Автор Тема: Скутерчиња  (Прочитано 575537 пати)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
Одг: Скутерчиња
« Одговори #345 на: 26 Март 2012, 01:04:28 am »
Ограничен сум за изборот Piaggio Vespa PX 150, друго не е опција :)

Ми треба за низ град и немам никаква потреба да е брзо или не знам што.

kako tiko e ova, ke go ubies od vozenje :)

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #346 на: 26 Март 2012, 02:20:40 am »
Толку ли е строго во  Скопје ???

Кај нас од 1000 луѓе што возат мотори до 250 ццм,100 имаат положено а другото се на диво :D
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен NetworX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 929
« Одговори #347 на: 26 Март 2012, 03:21:16 am »
Пффф секој втор има 125ка и појака а нема полагано.
А камо ли па вистинските моторџии. Пола од нив ако не и поише немаат положено А
Dear God. Thank you for providing us with the direct-port nitrous injection, 4 core intercoolers, ball bearing turbos, and titanium valve springs, Amen.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #348 на: 26 Март 2012, 09:07:37 am »
За 100 или 150 евра нема поента да се замарам цел живот дали некој ќе ме застане, па дали ќе ме казни, па дали од утрр ќе стане строго итн.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #349 на: 26 Март 2012, 09:27:12 am »
+1

Лани полагаше другар околу 100 евра го фати (ако имаш претходно полагано Б категорија). Единствено се жалеше дека ептен биле дудлачи на градска, многу тешко се положувало, тој бил еден од ретките што од 1 положил.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #350 на: 26 Март 2012, 09:36:49 am »
И плус со возачката за веспа, А или А1 категорија... недај боже некој да ве чукне, или бутне од мотор... Автомачки плаќате казна од 300 евра плус забрана за полагање од 1 или 2 години што значи... сте крив, и мислам дека немате обештетување...

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #351 на: 26 Март 2012, 10:01:14 am »
Не е така Рики, плаќаш казна, ама не е дека нема обештетување ако не си крив ;)

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #352 на: 26 Март 2012, 10:49:43 am »
Зашто плаќаш казна ако не си крив? Значи подобро да платам 300 зашто немам дозвола и да не се замарам со полагање отколку отпосле 300. Некако нема смисла да плаќаш ако си во право.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #353 на: 26 Март 2012, 11:22:05 am »
Не е така Рики, плаќаш казна, ама не е дека нема обештетување ако не си крив ;)

Eпа тогаш, само плаќаш казна... 300 евра и една година забрана за полагање

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #354 на: 26 Март 2012, 11:27:08 am »
За 100 или 150 евра нема поента да се замарам цел живот дали некој ќе ме застане, па дали ќе ме казни, па дали од утрр ќе стане строго итн.
tocno :)

i ne e voopsto tesko,bas e mnogu polesno polaganje za motor otkolku za kola zosto i dvete gi polagav vo zadnjive 2 godini

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #355 на: 26 Март 2012, 11:39:32 am »
   Јас пред 4 години имав мал инцидент на Јаја Паша со скутерот, заобиколував возило паркирано на десната лента каде што е забрането и застанување и паркирање, од лева лента имав коли, и идиотот ми отвори одеднаш врата ...
2 бевме на моторот, и до ден денес незнам како успеав да заобиколам наместо директен удар во врата да удри ивицата на вратата во десниот ден од предната маска.
   Застанав, скршена беше маската, паркирав, искочи и возачот од бела Лада Нива, и нормално почна „Абе вие со скутерите ништо не гледате, само возите ... “ Јас само си се насмевнав, и му реков „ Господине, дали го приметивте големиот знак за забрането паркирање и застанување, и ова нешто од вашата лева страна се вика ретровизор, и пожелно е да погледнете пред да отворите врата“ . Викнавме полиција, во меѓувреме со собраа џаболебари хиени, и дофрлуваа од страна „Ти си крив бла бла ..“  Јас си свиркав и не ми чуе. Дојде сообраќајна полиција, си направија увид, му го рекоа истото и на него што јас му го реков, направија записник, се потпишавме, ја советуваа мојата сопатничка и мене да идеме на лекар ако имаме било какви гребаници ... да си бараме оштета.
   По некое време, го добив записникот, нормално во меѓувреме ништо не правев на моторот, и со записникот и моторот отидов во неговото осигурување, направивме попис што треба да се среди, ми префрлија пари и тоа.

п.с. тогаш немав осигурување за моторот :) истечено ми беше, но после тоа си вадам редовно.

Заклучок, иако се работи за 50цц, и јас како и другите учесници во сообраќајот ги имам истите права и должности.

Отсутен nsx-r

• Легенда
« Одговори #356 на: 26 Март 2012, 12:32:46 pm »
ima eden lud zakon za 50cc(velosiped so pomosen motor) treba da vozis po velosipedska pateka ili maksimum metro oddalecen od trotoarot

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #357 на: 26 Март 2012, 12:35:33 pm »
Зашто плаќаш казна ако не си крив? Значи подобро да платам 300 зашто немам дозвола и да не се замарам со полагање отколку отпосле 300. Некако нема смисла да плаќаш ако си во право.

Плаќаш казна дека си возел без соодветна дозвола, исто како да те застанал џандар.

А осигурувањето на кривиот ти ја плаќа штетата што ти ја направил. Како за скутерот, така и за повредите доколку ги имаш.

Ако имаш дозвола, а те удри некој. Не плаќаш ништо. Освен ако не си прекршил некој друг законски пропис (алкохол, после 11 и слично).

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #358 на: 26 Март 2012, 13:32:08 pm »

Плаќаш казна дека си возел без соодветна дозвола, исто како да те застанал џандар.

А осигурувањето на кривиот ти ја плаќа штетата што ти ја направил. Како за скутерот, така и за повредите доколку ги имаш.

Ако имаш дозвола, а те удри некој. Не плаќаш ништо. Освен ако не си прекршил некој друг законски пропис (алкохол, после 11 и слично).

Сеа го читав правилникот на работа, и така... е како што вика правникот :)

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #359 на: 26 Март 2012, 21:16:52 pm »
Не сме се разбрале убаво јас мислев дека и да имаш дозвола плаќаш казна вака е друга работа во ред си е.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“