Автор Тема: Poliranje predna sofersajbna  (Прочитано 12518 пати)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
Poliranje predna sofersajbna
« на: 06 Март 2014, 11:25:10 am »
Bidejki skoro site na kola imame sitni grebanici na sofersajbnata dobieni od brisaci pusteni na suvo staklo,od cigancinja so onie nivni sungjeri so pesok na semafor,od struganje mraz na sofersajbna,od nekvalitetni brisaci i dr...
Dajte predlog kako bi se sanirale tie sitni grebanici na sofersajbnata i se podobri vidikot na vozenje navecer ili pak koga sonce ti mava pravo na sofersajbna pa se prekrsuva svetlinata i dosta zamara i go oteznuva vozenjeto...
Kazete sredstvo i nacin za otstranuvanje na problemov  ??? ??? ??? Dali moze dase upotrebi polirka isto kako za na kola so polir mleko i dase otstranat ili namalat grebanicite  ???
« Последно менување: 06 Март 2014, 11:35:25 am VLATCE-PUNTO »

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
Одг: Poliranje predna sofersajbna
« Одговори #1 на: 06 Март 2014, 11:38:51 am »
Bidejki skoro site na kola imame sitni grebanici na sofersajbnata dobieni od brisaci pusteni na suvo staklo,od cigancinja so onie nivni sungjeri so pesok na semafor,od struganje mraz na sofersajbna,od nekvalitetni brisaci i dr...
Dajte predlog kako bi se sanirale tie sitni grebanici na sofersajbnata i se podobri vidikot na vozenje navecer ili pak koga sonce ti mava pravo na sofersajbna pa se prekrsuva svetlinata i dosta zamara i go oteznuva vozenjeto...
Kazete sredstvo i nacin za otstranuvanje na problemov  ??? ??? ??? Dali moze dase upotrebi polirka isto kako za na kola so polir mleko i dase otstranat ili namalat grebanicite  ???
нема такво средство за домашна употреба,шофершајбна се полира исклучиво кај добро обучен кадар за тоа,специјална паста се користи и специјална подлошка,не е лесно,просечно време потребно за полирање шофершајбни е околу 3 часа,ако е жешко времето,и повеќе,не е ефтин третман,напомена !!!!не се обидувај сам да чепкаш на шофершајбна :) poveli  ;) https://www.youtube.com/watch?v=1FwIC7-bttk

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5840
« Одговори #2 на: 06 Март 2014, 11:39:15 am »
Вака сам тешко дека ќе можеш да ја средиш, немој ни да пробуваш ич. Едно другарче сакаше да ја полира шофершајбната и прашуваше во Едел Пром, ми се чини и во Новус праша ама му рекоа дека не било добро да се полира шофершајбна, потоа се стварале некои рефлексии не знам што не се сеќавам баш убаво што му рекоа. Сепак прашај, нека ја видат и нека ти кажат. Можеби зависи од тоа колку е оштетена, кај него може била повеќе па затоа така му рекоа.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #3 на: 06 Март 2014, 11:46:21 am »
И мене ме нервираат тие некои ситни гребаници кои што знаат да ми паднат во очи под одредено светло. Ме интересира дали целосно би се одстраниле со полирање и колку полирањето може да ја оштети шофершајбната и да се направаат тие т.н. рефлексии?
Те-ен, што мислиш ти за ова и колку би коштал таков зафат?

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #4 на: 06 Март 2014, 14:48:17 pm »
ima nekoj vo skopje sto go raboti ova i cena ako moze dase pise za uslugata..
jas zimovo vrakjajki se sabajle od rabota nemav grebalka vo kola i strugav mraz so CD za radio i mislam deka od toa imam napraveno nekolku grebanici..baska nekogas kje pustis brisaci ali dur stigne toa vodata kje projdat oni na suvo i celata prasina kje ja soberat a toa e smrt za stakloto..

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #5 на: 06 Март 2014, 17:28:15 pm »
И мене ме нервираат тие некои ситни гребаници кои што знаат да ми паднат во очи под одредено светло. Ме интересира дали целосно би се одстраниле со полирање и колку полирањето може да ја оштети шофершајбната и да се направаат тие т.н. рефлексии?
Те-ен, што мислиш ти за ова и колку би коштал таков зафат?
Naprotiv,so poliranje ke se odstranat ,no onolku kolku sto moze fizicki da podnese stakloto poliranje.Se isprevrtuva slikata dokolku ja raboti amater sofersajbnata :)  ,samo dokolku ja pregree.Cena ne mozam da kazam,samo posle vizuelen pregled na sofersajbnata.

Отсутен newpain01

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 76
« Одговори #6 на: 06 Март 2014, 19:48:03 pm »
и јас имам доста гребаници на шофетшајбната и размислував за полирање, ама можеби е поефтина варијанта да ја замениш со некоја половна(подобро сочувана) него да ја полираш.

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #7 на: 06 Март 2014, 20:13:29 pm »
Да мењам здрава шофершајбна на 4 и пол години стара кола, нема тероетски шанси. Гребаниците не се страшни, мислев ако има некое не премногу скапо и безбедно решение да се средат. Не ми пречат при возење, туку знае да ми падне у очи по некоја гребаница при одредено прекршување на светлина.

Отсутен newpain01

• Јуниор
  • **
« Одговори #8 на: 06 Март 2014, 21:19:42 pm »
Друго е ако се неколку гребаници и ако е понова колата.

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #9 на: 06 Март 2014, 21:58:40 pm »
Jas kje eksperimentiram za kecot so staklata vo gevgelija. Deckite mi izgledaat za dosta upateni vo rabotata.

Отсутен newpain01

• Јуниор
  • **
« Одговори #10 на: 07 Март 2014, 15:16:11 pm »
еве корисно видео

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #11 на: 14 Март 2014, 23:46:00 pm »
sega samo sto naletav na oglasov na reklama 5 pa nekoj od skopjanive dago znae deckovo i dali eventualno bil kaj nego ???

http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=1120509

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
  • Пораки: 1518
« Одговори #12 на: 15 Март 2014, 07:04:01 am »
ja go iam problemov samo se raboti za vozacko staklo  izgrebano e od spustanje i krevanje  ima vidlivi crti i preci nemozam ubavo u retrovizor da gleam   ako najdes kvaliteten majstor kazuj ako ne da menjam staklo