куче... ниско интелегентно..
многу си грешка за ова,многу

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
ротфајлер е прилично глупо куче... ниско интелегентно..
многу си грешка за ова,многу

ај не ме зезај... лаат и се пуштаат (освен на мачки и други џукели) и на детски точачиња, на мајки со количка и бебе у него, на мали деца со мали велосипеди со помошни тркалца, лаат и на дрва, бетонски стубови, кесе што го носи ветер, картонска кутија од телевизор, пластично буре за купус, метална кутија за осигурачи пред зграда, црни кеси со ѓубре, пластични канти за отпад, од оние металните округли високи пепељари и едно чудо такви работи..

не зборам за едно.. во маало порано беше помодарство да имаш некоја таква свиња што лае... сум гледал со свои очи ова погоре набројаново... глупо куче е глупо куче... и нај лесно е да го с’снеш на нешто е уствари глупото куче... можда јебига има и кај нив раси и подраси, ама се она што беше околу мене во аеродром се беше такво... и јеботе куче те јебо, ако кога излагаш да го прошеташ идеш онаму кај што оно те носи на јаже врзано, пошто за 3 минути ке се умориш од влечење и борење со него... па тури му плуг ебате и нека ора, бар ке има некое фајде од него...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4220
жал ми е што имаш такво искуство,можда па газдите биле такви и не им обрнувале внимание на своите кучиња како што треба.а и гледам сега у дешаванки за кола пишуеме:)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Јас имам искуство со ротвајлер што не влече, можеш слободно да го шеташ без ланец, знае да глуми мртов, сака да се гали како мало кученце, а е страшно заштитнички настроен према газдарицата, па дресерот оцени дека нема потреба и не е убаво да го учат команда за напад, сам си ја знаел :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
Јас имам искуство со ротвајлер што не влече, можеш слободно да го шеташ без ланец, знае да глуми мртов, сака да се гали како мало кученце, а е страшно заштитнички настроен према газдарицата, па дресерот оцени дека нема потреба и не е убаво да го учат команда за напад, сам си ја знаел :)
Ова не е многу здраво за забите. Може да ти ги искрши некој поотракан.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
Ова не е многу здраво за забите. Може да ти ги искрши некој поотракан.

ја би рекол и за здрвајето воопшто не е добро... ке повлече некој пиштол и на тебе и на кучето...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
Не напаѓа кучето, така да нема зашто некој да ти прави било што.

Али во секој случај пуштено многу ретко се шета, највеќе на еден тревник да се растрча па пак назад на ланец. Главната причина е стравот на другите :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
како ќе го научиш такво ќе биде,не постојат глупави,паметни,агресивни,мирни,луди итн. кучиња од раѓање,исто како дете што ќе го научиш тоа ќе биде од него

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
Не напаѓа кучето, така да нема зашто некој да ти прави било што.

Али во секој случај пуштено многу ретко се шета, највеќе на еден тревник да се растрча па пак назад на ланец. Главната причина е стравот на другите :)

како прва нека ти биде главна причина дека се гасат осигурачите на кучиња и помрачење ги фаќа како она детено што го счапило.
како втора главна причина нека ти биде казна од полиција...

јас верувам дека кучето ти е кротко... и јас имав дешавка слична... на плажа во Нов Зелнад онака по купаќи си се шеткам и од никде ми долета еден бултериер... застана пред мене со смртно сериозен поглед, а јас сам... нај блиску човек имаше на 500 метри од мене... се смрзнав... се посрав... паднав на коленици у пескот и го гледам... трга накај мене опрезно, ми се приближува... не ни помислувам да бегам, знам дека нема шанси да му избегам... се вртам наоколу да видам нешто камен, дрво нешто... нема ништо... кучево доаѓа до мене и со муцката е на точно 3 сантими од мојата фаца... стиснав тупаници и реков ке го утепам и ке мавам со сета сила, не се давам, па ако треба и нек се гине... у глава ми се врти 2 деца и жена во македонија ке останат сами... и кучево отвара уста и почиња да ме лиже, се заврте и си седна до мене... после цели 2 саата си играв со него и трчавме по плажа и вода... после се слушна една отсечна свирка кратка, кучево застана погледна и си отиде нагоре во куќите... го видов и стопанот негов...

такво куче кај нас го ранат со живо месо, го чуваат у дупки и служи само за борби, а не за чување и од кеиф... тогаш прв пат и последен видов кроток бултериер... како мало детенце...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk