Автор Тема: Скутерчиња  (Прочитано 508671 пати)

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
Одг: Скутерчиња
« Одговори #2670 на: 19 Април 2015, 11:41:50 am »
Има налепница, барем лани на другар му дале и си ја чувал под седиште.. Џандар му ја побарал и му ја залепил напред на фарот ;D

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4995
« Одговори #2671 на: 19 Април 2015, 15:03:10 pm »
Има налепница татко ми кога го регистрираше лани доби и налепница

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7056
« Одговори #2672 на: 19 Април 2015, 17:51:55 pm »
По првпат?

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5653
« Одговори #2673 на: 22 Април 2015, 14:56:54 pm »
Se izvinjavam na administracija ali moram da kazam edna rabota :
Pizda im mater i drzava i admnistracija i sve....
Deneska bev da vadam osiguranje za skuterceto idam na salter vikam osiguranje da izvadam za 2ca patnici za skuterce 50cc.
Dobivam odgovor decko treba dase registrira okolu 1300 denari...Dobro vikam skuterot e 3 god star registriran e samo osiguranje da izvadam..E sega vika po novo od pred nekoj mesec kje ti treba i nalepnica da stavis..
Izrabotka na dokumenti za nalepnica e 583 denari..Toa plativ i se prefrlam kaj osiguranjeto..Tamo kazuvam osiguranje za dvajca patnici mi treba vikaat okej imate 15% popust i treba da platite 748 denari..
Zovrev-vikam gospogjo lani plativ 650 denari kako sega so popust izlaga 748 ???
Krevaat ramenici..plativ i toa i ajde kaj cicko policaec mi dadoa i nalepnica daja slapnam na skuter iako neznam ni kade da ja zalepam..
Inace ne e obavezno skuterot da go mknete so vas znaci cisto papirologija..
STOKA samo pari da se zimaat
« Последно менување: 22 Април 2015, 15:07:03 pm VLATCE-PUNTO »

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7056
« Одговори #2674 на: 22 Април 2015, 16:25:27 pm »
Првпат слушам дека ти треба регистрација за полиса. Јас извадив пред 2 недели само полиса и ништо повеќе. Нит регистрации нит технички ни-што.

Си требал во друго осигурување да одиш.

Не те гледаше чудно џандарот што му бараше налепница за 50 цц?

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #2675 на: 22 Април 2015, 16:45:55 pm »
Jok brat uste bese raspolozen sto mi dava nalepnica..Voopsto ne izgledase mutav.
Znaci osiguranje nemozes da izvadis dodeka ne ti sredat papirologija za nalepnica..
Ova se desava vo avtomoto sojuz karsi mlin balkan ambulantata sto e..
Znaci ides dole direkt kaj osiguranjeto i kje te vratat salter nazad da platis dokumentacija za nalepnicata i sve taa papirologija kosta 583 denari..Posle te prakja na salter kaj osiguritelnata kompanija i tamo ti biras kade sakas e bidejki samo Triglav dava osiguranje za skuter za dvajca patnici niv gi teram vekje treta godina..
Otkako kje platis i tamo osiguranje ides kaj cicko policaec toj ti zima site papiri mava nekoj pecat udiras potpis i ti dava nalepnica i ti naglasuva da ja postavis na vidno mestona skuterot..
Jas od pocetokot pocnav malce na visok ton i sakav dasi soberam papirite i da odam do PSS ali tipot fino mi naglasi deka zakonot e od pred 2-3 meseci i kade i da odam istata procedura e..

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8124
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #2676 на: 22 Април 2015, 17:27:07 pm »

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #2677 на: 22 Април 2015, 18:10:37 pm »

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4219
« Одговори #2678 на: 22 Април 2015, 18:11:33 pm »
сликни убаво полево малце да се види за што се парите дадени :)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #2679 на: 22 Април 2015, 20:55:51 pm »

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2680 на: 23 Април 2015, 00:54:33 am »
сите вие што имате 50 цц скутерче и ако немате налепница која е со важност колку и осигурањето, подложни сте на казна... според новиот закон, кога ке вадиш осигурање, истиот момент треба тоа да биде внесено во системот на мвр и да добиеш налепница...

сите оние што ке отидат во осигурителна компанија и ке извадат само осигурање, МОРА истиот ден да отидат на технички да добијат и налепница... инаку исто како да немаат осигурање, т.е. имаат, ама не им важи...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #2681 на: 23 Април 2015, 02:13:15 am »
Pa toa vikam i jas tipot bez toj papir od 538 denari fakticki tuka ja plakjas nalepnicata ne te pusta da izvadis osiguranje..
Ajde i dase naprais mutav da go preripas nego i da otides direkt na salter za osiguranjeto gi nemas papirite i te nema vo sistem..Pak kje te vratat nazad..
Toa e kje se pomirime so toa 1300 kje si pluknes sekoja godina i nazdravje..Srekja sto nete tera motor da nosis nego cisto papirologija e inace kje te kacat na valci pa kocnici pa zmigavci a moze nekoja budala i izduvni gasovi damu tekne da meri :):):)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2682 на: 23 Април 2015, 03:12:21 am »
јас со мотор за кој плакам скоро 200 еура па на ваљци не идам... нема ваљци кај нас за на мотор да се провери. али броеви да, светла, жмихавци итн итн проверуваат... типувам дека за 1-2 години СИТЕ мотори ке идат на техничка проверка...

како и да е.. терминот ТРАЈНА регистрација не постои више... тоа не постои уште од кога воведоа правило при промена на сопственост да се носи на технички и тоа тогаш кошта околу 4000 денари...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #2683 на: 23 Април 2015, 03:46:08 am »
јас во псс го регистрирав пред недела дена,нит налепница ништо,само регулар 700-800 денари и тоа е тоа

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #2684 на: 23 Април 2015, 10:10:45 am »
Togas zaklucok odete vo pss vadete osiguranje nemojte vo avto moto sojuz da ne go krkate kako mene..Da odam denes da se raspravam vekje e bespotrebno ode voz u kukuruz...