Автор Тема: Скутерчиња  (Прочитано 527207 пати)

Отсутен Sase007

• Почетник
  • *
  • Пораки: 6
Одг: Скутерчиња
« Одговори #2910 на: 11 Април 2017, 23:05:44 pm »
Znaci taa zickata sto mi ja kazuvas i sega da ja izvadam nema da ima nikakov problem?
 :)

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
« Одговори #2911 на: 11 Април 2017, 23:26:02 pm »
слободно

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4291
« Одговори #2912 на: 14 Април 2017, 05:50:59 am »
Да прашам тука,може некој имал ист проблем како кај мене.Се работи за Kymco Grand Dink 50, 8 години стара машина.Од лани почна најчесто на прво палење сабајлечки,ладен мотор,да запали и ако додадам дури и ептен малку туража да изгаси,како да се гуши.Па ајде пали пак,на курбла како и секое прво палење,и држење без гас(или ептен многу малце туража) 20-30 секудни,па после тоа нема проблеми со туража,не гаси.Ова знае некад и на загреана машина да го направи,ама ептен ретко.После возење,пред да ја изгасам,ја оставам едно 20 секунди да поработи во место па ја гасам,таков совет добив од дечкото што ми ја сервисира.Двотактол ставам Елф(последно) и Ипоне претходно,ако е до нив нешто.Има некој идеја што може да е и како да го решам проблемов,пошто некад стварно иде на живци неколку пати да ја палам последователно и да пазам да не ми изгаси.

Присутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7440
« Одговори #2913 на: 14 Април 2017, 13:05:20 pm »
Мислам дека треба да се провери и исчисти карбураторот и да се проверат цревата/филтерот за воздух.

• Сениор
« Одговори #2914 на: 14 Април 2017, 13:08:56 pm »
Саухот те заебава,најубаво е да го смениш со нов.

Отсутен Zafirec

• Почетник
  • *
  • Пораки: 11
« Одговори #2915 на: 14 Април 2017, 21:36:43 pm »
Да прашам тука,може некој имал ист проблем како кај мене.Се работи за Kymco Grand Dink 50, 8 години стара машина.Од лани почна најчесто на прво палење сабајлечки,ладен мотор,да запали и ако додадам дури и ептен малку туража да изгаси,како да се гуши.Па ајде пали пак,на курбла како и секое прво палење,и држење без гас(или ептен многу малце туража) 20-30 секудни,па после тоа нема проблеми со туража,не гаси.Ова знае некад и на загреана машина да го направи,ама ептен ретко.После возење,пред да ја изгасам,ја оставам едно 20 секунди да поработи во место па ја гасам,таков совет добив од дечкото што ми ја сервисира.Двотактол ставам Елф(последно) и Ипоне претходно,ако е до нив нешто.Има некој идеја што може да е и како да го решам проблемов,пошто некад стварно иде на живци неколку пати да ја палам последователно и да пазам да не ми изгаси.

Вода во бензинот...исчисти карбуратор, испери резервоар и бензин од Лукоил. И масло 2Т некое поквалитетно како Fuchs, а не Ipone кое кај нас е иранското од буре :) или да поминеш до сервис од вторник натака.

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
« Одговори #2916 на: 22 Јуни 2017, 23:19:33 pm »
Се продава кај нас чудово?

Отсутен Мартин_91

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 451
« Одговори #2917 на: 22 Јуни 2017, 23:27:30 pm »
Најверојатно да, баш вчера видов вакво низ Аеродром, ме збуни кога пројде покрај кола без никаков звук.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #2918 на: 22 Јуни 2017, 23:36:41 pm »

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Да, кај мене во фирма.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
« Одговори #2919 на: 23 Јуни 2017, 07:50:03 am »

Вода во бензинот...исчисти карбуратор, испери резервоар и бензин од Лукоил. И масло 2Т некое поквалитетно како Fuchs, а не Ipone кое кај нас е иранското од буре :) или да поминеш до сервис од вторник натака.

се знае што треба од масло, САМО Мотул :)
пс. од кај сеа тоа дека ипон е иранско?

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #2920 на: 23 Јуни 2017, 09:14:55 am »

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Да, кај мене во фирма.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Дај линк. Ми се појави на фејсбук ама после не можев да го најдам.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

• Сениор
« Одговори #2921 на: 23 Јуни 2017, 13:30:46 pm »
Пецони шо пари е фулл синтетика 2Т од мотул?

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #2922 на: 23 Јуни 2017, 13:56:32 pm »
Пецони шо пари е фулл синтетика 2Т од мотул?
Не требаше да прашаш, ќе се покаеш :D

Отсутен t0m1cA

• Сениор
  • Пораки: 3574
« Одговори #2923 на: 23 Јуни 2017, 14:10:03 pm »
Каков мотул бе не го бива, терајте си елф 2Т MotoTech, 800ден литар. Чим уљето е катастрофа не знам како 2Т би бил добарод мотул.

• Сениор
« Одговори #2924 на: 23 Јуни 2017, 14:16:06 pm »
Ја цело време сум на Агип/Ени и сум презадоволен,баш сеа коа го мењав китот,стариот цилиндер и клип беа во одлична кондиција.