Автор Тема: Daewoo lanos 1.4  (Прочитано 18232 пати)

Отсутен Klasika

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 65
Одг: Daewoo lanos 1.4
« Одговори #75 на: 07 Февруари 2015, 18:06:23 pm »
Се комплет со се работна рака ме фати 6600 Ребрест каиш,затегач,водна пумпа,термостат,диктон грана,летвата ја правев плус некое литро антифриз(ми капеше од водната и од цревата за плин) се на се 6600 денари (мада јас работна рака не плакам :D) ребрастиот каиш е гетс(gates).

Отсутен Klasika

• Јуниор
  • **
« Одговори #76 на: 15 Февруари 2015, 17:14:53 pm »
Тазе  ;D

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5654
« Одговори #77 на: 15 Февруари 2015, 17:41:45 pm »
fino  isprana kola...Nego bandazot svrti go obratno i vo dupkata stavaj si drangulii  a ne vaka

Отсутен Sans

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 142
« Одговори #78 на: 15 Февруари 2015, 17:46:48 pm »
Супер ти е колата и фино ја чуваш. Ми се свиѓа заобленоста која ја има внатре (шал таблата ептен).  ;)
Како се со потрошувачката на плин? Нешто имам слушнато дека се трошаџии ланосиве..  ::)
И уште нешто сакав да ти кажам, по брза постапка да ги извадиш диодите од решетката кај браникот, детски изгледа и не е убаво, исто така да најдеш некоја поубава навлака за воланот оваа го расипува изгледнот и не се совпаѓа, кожна е, а нема ниту едно парче кожа во колата. Купи некоја поубава што не се плете вака  8)
« Последно менување: 15 Февруари 2015, 17:51:55 pm Sans »

Отсутен Klasika

• Јуниор
  • **
« Одговори #79 на: 15 Февруари 2015, 18:15:47 pm »
Ako ja stavam obratnk rezervnata ne stoj stabilna se lizga...inace potrosnjata ne e bas mala od 12 do 13 samo gratska voznja... mada tocno nemam mereno sepak sum prezadovolen od kolata.. :)

Отсутен Klasika

• Јуниор
  • **
« Одговори #80 на: 19 Февруари 2015, 21:14:56 pm »
Vcera mi pregore edno lambice na sal tablata e sea dali pregore dali nema kontakt nesto neznam posto od vreme navreme svetese ama sea skroz prestana zdravje neka se postopli vremevo ke otvoram da menjam e sea dali da idam na belo led osvetluvanje ili da si ostane zeleno cekam vase mislenje ? Eve kako e sega ....

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6130
  • 69
« Одговори #81 на: 19 Февруари 2015, 23:12:04 pm »
Строго бело, и тоа ти треба лед кој не дава сноп на светлина него се шири. За да се долови ефектот.
Барај со што поголем агол на светење.
Не оди со зелено, зеленото е демоде некако по мене.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5654
« Одговори #82 на: 19 Февруари 2015, 23:45:56 pm »
Bela carapa na sve ide.....Samo belo nisto drugo

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7833
  • Плинаш!!!
« Одговори #83 на: 20 Февруари 2015, 00:09:28 am »
Едно глупо питање. Бидејки самата фолија на километражата му е зелена а сијаличките му се нормални (жути), ако стави бели, дали воопшто ќе свети бело или ке свети бледо зелено накај бело?

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #84 на: 20 Февруари 2015, 00:20:45 am »
Jas na slikive gledam deka sveti belo. Ako se brojkite zeleni, ondak zeleno ke sveti...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #85 на: 20 Февруари 2015, 00:24:20 am »
Добро јас сум од моб. па ми удара малку накај зеленко :-). Кај мене бројките се зелени, значи ќе бидат џабе фрлени пари за бели диоди.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #86 на: 20 Февруари 2015, 00:32:42 am »
Toa da...Inace jas gi gledam kako malku zoltenikavi, odnosno beli ke bidat koga ke gi stavi diodite :)

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #87 на: 20 Февруари 2015, 00:42:45 am »
Се разбираме!!!!

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2608
  • Custom made interiors
« Одговори #88 на: 20 Февруари 2015, 00:47:50 am »
Зелени светат ама на сликата се гледа како жолтеникаво.

Жилепунто*
Нема никаква зелена фолија туку на сијаличките има зелена гумена навлака како кондом и свети зелено.

Klasika*
Можеш да искомбинираш и бело со сино ако сакаш, види во мојата тема да видиш кај мене како свети и можеш кога ќе менуваш и тие кај парното да си ги смениш да си ставиш лед. Зашто глупо ќе изгледа така тие лед а тие обични зелени.

пс: Ај да си ги замениме шалтаблите кога ќе менуваш сијалици, јас да ти ја дадам мојата без обратомер а ти твојата.  :)

Отсутен Klasika

• Јуниор
  • **
« Одговори #89 на: 22 Февруари 2015, 13:25:44 pm »
Jasno zeleno sveti sal tablata nego deka e slikano so telefon zatoa ide na zolto.Vcera mavnav edna pojaka dupka i lambiceto pocna da sveti hahaha,tie kaj parnoto koga ja kupiv ne svetea gi menuvav i tie imaa kutoncinja ako se sekavam ubavo nego kako ke najdam takvi led tie bea edni mnogu sitni lambicinja ako se sekavam ubavo? eve uste nekoa slika od vcera pominav use edna svadba so kolicevo :)