Автор Тема: Скутерчиња  (Прочитано 501089 пати)

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7055
  • хаУс мајстор
Одг: Скутерчиња
« Одговори #3165 на: 30 Август 2017, 23:30:05 pm »
Зa двoтaктнo незнaм, aмa нa мoенo 4 тaктнo (тaк-тaк-тaк-тaк) имa oсетнa рaзликa вo убрзувaње сo 100кaтa oд Мaкпетрoл.

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6214
« Одговори #3166 на: 30 Август 2017, 23:40:13 pm »
Освен ако не возиш кит шо има над 12 бари статичка компресија немаш разлика во влечење и сл,сипај шо ќе ти стигне

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5653
« Одговори #3167 на: 31 Август 2017, 00:33:05 am »
Se oseca razlika 95 i 100 oktani. Jas na moevo prdalce 4taktno od koga smeniv kit 80cc samo 100 oktani sipuam i osetno podobro ide nego so 95.  2 ili 3 pati imam sipano 95 ama osekjam nekoja razlika minimalna. Razlikata u pari e bezvezalna taka da fukaj 100 oktani neka se znar koja kukja jade mrsno :)

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7055
  • хаУс мајстор
« Одговори #3168 на: 31 Август 2017, 00:57:16 am »
Влaтче, кaкo си зaдoвoлен oд китoт, иде пoдoбрo,, кoлку време гo терaш, ти пoкaчи пoтрoшувaчкa? Имењaкoв ти гo прaвеше?
Сaкaм и јaс дa му фукнaм пoгoлемo клипче, пoштo веќе и дaвa знaци зa ремoнт, изглеa кaриките се гoтoви и трoши уље, пa сезoнaвa дa гo дoумрaм и зимaвa тoa дa гo средaм сaкaм, кoмплет мaшинa oтвaрaње и менувaње се штo мoже дa се смени пa и фaрбaње еднo дa му мaвнaм...

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5653
« Одговори #3169 на: 31 Август 2017, 01:22:34 am »
So kitot prezadovolen. Vlatce go pravese on naraca delovi raka sve negovo. Potrosnja nekade okolu 3l ama racunaj jas i ti u kilaza sme stanlio i olio. Razlika osetna ima vo ubrzanje, start, vlecenje u sve. Pred toa 50cc idese edvaj 55km so moja tezina od 105kg taka da so ova ide 75 do 80km maksimun ama ne e potrebno. Bitno kreva 60km bez nikakov problem i mojata tezina ja tegne bez nikakov problem. Jas prezadovolen. Sega zdravje da se vratam od odmor prvite pari visok go nosam kaj vlatce malce da se osvezi kais, rolni, ulje. Kitot e staven na 3000km sega eve go 9000km ima projdeno do sega nikakov problem. Odnesi go kaj vlatce ostaj go i uzivaj kje si go zemes sreden si ja znae deteto rabotata u malo prste.
Inace kit za kinez od veles e dzabe pari+rolni kje si zemes malce poteski da ne provrtue i teraj. Vo celina jas prezadovolen so malce pari se dobiva solidno skuterce za niz skopskive guzvi.

Отсутен Opticruise

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 90
« Одговори #3170 на: 01 Септември 2017, 01:19:18 am »
Совет од поискусните ??
Му сменив  каиш и ролни 7 грамски, стандард забрзување, крајна околу 63-65 кмх под пуна гас. Е сега што друго би требало да му се замени да иде бар докај 75? Можеби клип, цилиндар и сл?
Иначе имам погорено пишано, баотиан 50 2т, со 16916 км.

Отсутен BrziGonzalez

• Редовен
  • Пораки: 1298
« Одговори #3171 на: 01 Септември 2017, 02:37:46 am »
Совет од поискусните ??
Му сменив  каиш и ролни 7 грамски, стандард забрзување, крајна околу 63-65 кмх под пуна гас. Е сега што друго би требало да му се замени да иде бар докај 75? Можеби клип, цилиндар и сл?
Го имав истото друже. Не си ги фрлај парите... По него фрлив еден куп пари и на крајот беше ракета и трошеше како воз... Кинеските моторчиња се најдобри за вожња во градски услови, штелуван пренос до макс 75-80 км/х. Тоа е балансот за океј потрошувачка и доволна снага да те влече по угорница..
Ако сакаш веќе да извадиш нешто, алуминиумски кит, поголем карбуратор и ауспух... Ама се тоа ќе повлече и нов пренос и цело време ќе правиш и ќе доправаш... За тие пари би ти дал совет да го направиш тоа што го направив јас. Си купив Aprilia и си ја дотерав со многу помалку пари. Дури и да не ја дотеруваш, ако е добро одржувана и возена без проблем треба да постигнува 85км/х, а за тргнување и влечење по угорница е измислена.. Верувај ми не вреди да ги фрлаш парите по вакво моторче... Сепак за до кај 80км/х можеш да си го средиш и да ти влече убаво, со едно ауспуче и малку чепкање на пренос. Исто рече дека има 16к км, едно бушнување 41.5мм и ново јапонско клипче убаво ќе го освежат... Ќе мораш да си провериш и останатото железо во кое стање е ( радилица, клипњача итн..). @VLATKO Џентлменот има вакво моторче и многу добро му е средено. Однеси го кај него сигурно ќе знае да го дотера :)

Отсутен Opticruise

• Јуниор
  • **
« Одговори #3172 на: 01 Септември 2017, 22:22:32 pm »
Совет од поискусните ??
Го имав истото друже. Не си ги фрлај парите... По него фрлив еден куп пари и на крајот беше ракета и трошеше како воз... Кинеските моторчиња се најдобри за вожња во градски услови, штелуван пренос до макс 75-80 км/х. Тоа е балансот за океј потрошувачка и доволна снага да те влече по угорница..
Ако сакаш веќе да извадиш нешто, алуминиумски кит, поголем карбуратор и ауспух... Ама се тоа ќе повлече и нов пренос и цело време ќе правиш и ќе доправаш... За тие пари би ти дал совет да го направиш тоа што го направив јас. Си купив Aprilia и си ја дотерав со многу помалку пари. Дури и да не ја дотеруваш, ако е добро одржувана и возена без проблем треба да постигнува 85км/х, а за тргнување и влечење по угорница е измислена.. Верувај ми не вреди да ги фрлаш парите по вакво моторче... Сепак за до кај 80км/х можеш да си го средиш и да ти влече убаво, со едно ауспуче и малку чепкање на пренос. Исто рече дека има 16к км, едно бушнување 41.5мм и ново јапонско клипче убаво ќе го освежат... Ќе мораш да си провериш и останатото железо во кое стање е ( радилица, клипњача итн..). @VLATKO Џентлменот има вакво моторче и многу добро му е средено. Однеси го кај него сигурно ќе знае да го дотера :)

ќе биди и тоа хаха.  xD да иначе за вакви работи треба мнооогу трпение и пари пред се.. Почнав скоро пред 5 месеци да го возам, од брат ми беше, па еве сеа мој е и да го средам малце :P и може едно прашање? Пошто не се разбирам скоро ич во машински делови, ако му се смени клип, ќе се покачи кубикажата, ќе има повеќе сила, компресија ??

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7372
« Одговори #3173 на: 02 Септември 2017, 01:44:52 am »
^- Треба да се смени цилиндарот, а со тоа и клипот нормално и ќе се зголеми кубикажата. Стави му 70ка кит и терај. Барај го @VLATKO Џентлменот  и ќе завршите работа. :)

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6214
« Одговори #3174 на: 02 Септември 2017, 14:49:45 pm »
Кит од 62сс ќе ти заврши работа ако сакаш повеќе сила и некој километар повеќе на крајна.пиши ми во пп да се договориме

Отсутен Opticruise

• Јуниор
  • **
« Одговори #3175 на: 03 Септември 2017, 17:35:58 pm »
Која големина на ролни одговараат за 16 мм варијатор, искуства?

Отсутен Oliver^^

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 88
« Одговори #3176 на: 03 Септември 2017, 20:03:58 pm »
Совет од поискусните ??

Почни да користиш иридиумски свеќици би требало да осетиш разлика можеби и квалитетен кабел од свеќица до бомбина.
koa ke porasnam ke si go kupam - https://goo.gl/RdUpGL

Отсутен AUDI

• Редовен
  • Пораки: 2204
« Одговори #3177 на: 05 Септември 2017, 06:58:45 am »
Нарачана од Ebay,не ни видов тука по колку пари се,за 5-8 дена ќе стигне.

На спеедфајтот пред некој ден ја извадив за прв пат свеќицата и имаше  гареж,ја зачистив и некако поживо стана скутерчето,а и знаеше да затрокира.Откако ја зачистив свекицата трокирањето го снема.
Drink Russian, Drive German, Wear Italian, Kiss French, be MACEDONIAN!!!

Отсутен Opticruise

• Јуниор
  • **
« Одговори #3178 на: 05 Септември 2017, 14:33:21 pm »
А која програма ја користите за да ја проверите точноста на километражата преку ГПС на Андроид?

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #3179 на: 05 Септември 2017, 14:34:43 pm »
Пиши speedometer на google play ќе ти излезат 500... Јас ја користам Ulysse Speedometer..