Автор Тема: Мислење за Alfa Romeo GT  (Прочитано 8280 пати)

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8218
  • Rural fuckin society - we live in!!!
Одг: Мислење за Alfa Romeo GT
« Одговори #30 на: 03 Април 2014, 11:18:38 am »
абе брат да, ама ставени едно до друго со алфа гт, бмв то изгледа како сељак кога ке дојде во град ;D а и од алфата има кабрио да не заборавиме
Ш'убо речено!

Отсутен MarkoHF

• Почетник
  • *
  • Пораки: 26
« Одговори #31 на: 03 Април 2014, 16:23:50 pm »
Дружево го читав на ИТ , тазе возач е , доста неодлучен според тоа што читав таму , и според мене џабе се палите , ГТ тешко дека ќе купи :)
Ма одма би зимал многу јака кола (мислам на изглед и дизајн). Само ме кочи тоа што е јака на мотор :)

Незнам колку си одлучен, но ако ги немаш парите и намерата, не е културно кон членовите кои одвојуваат време, бајти, нерви итн... за да одговорат на нешто што нема врска со реалноста.
Ако те интересира само лично нешто околку брендот и моделот има цела тема за читање околу тоа.
Парите се најмал проблем од дамна се собрани. Проблемот ми е јачината на мотор, со овој законов ме кочи, па разгледувам други опции.
А темата за Алфа Ромео ја разгледав но не најдов дополнително инфо за GT.  Исто така не успеав да најдам некој што ја има колава да го прашам па реков да отворам тука тема :)

Отсутен Borce-Fiat

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 927
  • Virus-Alfa
« Одговори #32 на: 03 Април 2014, 21:09:54 pm »
ГТ ти е во глобала иста кола со 147/156 само со сменет изглед ( на просто да речеме).Тоа значи дека имаат осетлива преднича на нашиве патишта,имат тврда вожња и во главном тоа се проблемите на ова кола.Од предницата најскапи се долните рамиња и горните воедно и најрасипливи.Работната рака за нив не е толко скапа колку што чинат самите они.Проблемот е тоа што ако на една страна ти се расипала само јабучница мора да менуваш цело рамо а тоа чини.Друг проблем со предница се гумиците на баланштранга кое се ефтини ( 300-400 парче мислам дека се ) има две но многу време и работа сака за да се сменат а тоа чини.Доколку би го занемариле ова и би нашол солиден примерок на гт, а верувам дека има тогаш ти би земал прекрасна кола.Но овде ти е и проблемот со законот кој дозволува мах 100 коња во првите 2 год,а ова не се решава со "делови" :D .Така да моја препорака...чуви си ги парите, купи си сега нешто мало пр.Пунто,Корса,Поло,Фиеста и сл...навози и се 2 година и потоа продај ја и земи си за мерак.

Edit : Еве ти нешто повеке за дизелот во ГТ ( зошто го имав но во 147 ).Мотор во глобала ти е одличен.Потрошувачка до 8 градска и 5-6 отворено но знае и нешто подоле ако го штедиш,убаво повлекува,имаш сила кога и да посакаш и има долга 6та брзина со која на околу 2000 RPM оди 120км/h а тоа значи мала потрошувачка на пример на 100-110.За бензинците незнам што да кажам не сум имал искуство со овие T.S i JTS но колку што имам читано не се лоши и они само што си потрошнуват малко повеке и имаат скапи свекици :D
LA MACCHINA DELLA EMOZIONI

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #33 на: 03 Април 2014, 21:25:56 pm »
Еднаш пишав ќе пишам пак и овде. Свеќиците кај нас се скапи како што се научени продавачите под изговор "Алфа е" инаку на запад (или југ) цените на деловите се исти како и за други коли од таа класа.
Конкретно комплет свеќици се околу 80-100 евра за оргинаг НГК.

Отсутен Borce-Fiat

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 927
  • Virus-Alfa
« Одговори #34 на: 03 Април 2014, 22:08:18 pm »
Знам знам дека е така за свекиците но на шала ги спомнав зошто сите имат уплах од нив :D
LA MACCHINA DELLA EMOZIONI

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
« Одговори #35 на: 04 Април 2014, 14:02:08 pm »
Дружево го читав на ИТ , тазе возач е , доста неодлучен според тоа што читав таму , и според мене џабе се палите , ГТ тешко дека ќе купи :)
Ма одма би зимал многу јака кола (мислам на изглед и дизајн). Само ме кочи тоа што е јака на мотор :)

Незнам колку си одлучен, но ако ги немаш парите и намерата, не е културно кон членовите кои одвојуваат време, бајти, нерви итн... за да одговорат на нешто што нема врска со реалноста.
Ако те интересира само лично нешто околку брендот и моделот има цела тема за читање околу тоа.
Парите се најмал проблем од дамна се собрани. Проблемот ми е јачината на мотор, со овој законов ме кочи, па разгледувам други опции.
А темата за Алфа Ромео ја разгледав но не најдов дополнително инфо за GT.  Исто така не успеав да најдам некој што ја има колава да го прашам па реков да отворам тука тема :)
Коку време имаш возчка дозвола, ( 90 коња максимум можеш да возиш, ако си тазе).

Присутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20211
« Одговори #36 на: 04 Април 2014, 14:03:26 pm »
Не го лажи. 101 смее.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #37 на: 04 Април 2014, 15:49:42 pm »
Нема Алфа 147/156/ГТ со 101 кс.

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • Пораки: 1473
  • VOLVO C30
« Одговори #38 на: 19 Април 2014, 01:23:04 am »
Imav prilika da se vozam so Alfa GT,eden moj blizok prijatel-avtomehanicar,imashe vo graza alfa GT so skinat rebrest,a vo mashinata mu beshe se sokrsheno.Vo Grcija baraa delovi,no ne najdoa se,pa moraa od Italija da gi poracuvat.Delovite mu izlegoa okolu 1500/1600eu + dostavata do Makedonija :) + rabotnata raka na majstorot,ama jbg kad se ima novac nije problem.Od koga ja napravija imav prilika da se izvozam so taa kola,koja shto mi ostavi dosta dobar vpecatok,i jas si rekov da imam kesh odma zimam takva,ama koga mi rekoa nekoj rabotti za nea,si vikam ima i podobri,kako shto kaza @Borce-Fiat za voznata,taka ispadna kruta,od shto imashe shiroki gumi vo natre se slusa bucava kako da ti e po*ban nekoj lager,gradska pokazuva 10/11.. koga udira na gasta 25/30L otvoreno 5/6,ama toa e toa kola shto sekoj covek ke se zalubi vo nea,taka da ubavo ti velat site,taa kola ne za nashite ulici i patista,ama ti si znaesh,razmisli si dobro i odluci ubavo