Автор Тема: Мислење и совети за голф 4 1,6 безнинец  (Прочитано 2841 пати)

Отсутен Vernik

• Почетник
  • *
  • Пораки: 9
Zdravo  Me interesira mislenje za Golf 4 1.6 benzin 98 god klimatronik 5 vrati.Kako se pogodeni za 1.4 znam deka trosat ulje a za ovie dali trosat ulje kolku trosat benzin otvoreno grad,odrzuvanje,mani nedostatoci,pofalbi se.Pisete vo komentar pozzz   Инаку ваков голф ми нудат регистриран уште 2 месеци за 2000 евра...да го зимам или не :)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
Одг: Мислење и совети за голф 4 1,6 безнинец
« Одговори #1 на: 06 Јуни 2014, 18:41:13 pm »
1.6 8V?

Секој голф троши масло, само не е така страшно, се во рамки на норамала.

Град плин троши 10-11 во зависност од режим на возење.
Отворено со 120 сум се изненадил знае и до 9 да ги отепа, зависност од товар, и сл. работи

Недостатоци,... ги има на секој чекор и смачено ми е да ги гледам :) кај да се свртиш Голф 4 :)

Пофалби...магарица е јбг...нема смрт.

Значи гледај на стандардните работи, види си дијагностика, ако имаш сервисна историја...такви ствари и се знае дали е удрена некогаш и сл.

Што и да ти се расипи, повеќе од 500 евра нема да дадеш :) сега има катаљон резервни делови за нив (што на старо, што на ново).

Отсутен Suki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 695
« Одговори #2 на: 06 Јуни 2014, 19:26:35 pm »
Iskreno  Golf 1.6benzin za k*r ne gi biva ima da ti troshi ujle ko ludo pa ako uste e na plin ima od auspuh so lopata da izvadis saketo zatoa nemoj za dzabe da si gi frilis parite neka ne te ubeduvad nikoj ti kazuvam od iskustvo sto dvajca moi trdoglavi drugari go izele so golf benzinec 1.6

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #3 на: 07 Јуни 2014, 12:27:14 pm »
Јас не знам зошто некој би барал Голф бензинец или Хонда дизел  ???

Отсутен toni.de

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 591
« Одговори #4 на: 07 Јуни 2014, 22:30:58 pm »
Cico mi go ima 1.6 si nema gajle vekje 9 ta godina.

Отсутен _master

• Почетник
  • *
  • Пораки: 7
« Одговори #5 на: 08 Јуни 2014, 09:01:49 am »
Кој тоа вика дека 1.6 ср е лош мотор?Моторот е баш добар и погоден за таа шасија.Ако си за Голф бензин 1.6 само зимање и плин, никако немој да си земал 1.4 16в.За да не се објанувам зошто да не зимате 1.4 мотор појдете кај првиот механичар и прашајте.
За уље трошење може секоја кола со дефект да троши.
Лично видов како на нов Лексус 2012 година му досипуваат уље на макпетрол па што не била погодена целата гама или само еден автомобил се расипал.