Автор Тема: голф 4 205.000 74 kW (101 ПС) или Renault Megane 1.5dci,Renault megane SCENIC 1  (Прочитано 6489 пати)

Отсутен cezarmkd

• Почетник
  • *
  • Пораки: 19
Одг: голф 4 205.000 74 kW (101 ПС) или Renault Megane 1.5dci,Renault megane SCENIC 1
« Одговори #15 на: 23 Јули 2014, 00:59:15 am »
E vaka, po dolgo roganje po placevi,muabeti so prijateli,i ovoj forum dojdov do zakljucok deka sekoj si ima svoja pesna za kupuvanje kola.Valjda mu dodje i koa biras zena.Reno megan ili scenik se izuzetni koli so mnogu oprema koja ja nema vo drugite kako na pr. golfot, no samata pomosla deka ako nesto otkaze deka ke te kosta mnogu me razubedi da gledam takvi koli,a nacekav od prv gazda.Nacekav i oglas za reno klio koj vika nema dopolnitelna oprema i zatoa nema sto da se rasipe.Zet mi vozi fiat stilo benzin 2002 i go nema cepnato uste gi vozi zadnjite dve gumi a ima projdeno 100 000km.Bi gi zamolil forumasite koj imaat iskustvo so fiat stilo 1.9 jtd. posto benzin so pet vrati ne najdov da pisat iskustva,popravki,otkazuvanja i drugo.eve i nekoj linkovi sto gi gledav   http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1305029   ,http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1244885  ,http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1293118.
« Последно менување: 23 Јули 2014, 01:04:01 am velestrumf »

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
Одг: голф 4 205.000 74 kW (101 ПС) или Renault Megane 1.5dci,Renault megane SCENIC 1
« Одговори #16 на: 23 Јули 2014, 01:03:26 am »
Кажи му на зет ти да си купи нови гуми, пред да се утепа себеси и/или другите.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен cezarmkd

• Почетник
  • *
« Одговори #17 на: 23 Јули 2014, 01:05:28 am »
Кажи му на зет ти да си купи нови гуми, пред да се утепа себеси и/или другите.
E pa zatoa go staviv postov da vidam dali mu se gumite za menjaanje.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #18 на: 23 Јули 2014, 01:07:57 am »
Па и не се... Нека пројде уште барем 2-300 000 км, може тогаш ќе им дојде ред.

Да те прашам, дали се информираше колку би чинеле истите поправки што те плашат и те одвраќаат од Рено, на еве Голф пошто си го земал како репер?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен cezarmkd

• Почетник
  • *
« Одговори #19 на: 23 Јули 2014, 01:35:36 am »
Malku zezanje ne e na odmet,valjda on si znae, mu kazav denes deka e toa mnogu za gumi.Servisot e skoro segde ist,te za reno te za vw golema razlika nema.Poentata mi bese scenicot ima 52 senzori,mnogu elektronika,ne sum nekoj sam svoj majstor,mislam deka e do samiot karakter na licnosta sto ja kupuva kolata.Eve mene od tolku muabeti za scenik iskreno se uplasiv a prekrasna kola.Iskreno mislev deka koj ima iskustvo so scenik ke go spodeli,doduse se javi @banjifiko i coekot si kaza.

Отсутен Dimitar

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 445
« Одговори #20 на: 24 Јули 2014, 01:50:45 am »
E vaka, po dolgo roganje po placevi,muabeti so prijateli,i ovoj forum dojdov do zakljucok deka sekoj si ima svoja pesna za kupuvanje kola.Valjda mu dodje i koa biras zena.Reno megan ili scenik se izuzetni koli so mnogu oprema koja ja nema vo drugite kako na pr. golfot, no samata pomosla deka ako nesto otkaze deka ke te kosta mnogu me razubedi da gledam takvi koli,a nacekav od prv gazda.Nacekav i oglas za reno klio koj vika nema dopolnitelna oprema i zatoa nema sto da se rasipe.Zet mi vozi fiat stilo benzin 2002 i go nema cepnato uste gi vozi zadnjite dve gumi a ima projdeno 100 000km.Bi gi zamolil forumasite koj imaat iskustvo so fiat stilo 1.9 jtd. posto benzin so pet vrati ne najdov da pisat iskustva,popravki,otkazuvanja i drugo.eve i nekoj linkovi sto gi gledav   http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1305029   ,http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1244885  ,http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1293118.

Drugar jas kako sto te razbrav zetot tvoj ima stilo i gumite gi nema smeneto 100000km i ti od toa zakluci deka stiloto e super :D

Prvo zetot e za besenje osobeno ako ima malo dete!Aj on neka se utepa,ama drug da ne utepa e problemot.

Prvo i najosnovno menuvam gumi na kola.

Za izborot Nema da se mesham,tuku samo sovet davam.Najubavo podsoberi si uste edna 1000ka i odi na golf 5 ili pak na golf 4(mada 4 kive mi se veke stari,no pak delovi ima na kup)
Pred 4 dena trgnavme do Grcija i prashanje bese koga trgnuvavme dali da odime so moeto Audi ili so na kolegata golfot 6.Deka e ponovo se odlucivme so golfot.

Ne veruvam deka moze mnogu da se sporedi nova so postara generacija na golf i deka ke bide toa od pomos,ama moram da gi kazam moite impresii od golf 6kata.Go vozev 300km i moram da kazam deka sum impresioniran.Da mi kazuval nekoj nemalo da veruvam.Bas ona sto treba.Brzo,stabilno i pred se ekonomicno.Ednostavno se lepi za patot.

Jas ne bil vo nedomica bidejki sum imal prilika da vozam i od dvete marki na auta.Imam vozeno megane od postarite koe go imase komsija mislam 2000 ili 2002 godina.Ne mi ostavi voopsto nekoj vpecatok.Shaltablata ona na koe najmnogu obrnuvam vnimanie,mi bese duri i odvratna.Vozenjeto bese prilicno udobno,no kako sto velam enterierot barem mene voopsto ne mi se dopadna.Za servis kako sto znam ne pravese nekoj golem,no  malku vreme i go imase.

Sega istiot komsija vozi GOLF 4.Dobro on e malku i falbadzija pa sekogas si go fali negovoto do beskraj!Bas pred da odam na odmor go bev prasal za sporedba pomegu meganot i golfot.

Samo mi odgovori citiram "ti mora da se zafrkavas sto mi postavuvas vakvo prasanje"
Ponatamu ne prodolzi.A sto mislel so recenicata pogore mozes da zaklucis
« Последно менување: 24 Јули 2014, 02:21:36 am Dimitar »

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #21 на: 22 Септември 2014, 13:38:17 pm »
За Гољф 4 незнам ништо, нема и да зборам.

Сеник од првите (со фејслифт) има баџанак ми и еден другар. Двете 1.9 дизел, двете увезени. По 2 години ги имаат, освен некој мал дел за климата кај едниот и редовни сервиси други кварови немале.

За резервни делови има еден тип во Радишани што растура реноа и има све и свашта. Во Маџари има еден автомеханичар што поправа само Реноа. Каков е незнам, али стално има "клиенти".

Колата мене лично ми се допаѓа - пространа е, комотна и висока. Баш фамилијарна. Да е нешто брза не е, али влече, впрочем за фамилијарна кола е таман, а и е економична.

И да, доста сеници се возат низ МК, повеќето увезени што покажува дека е ок кола.

Братучед ми има голф 6, 1.6 дизел, и пријатно ме изненади, не е тоооолку тврда вожњата, влече и доста економична кола е. Добро склопена кола. Никогаш не би купил Голф, но ок кола е. 7цата верувам дека е уште подобра.