Дали ќе ги има Madness во autopro.mk можеби да, но можеби и не, ќе наведам мое видување но тоа е мое може грешам може не.
Madness одличен бренд со голема палета производи, но она што е комерцијално и што би се трошело кај нас се поклопува со другите брендови, пр. Boa од CarPro e истата крпа со Madness Crazy Pile, Supreme Shine Meguiars и иста со Madness Yellow Fellow итн. Но има и крпи кои ги имаат само они што им се ТОП, пр. Dry Me Crazy и други.
Но сето ова да го тргнеме на страна, како функционира детејлинг светот.
Со секое полирање се трошат од прилика 2-3 крпи, детејлерот си ги става во цена на полирањето, крпите се нови не се перени немаат каменец бигор за да гребат. Бидејќи се платени од муштеријата детејлерот на крај тие крпи ги фрла ( може не буквално но ги употребува за други намени ) евентуално едно перење. Додека кај нас се перат 100 пати. Но тоа муштеријата нетреба да го интересира проблемот е кај детејлерот он се малтретира него ми гребе крпата.
Затоа во некои држави постојат брендови кај нас ги нема. ( сега може ке ме нападнат детејлериве хехеххехе Даме и компанија )
Наравоучение, кога ќе ви побараат за полирање 100Е или повеќе треба да се знае дека тој користи квалитетни производи од било кој бренд и ќе може да си дозволи со нови крпи да брише и ке опстои Madness hehehehehhe. Ако се сведе на полирање 2000ден секаде, нема да видиме ни Madness ни слично. И јас ја сакам Dry Me Crazy лично за мене сега па ќе морам по нет да ја нарачувам, иако ја имам Water magnet која е одлична исто.