Автор Тема: Домашни Миленици  (Прочитано 808958 пати)

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
Одг: Домашни Миленици
« Одговори #4680 на: 19 Декември 2018, 02:00:08 am »
Срцка е Вилијам. Поинтелегентен е од некои ликови што ги знам.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Van

• Сениор
  • Пораки: 5346
  • VW Golf MK3 1.9 TDI
« Одговори #4681 на: 26 Декември 2018, 11:24:26 am »
https://makfax.com.mk/svet/видео-го-остави-кучето-на-улица-а-тоа-с/

Ова во случај на некој ако не му е јасно зошто мора со закон сите сопственици на кучиња задолжително да им стават микрочип за идентификација. И да се казнуваат сопственици што не го направиле ова.

После сите џукци скитници селење на една голема фарма, и решен проблем. Ако шинтери најдат куче, го наоѓаат газдата и му го враќаат дома заедно со една дебела казна. Па следен пат нека размисли дали сака да чува куче и да се нафати на обврски, или да си игра курташак кратко време и да го фрли на улица, и така да се замара цел град со џукели. Секој ден некој е каснат, полошо или полесно.
« Последно менување: 26 Декември 2018, 11:29:43 am Van »

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #4682 на: 26 Декември 2018, 15:46:32 pm »
ИСТИОТ ЗАКОН Е И ЗА МАЧКИ И ДО МАРТ МИСЛАМ ДЕКА Е БАСПЛАТНО  :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #4683 на: 26 Декември 2018, 16:06:11 pm »
Педер маму му ебам ..

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #4684 на: 26 Декември 2018, 16:19:41 pm »
Кретен без срце и душа >:(

Отсутен NUME

• Сениор
« Одговори #4685 на: 22 Јануари 2019, 14:15:42 pm »
kade go najde ne znam

Отсутен NUME

• Сениор
« Одговори #4686 на: 22 Јануари 2019, 14:16:34 pm »
uste ne sme izleceni od ranite zasto gi lizeme so jazikot ko smirgla

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #4687 на: 17 Мај 2019, 02:56:55 am »
Дали некој видел инхалатор за астма за мачки некаде и да ми каже цена?

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #4688 на: 10 Јуни 2019, 10:46:12 am »
Дали некој видел инхалатор за астма за мачки некаде и да ми каже цена?

Инхалатор како уред не би требало да има разлика од овој за луѓе, само маската да видиш, дали Али, дали по пет шоп некој.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7217
  • French diamond
« Одговори #4689 на: 22 Јуни 2019, 11:07:57 am »
Колку време му е потребно на куче да се врати во нормала по анастезија (не беше успано, само да се смири ) ? Имаше чеклаз во увото и за да му го извадат мораше да го смират, му ставија 1 макс. доза + 1/3 од шприцот, се работи за питбулче 15 кг...еве 20 часа после тоа сеуште само лежи и ни јади, ни пие, а му беше ставена и инексија за разбудвање после чистењето на увото.

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1083
« Одговори #4690 на: 22 Јуни 2019, 13:36:25 pm »
А зошто му ставиле 1 макс доза плус 1/3 ?

Може да има проблем некој, а може и тешко да поднесува анестезија (исто како луѓе) и да му треба подолго време... иначе после толку време би требало барем вода да бара, па и многу побрзо од тоа, после десетина часа...

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7217
  • French diamond
« Одговори #4691 на: 22 Јуни 2019, 18:17:47 pm »
Подобра е, јадеше пред да заминам на работа и почна да оди нормално, не е повеќе како успорена снимка  :) Очекувам вечер да е како нова.

Инаку мораше така со дозата затоа што не стоеше мирна...не ја успавме, само нешто за смирување било.

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 921
« Одговори #4692 на: 24 Јуни 2019, 20:11:03 pm »
Koja e procedurata koga iznesuvas milenik (kuche) nadvor Makedonija? Za vo Grcija e muabetot.

Mi kazaa deka se plakja 1800 den za nekoja dokumentacija, kade sto nekoj nadlezen inspektor treba da udri potpis i plus nekoj si 2 uplatnici od po 150 den. So toj potpis inspektorot utvrduva deka kuceto e procisteno i so vakcini itn itn....

Dali e ova bash taka? Ili ova e klasicna birokratija....

Na primer jas ako ne odam na odmor i ne go nosam nadvor od zemjata kuceto, moze i voopsto da ne go procistuvam i davam vakcini.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #4693 на: 25 Јуни 2019, 01:34:24 am »
Ако посочениот пример е вистинит, тогаш подобро подари го на некој што ќе го сака и чува како што треба.

Ако не, тогаш прашај во Ветеринарен Центар (народски “кај Диме”) како е сега процедурата за носење миленик во ЕУ. Сигурно ќе треба потврда за медикаменти и вакцини, ама појма немам колку трае и кошта, пошто се има сменето самата процедура, од кога ние ја правевме пред 6 години.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #4694 на: 01 Јули 2019, 10:51:37 am »
Ако посочениот пример е вистинит, тогаш подобро подари го на некој што ќе го сака и чува како што треба.

Ако не, тогаш прашај во Ветеринарен Центар (народски “кај Диме”) како е сега процедурата за носење миленик во ЕУ. Сигурно ќе треба потврда за медикаменти и вакцини, ама појма немам колку трае и кошта, пошто се има сменето самата процедура, од кога ние ја правевме пред 6 години.

Интересно е што за миленичиња е задолжително да бидат вакцинирани за да влезат у ЕУ, ама не и за луѓето.... Интересно би било да видиме колку мајкички нема да ги вакцинираат децата ако некогаш се воведе ваква мерка....