Автор Тема: Ситни прашања околу мајсторски работи...  (Прочитано 87591 пати)

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
Одг: Ситни прашања околу мајсторски работи...
« Одговори #105 на: 18 Јуни 2015, 00:37:30 am »
ke probas i levo i desno so bor masina, stavi nekoj vo kola neka gleda na koja strana se vraca i lesna rabota, dodeka ispies kafe  sredeno se
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 508
« Одговори #106 на: 18 Јуни 2015, 01:04:12 am »
Ajde ke probam sekako... .ccc... nikogas nema da svatam sto mislat lujgevo... kako mozi bre dizel 20 godini da ima pomalu od 300 000 pominato... Mnogu mrazam vakvi gluposti da pravam...
Како Југо нема друго! - и поарно шо нема!

Отсутен Mercury

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 799
  • Т(д)ркач
« Одговори #107 на: 19 Јуни 2015, 17:48:58 pm »
Појди кај Кинзле нека го среди,или купи со помалку поминати.1000 пари се на се е:)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20680
« Одговори #108 на: 21 Јуни 2015, 19:53:57 pm »
Ќе побарам број и ќе ти пуштам по пп. Мене ми заваруваше неколку профилчиња со CO2 апарат и ми зеде 200 ден. Ова твоево 3цм вар, јас да сум ни пари не би ти земал :)

Да те потсетам да ми пуштиш број од мајсторот во Хром ;)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
« Одговори #109 на: 05 Август 2015, 03:23:21 am »
Minatoto leto slucajno mi izleze eden eksperiment, pa pred da go povtoram sakam malce da zbornam so nekoj drug okolu toa...
Koga farbav niz doma dograma stvari lani, vo nedostig na nitro razredjivac upotrebiv benzin za razdreduvanje na boja (Obicna, hemax- nevena, vo osnova e mrsna boja koja treba da se rastvara so maslen razredjivac) i na moe golemo cudenje bojata ispadna daleku posjajna od taa farbana so nitro i isto dolgotrajna kako nea..  Dali nekoj prael slicni suludi eksprimenti, posto sledna na metak e edna kolica...
Voglavno, me interesira dali ima nekoja osnova da ocekuvam nekoi nus pojavi...
(izvinete za latinicata, uslovi)

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6488
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #110 на: 05 Август 2015, 08:51:16 am »
Оградите на терасите и не знам што друго во минатото бојата ја разредував со маслен разредувач за полесно и побрзо размачкување (по совет/инсистирање на чичко ми, а јас детиште, шо разбирам, башка и една канта од 200денари ќе сум заштедел).

Цевки на дворна ограда лани измачкав со никаков разредувач, значи каква дојде од канта бојата така намачкани и се сеуште сјајни, а оградата на терасата единствено сјајна беше додека се нанесуваше бојата, кога се исуше истиот ден и така до ден денес е мат црна. Башка почна да рѓосува на некои споеви оти со разредувач послаб слој(два пати) се нанесе, ако можи да се речи и дека слој беше тоа.

Оттогаш разредувач само за чистење на четката земам и за ништо друго.  :)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #111 на: 05 Август 2015, 12:29:29 pm »
и за чистење не ти се исплати... поевтина е четката... само за раце да избришеш се исплати....
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
« Одговори #112 на: 06 Август 2015, 02:23:33 am »
So nitro porano pravev dosta eksperimenti i nekoi mi se pokazaa kako dosta efikasni... na primer, vo kitot stavav malce nitro i boja i stanuvase malce po elasticen . Go nanesuvav so cetka mnogu lesno i efikasno za mesta sto treba da se potpolnat.

Isto taka ,go koristam za domasen bitumen... zagrean katran (koj tesko susi) go rastvaram so nitro otkako ke podizladi i otkako ke namackas, za rekordno vreme isparuva tecnosta od nego i stignuva do tvrda sostojba, za razlika od toa kako bilo koga se rastvara so nafta regularno..

Cetkite gi peram so nafta... ostavena nafta vo edno teglice, i otkako ke dorabotam samo ja stavam vo nego... naftata ne isparuva i sledno koga mi treba cetkata ja vadam kako potpolno nova...

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1902
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #113 на: 08 Август 2015, 21:39:32 pm »
Јас четките ги ставам во кантиче со вода па кога повторно  ги вадам за фарбање се меки а не пак во нафта тоа ти е добро ..... Инаку за боја знам дека ако е со бензин измешана наместо со нитро или уљен разредувач после некое време го губе сјајот побргу особено ако е на сонце изложена бојата .....

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
« Одговори #114 на: 09 Август 2015, 00:43:56 am »
До пола зид има плочки, ќе ги вадам. Со што да го израмнам зидот? веројатно вдлабнатината ќе биде 3,4 цм. Сакам после да ја изглетувам комплет просторијата.

Отсутен kire95

• Редовен
  • Пораки: 1863
« Одговори #115 на: 09 Август 2015, 01:01:10 am »
До пола зид има плочки, ќе ги вадам. Со што да го израмнам зидот? веројатно вдлабнатината ќе биде 3,4 цм. Сакам после да ја изглетувам комплет просторијата.
Ако е толкава вдлабнатина да пробаш да залепиш гипс картон

Отсутен nekojtamu

• Редовен
  • Пораки: 1165
Одг:
« Одговори #116 на: 09 Август 2015, 01:01:19 am »
За таа длабочина, малтер.

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • ECU rejected...
« Одговори #117 на: 09 Август 2015, 01:15:53 am »
За таа длабочина, малтер.
без мрежа или најдобро да му ставам... дека тенок ќе дојде да не попука

Отсутен Kozanostra

• Редовен
  • Пораки: 1902
  • Opel Astra 2.0 DI
« Одговори #118 на: 09 Август 2015, 10:22:00 am »
Истото и кај мене се јави сега го реновирав купатилото до пола беа плочки кога ги рушив  имаше  разлика 2-3 см која Плочкарот ја потполни со лепак и мрежа а предходно премачкавме со У-врска .......

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • ECU rejected...
« Одговори #119 на: 09 Август 2015, 10:43:42 am »
Истото и кај мене се јави сега го реновирав купатилото до пола беа плочки кога ги рушив  имаше  разлика 2-3 см која Плочкарот ја потполни со лепак и мрежа а предходно премачкавме со У-врска .......

У врска обавезно, туку многу лепак така оди и доста е поскап тој него песок + цемент.
Јас муабетов го правам за кујна, нема да ставам плочки од страна, само доле.