Клипчето е сменето пред 2 месеци, а проблемов е од пред некој ден. Така да мислам дека не прави тоа проблем. Најверојатно не ми се идентично наштелувани задните тркала. Прво фаќа едното па другото. Нека се оправи малку времево, па ќе отворам да видам што е.
чим ти закочува прво новото а со мало доцнење старото одговорот е повеке од логичен... смени го и старото... старото има наслаги од прљавштина, кал, песок и нај страшното корозија. исто така нај веројатно има внатрешно наслаги од прљавштина на самите клипови од цилиндарчето. истите тие ја задоцнуваат потисната реакција на гуртните, во однос на новото кое побрзо реагира и ти се појавува тоа зашантрување лево десно. решението е вадење на старото и ставање ново. некој ке пише дека ке поминеш и со отварање и чистење на старото.. јас велам не, затоа што ако еднаш растуриш старо клипче, краток ке му биде рокот додека да протече и да треба да купиш ново...
затоа од пракса мој лична, што сум ја востановил низ годиниве... кога ке ти протече клипче за кочница, ги мењаш и двете на истите тркала (задни како сет на пример или предни како сет)... не пробувајте да пправите клипче за кочница... не го оправаш. тоа више има канали направео од стругање и работење.