Автор Тема: Репарација на браник  (Прочитано 2963 пати)

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Репарација на браник
« на: 05 Јули 2014, 16:00:38 pm »
Си земав едно пежо од еден другар што едно зимо го имаше чукнато малку толно во средината :) И си го купив да си го возам со намера и со мислење дека браникот е 60 евра  ;D По неколку телефонски повици со Самко - Нерко дали им стигнал таков браник сфатив дека ке биде тешко за наоѓање па пуштив абер од грчка. Од грчка пријатно ме изненадија и ми рекоа дека има и цената како за мене ке биде само 30 евра за браникот. Жив среќен го нарачав и го очекував со нетрпение. Арно ама кога стигна браникот ме удри дамла, 500 пати му нагласив за модел 2000 година со кружни магленки а он ми го донесе ова  ;D ;D ;D

После, фирма од тетово што се занимава со вакви делови по телефон ми рече дека чекаат да им стигне контењерот и дека цената ке биде 52 евра.. Јас среќен со екстра цена решив да причекам 2-3 недели и конечно да го средам пежото. Дојде денот, стига шоферот со пикапот да ми го истовари браникот, кога гледам пак моделски како претходниот  ;D ;D ;D Ај пак назад... Во Бугарија овој тип на браник оспод 130 евра немало шанси, во Србија околу 180 за истиот, па решив да тргнам по другиот пат...
Изгледаше вака:

После отиде кај Игор што лепи пластики во Драчево и го доби овој изглед

од кај Игор отиде кај едно пријателче на фарбање, каде што просторот помеѓу магленките го направивме со мрежа, во меѓувреме се возеше вака неколку дена

за конечно да си го добие изгледот

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3817
Одг: Репарација на браник
« Одговори #1 на: 05 Јули 2014, 16:05:36 pm »
Na krajot ajt u pm se ;D ;D ;D

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #2 на: 05 Јули 2014, 16:08:11 pm »
Баш така :) :) :)

Отсутен Chaki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 203
  • 6N2 ТDI
« Одговори #3 на: 05 Јули 2014, 21:20:03 pm »
Ako ti treba plastika izmegju maglenkite komplet cela shto odi mislam deka ja ima prasaj samo sho pari ja dava 072 222 060 daniel

Отсутен achtung

• Сениор
« Одговори #4 на: 05 Јули 2014, 21:42:26 pm »
Фала брату, ама мислам дека вака многу отвори а и ми дојде преку стапот више со браников :)

Отсутен Sale

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 121
« Одговори #5 на: 05 Јули 2014, 23:31:32 pm »
Конечно го среди, топ.
.!.