Автор Тема: Градски Компакт до 8000 €  (Прочитано 37333 пати)

Отсутен stig

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 933
Одг: Градски Компакт до 8000 €
« Одговори #135 на: 21 Септември 2011, 01:06:56 am »
Riki koga ke se odlucam za vozilce sega ke te baram koga ke idam da go kupuvam.

Oк, нема проблем...

Му викаш за зимање сум, но не по таа цена... и одма... гуми, сервис, регистрација, па ова, па она...

Зависи друже сум бил повеќе од десетина пати на местото на продавач и повеќе од толку како купувач, има луѓе кога ќе ти каже толку е цената и точка не ти праи муабет повеќе ако сакаш на глава наместисе, а додека јас па кога продавам ако сум сигурен во возилото и знам дека имам коректна цена нема да му ја намалам цената повеќе од 50тина до 100 евра максимум ова ти кажувам од искуство многу луѓе се налутиле и си заминале но за неколку дена сум ги продал возилата по таа цена, значи во право сум бил. Муабетот ми беше ако продавачот знае дека му е добро возилото не пушта многу на цената а ако сака да се оттараси од возилото тогаш е друга песна, инаку сакав само да кажам едно мое искуство не се сомневам во твоите способности.

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1847
« Одговори #136 на: 21 Септември 2011, 09:19:13 am »
Абе каков Акорд за 8000 евра, плус кога ќе отвориш на странскиве страни за коли, не ја гледајте одма првата огласена кола, таму е друга прикаска, ама никако прикаската не е дека ке најдеш Акорд за 8000 да те фати комплет и да биде 4-5 год стар.Да беше така, и јас сега тоа ќе возев.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #137 на: 21 Септември 2011, 09:24:27 am »

Oк, нема проблем...

Му викаш за зимање сум, но не по таа цена... и одма... гуми, сервис, регистрација, па ова, па она...

Зависи друже сум бил повеќе од десетина пати на местото на продавач и повеќе од толку како купувач, има луѓе кога ќе ти каже толку е цената и точка не ти праи муабет повеќе ако сакаш на глава наместисе, а додека јас па кога продавам ако сум сигурен во возилото и знам дека имам коректна цена нема да му ја намалам цената повеќе од 50тина до 100 евра максимум ова ти кажувам од искуство многу луѓе се налутиле и си заминале но за неколку дена сум ги продал возилата по таа цена, значи во право сум бил. Муабетот ми беше ако продавачот знае дека му е добро возилото не пушта многу на цената а ако сака да се оттараси од возилото тогаш е друга песна, инаку сакав само да кажам едно мое искуство не се сомневам во твоите способности.

Тука за 100 евра, око ке ти извади...

Јас пред неколку години Полото од 2700 го спуштив на 2100 евра во Велес

Отсутен stig

• Јуниор
  • **
« Одговори #138 на: 21 Септември 2011, 10:24:51 am »

Oк, нема проблем...

Тука за 100 евра, око ке ти извади...

Јас пред неколку години Полото од 2700 го спуштив на 2100 евра во Велес

Зависи колку има интерес за возилото, ако има голем интерес да знаеш дека нема многу да спуштиш ако нема интерес тогаш нема кај да бега ако сака да го продаде мора да спушта цена. Многу заминавме надвор од темата ќе не караат ;D

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #139 на: 21 Септември 2011, 12:23:34 pm »
Jaсно... ама има фори бе другар...

Туку така не се спушта цена...

Пример, идам еве кај полово... и колку бе ми вика 2700 и го гледаш, го пробуваш... и му викаш пазар да праиме и он вика... еве ајде 2600 и пак дрн дрн, дај друга цена и ке ти каже... 2550 и ти фала многу... ке се чуеме...
По 3 дена, му пушташ другар и он да го види и го гледа го пробува и му вика... да ти дадам 2000 евра... овој вика не бееееее... и си иде...
По 2 дена му пушташ пак другар и ми вика... да ти дадам... 2000 евра... тој пак не...
Пак по 3 дена друг другар му вика ... 1800 евра, и овој збеснува, го удара на психа...

И идеш ти му викаш... 2100 евра... ке ти остане... и викај ај дај... 2100 евра

Мора ли, на сите фори да ве учам... аххх :)))

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #140 на: 21 Септември 2011, 12:25:44 pm »

Пример, идам еве кај полово... и колку бе ми вика 2700 и го гледаш, го пробуваш... и му викаш пазар да праиме и он вика... еве ајде 2600 и пак дрн дрн, дај друга цена и ке ти каже... 2550 и ти фала многу... ке се чуеме...
По 3 дена, му пушташ другар и он да го види и го гледа го пробува и му вика... да ти дадам 2000 евра... овој вика не бееееее... и си иде...
По 2 дена му пушташ пак другар и ми вика... да ти дадам... 2000 евра... тој пак не...
Пак по 3 дена друг другар му вика ... 1800 евра, и овој збеснува, го удара на психа...

Јас вака пробав кога го земавме мерцедесот , мене ми бараше 5000 , 4 другари ги пратив на сите им кажа 5000 не симна ич тој , ама стварно мерцедесот коска си го ценеше човекот ..

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #141 на: 21 Септември 2011, 12:26:16 pm »

Taчно! 2100 евра + кафана = 2300 евра за Поло од 2900 евра. :)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #142 на: 21 Септември 2011, 13:03:26 pm »
haha, jaka finta Riki. No taa uspeva samo kaj lica so slab karakter, malku poglupi

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54985
  • Махер
« Одговори #143 на: 21 Септември 2011, 13:09:55 pm »
A posto makedonija sade akademici sme... Koj od koj poobrazovan.

Ustvari, Kako trgnalo so kupuvanje diplomi rabotava, na pat sme da bide sekoj vtor doktor na nauki.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5542
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #144 на: 21 Септември 2011, 14:01:39 pm »
Se zavisi od toa na dali na prodavacot mu se brza ili ne, t.e dali mu trebaat itno parite ili ne.
Jas mislam deka i 10 drugari da mu pustis ako nekoj ne planira da spusta cena nema da spusti.

Ali od druga strana pa zasto da ne probas, ne te kosta nisto a mozes samo da dobiesh.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен stig

• Јуниор
  • **
« Одговори #145 на: 21 Септември 2011, 15:49:07 pm »
Se zavisi od toa na dali na prodavacot mu se brza ili ne, t.e dali mu trebaat itno parite ili ne.
Jas mislam deka i 10 drugari da mu pustis ako nekoj ne planira da spusta cena nema da spusti.

Ali od druga strana pa zasto da ne probas, ne te kosta nisto a mozes samo da dobiesh.

Тоа сакав и јас да го кажам, зависи со кој имаш работа и колку му се брза да ја продаде колата на Рики не му текнало дека продавачот може да го викне братучедму па и тој да се понаша како купувач и да ти го зафркне пазарот така да има еден куп финти ми доаѓале и мене такви арно ама од 100 евра не спуштиле подолу така да било да си купувач било да си продавач треба да си упорен да намалиш исто така упорен и да задржиш цена ;)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #146 на: 21 Септември 2011, 16:25:59 pm »
Све зависи од купувачот. Дали цената која ја видел во оглас му одговара и на сила пробува да симне некое евро, воглавном непромислено, ефтини фори кој ретко палат.

Друг случај е кога некој многу му се допаѓа колата но цената му е над можностите, е тогаш од преголемиот мерак за колата може да се очекува креативност при ценкањето и евентуален успех.

Воглавном ретко се дешава да се симне некоја значителна сума бидејќи купувачот гледа кола според цената. Со самото тоа што се јавил он веќе ја прифатил цената. Многу е битен впечатокот кој ќе му го остави колата, доколку се разочара не верувам дека ќе се ценка туку само ќе си отиде, у стилу ќе се чуеме.

Единствено цена може да се симне доколку приметите дека гумите се за менување, ауспухот за мењање, се ближи регистрација, немање на сервисна книшка, или пак поседување на сервисна книшка со поприлично поодминат интервал од последното менување на потрошни делови  и слично. Тогаш продавачот прифаќа ценкање.
« Последно менување: 21 Септември 2011, 16:27:45 pm Cuore Sportivo »

Отсутен Vlado

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 371
« Одговори #147 на: 21 Септември 2011, 18:12:27 pm »
Ние кога го купувавме свифтот пред 5 год. газдата( поранешниот)му бараше 3150, ја пробавме се и пазар да правиме кај нас дома, чоеков не ја спуште ни на 3000, рече ајде ево 3100 50 евра само пуште, ама и татко ми не беше многу за преговарање пошо ептем беше сочуван свифтот,моторчето предеше све стакло и бидна за 3100. :)
Сузуки Свифт 1.3

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #148 на: 21 Септември 2011, 18:26:33 pm »
Ние кога го купувавме свифтот пред 5 год. газдата( поранешниот)му бараше 3150, ја пробавме се и пазар да правиме кај нас дома, чоеков не ја спуште ни на 3000, рече ајде ево 3100 50 евра само пуште, ама и татко ми не беше многу за преговарање пошо ептем беше сочуван свифтот,моторчето предеше све стакло и бидна за 3100. :)

Без муабет 50 евра...

А да се запнел... и да му речел еве во рака имам ... 2900 ке ти го дал за тие пари...

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14288
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #149 на: 21 Септември 2011, 18:32:04 pm »

Без муабет 50 евра...

А да се запнел... и да му речел еве во рака имам ... 2900 ке ти го дал за тие пари...
Рики,не сите се ценкаат бе друже,јас лично ако сакам нештото да го исчистам од мене можи и за ‘безпари‘ да го дам,ама ако е убаво и си вреди ке му барам разумна цена,и од неа не пуштам ни денар....
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D