ротфајлер е прилично глупо куче... ниско интелегентно..
многу си грешка за ова,многу
ај не ме зезај... лаат и се пуштаат (освен на мачки и други џукели) и на детски точачиња, на мајки со количка и бебе у него, на мали деца со мали велосипеди со помошни тркалца, лаат и на дрва, бетонски стубови, кесе што го носи ветер, картонска кутија од телевизор, пластично буре за купус, метална кутија за осигурачи пред зграда, црни кеси со ѓубре, пластични канти за отпад, од оние металните округли високи пепељари и едно чудо такви работи..
не зборам за едно.. во маало порано беше помодарство да имаш некоја таква свиња што лае... сум гледал со свои очи ова погоре набројаново... глупо куче е глупо куче... и нај лесно е да го с’снеш на нешто е уствари глупото куче... можда јебига има и кај нив раси и подраси, ама се она што беше околу мене во аеродром се беше такво... и јеботе куче те јебо, ако кога излагаш да го прошеташ идеш онаму кај што оно те носи на јаже врзано, пошто за 3 минути ке се умориш од влечење и борење со него... па тури му плуг ебате и нека ора, бар ке има некое фајде од него...