Автор Тема: Сакам вистинска патека за ТРКИ!  (Прочитано 17988 пати)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
Одг: Сакам вистинска патека за ТРКИ!
« Одговори #15 на: 17 Август 2011, 23:20:25 pm »
Spremni sme, spremni sme. Bas ni treba nesto takvo golemo, da ne katapultira vo civilizacija!

Дури и кога би се изградила.....кој ќе ја одржава момци? Лесно е да направиш ако имаш финансии, еднократно е...тешко да го одржиш во добра кондиција, сака години работа и кошта многу. Едно чудо фонтани направија во Велесов, пливаат ќесиња, ѓубре, смоки, орбит, хамубургери во нив. Кој го тоа деца мои одржава...никој деца мои...одржувањето гледано на подолг рок е 100 пати поскапо од градењето! Добра ноќ и пријатно!

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11751
  • Архитект
« Одговори #16 на: 17 Август 2011, 23:21:21 pm »
Абре луѓе зашто одма размислувате негативно. Дајте малку да се залагаме, убаво вика Филипче, да ги полниме сандачињата, да замараме, да му донесеме знаење дека ние постоиме во голем број и дека сакаме такво нешто.
Ако викате дека владата гледа само каде има потенцијал за собирање пари, па тогаш дај да изготвиме комплет план, менаџерски потфат да се направи.
Друга работа, не мора да се од во владата, можи ова и некој приватник да го направи, да се најди некој што би инвестирал во вакво нешто.
Дајте некоја идеа, нешто да дејствуваме.
Јас сум ЗА и ја подржувам секоја идеа што ќе биди донесена за овај спорт!

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #17 на: 17 Август 2011, 23:22:14 pm »
Spremni sme, spremni sme. Bas ni treba nesto takvo golemo, da ne katapultira vo civilizacija!

Дури и кога би се изградила.....кој ќе ја одржава момци? Лесно е да направиш ако имаш финансии, еднократно е...тешко да го одржиш во добра кондиција, сака години работа и кошта многу. Едно чудо фонтани направија во Велесов, пливаат ќесиња, ѓубре, смоки, орбит, хамубургери во нив. Кој го тоа деца мои одржава...никој деца мои...одржувањето гледано на подолг рок е 100 пати поскапо од градењето! Добра ноќ и пријатно!
+2

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #18 на: 17 Август 2011, 23:23:19 pm »
Ете ви го чонгур , он може ќе сака :D ;D

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11751
  • Архитект
« Одговори #19 на: 17 Август 2011, 23:23:59 pm »

Ееее Спортекс вака ми делуваш како некој младич, како некој да нема искуство. Па нели гледаш дека ние во Македонија сме стално во тек со настаните од запад. Сите тие работи кај нас се во самоиот врв на технологијата и размислувањето на западњаците. Сите тие фонтани, објекти, улици, мостови инт итн се САМО ОДРЖЛИВИ! Ова самоодржување е моментално најголем хит во светот!

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #20 на: 17 Август 2011, 23:25:40 pm »

Ееее Спортекс вака ми делуваш како некој младич, како некој да нема искуство. Па нели гледаш дека ние во Македонија сме стално во тек со настаните од запад. Сите тие работи кај нас се во самоиот врв на технологијата и размислувањето на западњаците. Сите тие фонтани, објекти, улици, мостови инт итн се САМО ОДРЖЛИВИ! Ова самоодржување е моментално најголем хит во светот!

Пелпетум мобиле.... со би лекол племиелот !  ;D

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #21 на: 18 Август 2011, 00:40:48 am »
Наредна година се избираат градоначалници на општини и градови.. Тука може да биде нешто ако напињаме. али може да не прошалтаат лесно. Како еден градоначалник да не го именувам вети игралиште на жителите на едно село го ископа местото фрли 2 лопати поминаа избори и целата механизација си замина од местото... ги имаше и на телевизија знам тогаш ама џабе он вети ги доби гласовите и ги заеба едноставно

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • К’мет
« Одговори #22 на: 18 Август 2011, 01:00:36 am »
Наредна година се избираат градоначалници на општини и градови.. Тука може да биде нешто ако напињаме. али може да не прошалтаат лесно. Како еден градоначалник да не го именувам вети игралиште на жителите на едно село го ископа местото фрли 2 лопати поминаа избори и целата механизација си замина од местото... ги имаше и на телевизија знам тогаш ама џабе он вети ги доби гласовите и ги заеба едноставно
Наколче сите така прават , предизбори ќе прават , кога ќе поминат избори , се застанало ;D

Отсутен NetworX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 929
« Одговори #23 на: 18 Август 2011, 01:02:19 am »
Ете ви го чонгур , он може ќе сака :D ;D
ХААА ѕвони му заглави му се на телефон :)

Иначе добра идеа е оваа веќе преку ... од сали за фудбал и фудбалски игралишта во ниеден друг спорт не инвестираат туку само топка што има.
Кога беше првата трка (DownHill Mountain Bike) на Водно, прашуваа по општини по триста чуда и им дозволија едвај, ама возачите и организаторот требаа сами да си ја средат стазата. Се утепаа од работа помина трката и планинарите (дедовците) им ги бутнаа рампите и Wallride-овите за 2 дена.
Стаза асална не е евтино да се направи според некој стандард да не биде ептен дифтарски мислам дека и самите знаете. Тука доаѓа и персонал кој ќе работи на трката т.е. обезбедување, чистачи и оние што ќе наплатуваат за на трак деј кога ќе биде. Уз тоа треба да се ангажира и амбуланта и пожарна за секој случај. Не е баш едноставно ама ја сум ЗА.
Не мешајте политики ве молам, овој бил ваков овој вака направил овој така направил знаеме сите какви се така да треба да им се обесиме на трепки за да не забележат дека бараме нешто
Dear God. Thank you for providing us with the direct-port nitrous injection, 4 core intercoolers, ball bearing turbos, and titanium valve springs, Amen.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #24 на: 18 Август 2011, 09:02:18 am »
Vo Veles nekoja od sluzbite ne si ja raboti rabotata, nisto poveke od toa.

Patekata nema da nosi pari dokolku ne se odrzuva kako sto treba i ne se menadzira kako sto treba. ZNaci treba da se donese FIA so svoite najgolemi eventi vo Makedonija. Ako uspeeme da organizirame F1 trka, Makedonija sme ja pretstavile pred cel svet. Ne sme veke fyrom, i sme ja opravdale cenata na patekata!

Na balkanov nas, ima edna dobra pateka vo grcija i edna vo Hrvatska. A sto ako vo Makedonija se izgradi F1 pateka, zosto da ne bideme NIE prvi vo nesto!?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #25 на: 18 Август 2011, 09:34:06 am »
Trkacka staza vo MKD ke nosela kupista pari?
Mozebi, vo 80 -tite i 90 -tite.
Denes najpoznatite stazi vo svetot edvaj izdrzuvaat da opstojat ( so se Nurburgring, Sliverstone itd.) i toa vo zemji kade ovoj sport e 10 pati porazvien otkolku kaj nas.

Za taa staza da bide rentabilna investicija mora pred se da postoi razviena domasna scena, sampionat, sponzori, nagradi, organizacija.
Kaj nas nemoze karting prvenstvo da se organizira kako sto treba, kamoli nesto drugo.

Pod pretpostavka deka ke se izgradi nekoja skromna staza na nivo na Serres vo grcija ( so malo g)...I sto?...sekoj vikend vie ke imate kesh i sredstva da gi rikate masinite pod full throttle so denesnive ceni na gorivata i ke imate sredstva da menuvate gumi, plocki i lameli i plus da plakate ucestvo koe ke bide barem trojno poskapo od ona sto se plaka na karting stazata kaj Ace Palas ?
Tesko. :)

« Последно менување: 18 Август 2011, 09:43:31 am Stratro »

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #26 на: 18 Август 2011, 09:49:52 am »
Trkacka staza vo MKD ke nosela kupista pari?
Mozebi, vo 80 -tite i 90 -tite.
Denes najpoznatite stazi vo svetot edvaj izdrzuvaat da opstojat ( so se Nurburgring, Sliverstone itd.) i toa vo zemji kade ovoj sport e 10 pati porazvien otkolku kaj nas.

Za taa staza da bide rentabilna investicija mora pred se da postoi razviena domasna scena, sampionat, sponzori, nagradi, organizacija.
Kaj nas nemoze karting prvenstvo da se organizira kako sto treba, kamoli nesto drugo.

Pod pretpostavka deka ke se izgradi nekoja skromna staza na nivo na Serres vo grcija ( so malo g)...I sto?...sekoj vikend vie ke imate kesh i sredstva da gi rikate masinite pod full throttle so denesnive ceni na gorivata i ke imate sredstva da menuvate gumi, plocki i lameli i plus da plakate ucestvo koe ke bide barem trojno poskapo od ona sto se plaka na karting stazata kaj Ace Palas ?
Tesko. :)

Ми го зеде зборот од уста...! + 1.000.000.000.000.000.000.000

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7080
« Одговори #27 на: 18 Август 2011, 10:28:17 am »

Кој го тоа деца мои одржава...никој деца мои...

Ме потсетуваш на еден долгогодишен политичар со реченицава  ;D  ;D  ;D

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #28 на: 18 Август 2011, 10:44:01 am »
Парите, што би се уложиле за една стаза, ке се вратат... за многу брзо време...

Пред неколку години, имаше некој преговори... за стазата покрај палас значи, поточно за делот покрај кејот, значи... некаде од делот, на карши канал5 до систина... ама од страната на карпош, во тоа тревите, поточно во близина на сепарацијата за песок...

Ама ништо и од тој муабет...

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #29 на: 19 Август 2011, 09:47:48 am »
Луѓе,ова со стазава во Македонија никогаш нема да се деси...Како прво не ја одржуваат стазата во Кичево,а вие барате нова стаза  ??? :o
Еве нека каже Филип,кога беше трката во Мај каква беше стазата во Кичево ( имаше песка кал и што не по неа),второ асвалтот на стазата е ептен рапав,и одма им ги кине гумите  :-[,трето стазата не е отворена за секого на пример да платиш и да возиш,туку се отвара само за трки  >:(
Тоа е реалноста,во Македонија никогаш ке нема убава стаза,па барем запнете нека ја реновираат стазата во Кичево  ;)
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)