Автор Тема: Скутерчиња  (Прочитано 509246 пати)

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6848
  • French diamond
Одг: Скутерчиња
« Одговори #240 на: 16 Март 2012, 18:50:23 pm »
За тоа, што не работи на голема гас може да се 3-4 работи...

1. Мембраната да ти има мало дупче и фалш фаздух да влага...
2. Дизната за колема гас, да ти има бигор, или да имаш вода во карбураторот...
3. Усисњакот, од тоа што е едно како луге гумено... да има душчиња... или испукано и ради него да не прима...
4. Електрониката да те дупи... да не сака да врти...

А за свекицата проблем, не ми е јасно... обично со сува свекица моторите работат како што треба... а со мокра, мрсна не функционираат... а ова кај тебе е обратно...

Проверени ми се појќето работи Рики, мембраната и лулето се здрави, дизната и карбураторот се чистени пред 2 дена, е сега останва уште ова е*ена електроника, шо ме заебаваше и лани, да прај пак проблеми. Сега никако не пали само вергла...

dusata ti ja izvadi skuterov...
Кинеска работа, дури оди оди, ама ако се расипи оди најди шо го мачи   :) Како и да е, јас сакав да бидам сам свој мајстор, и пробвав да го попрам самиот, ете се шо ми спомнаја се испробав и нејќи да проработи. Утре или Понеделник ќе го посети мајсторот, па ќе ве информирам шо го мачи.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #241 на: 16 Март 2012, 20:55:53 pm »
Може таа електроника да е пробиена...

Барем тоа е 5 мин, работа најди друг кинез, и извади ја и пробај ја...

Правилно е CDI и има 2 вида, со еден и со два џека...

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #242 на: 16 Март 2012, 21:02:33 pm »
Рики ми тече уље од диференцијал на кинезов, што може да го мачи по штрафчиња не е никаде неможам да најдам од кај пушта.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #243 на: 16 Март 2012, 21:12:24 pm »
Вака, тече бидејки не се стегнати убаво штрафовите... а иначе зависи некој се со хартиен диктунг :)

Уље користи искључиво само Ipone но, немој да се заебеш како некој куртони што ми доаѓаат со канта ;) Mора да земеш со со цуцла ... вакво...

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #244 на: 16 Март 2012, 21:20:41 pm »
Ипон ставав во мотор и супер е ама сеа неможам да најдам 10-40, иначе не тече од дихтунгот го проверив некаде од друго место тече, има ли некој семеринг кај лагерот што е кај што искача осовинчето за задно тркало можно е тука да пушта?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #245 на: 16 Март 2012, 21:25:37 pm »
Има семеринг, килав е за мењање... треба на пола да го скинеш цел мотор... :( :( :(

Алспуг, Диск и плочки, тркало... заебанции колку сакаш... :(

Отсутен Tome-Colt

• Сениор
  • Муфљуз
« Одговори #246 на: 16 Март 2012, 21:28:56 pm »
Па ако од таму тече ќе отварам што да правам нема друго чаре, таман треба и 2 чаури да сменам ама некако не ми се ставаат пак кинески пак за 2 години ќе отидат.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #247 на: 17 Март 2012, 01:32:18 am »
jas imav hamachi 50cc vo soobrakajna, 80cc fabricki...
bese tromo ko baba so bastun, na net najdov za baotian sema kako da se trgne restrikcija vo karburatot, elektronikata za obrtai i vo auspuh stesnuvanjeto i uste malce go prosiriv od vnatre ;) za da pobrcuva ko coper...
so badzo zaedno edvaj ne vozese, nad 50 ne idese avtobus ne mozev da preticam, ali posle operacijata idese 90km/h xexexe...
nemav kaj da go cuvam  :( i gledav mnogu rascepeni glavi po ulici i mu go sitnav na drugarce, sega samo krugcinja mu baram chlink moze go znae sime cvik... kaj nego mi e.... i na mate mu sitnav keeway flush 50cc dvotaktno zmiice ali nestabilno zs imase 10" moite bea 12"....

[датотека избришана од администраторот]

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5726
« Одговори #248 на: 17 Март 2012, 01:33:39 am »
i predniot i zadniot branik mu gi isfarbav beli i ngk svekica mu staiv 2 pati godisno menjav ulje vo motor i menjac so 2400km go dadov :(  :'(
celo maalo go ispovozev.... mora da vidam da si zeam uste edno taka za do tuka do tamo i za maliot de ne za mene.... ;D

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14291
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #249 на: 17 Март 2012, 01:43:44 am »
Женската има Атила Хакер скутер,има некој проблем со палењето,да беше нешто друго ќе го напраев до сега,ама електроники слабо,па го чекам да си дојди мајсторот од Германија да го средиме,па после ке го презентирам...Инаку скутерчето е ново купено 4500марки директно од Италија...

God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #250 на: 17 Март 2012, 04:18:40 am »
Ова моторче е 2Т и мислам, вози Минарелли машина...

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14291
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #251 на: 17 Март 2012, 04:23:42 am »
2Т е и е доста и стартно и брзо
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #252 на: 17 Март 2012, 10:08:54 am »
Женската има Атила Хакер скутер,има некој проблем со палењето,да беше нешто друго ќе го напраев до сега,ама електроники слабо,па го чекам да си дојди мајсторот од Германија да го средиме,па после ке го презентирам...Инаку скутерчето е ново купено 4500марки директно од Италија...
e jas mislam deka vozi morinni masina za koja delovite se izgor skapi i tesko da se najdat...

Отсутен n1kola

• Сениор
  • Пораки: 6848
  • French diamond
« Одговори #253 на: 23 Март 2012, 14:31:32 pm »
Конечно после 5 дена ја зедов веспата од мајстор, испадна дека еден вентил беше стегнат, му требаше квалитетно штеловање на карбуратрот, и имаше мала заебанција со лулето за свеќицата. Сега е како шо треба.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #254 на: 23 Март 2012, 17:07:01 pm »
Конечно после 5 дена ја зедов веспата од мајстор, испадна дека еден вентил беше стегнат, му требаше квалитетно штеловање на карбуратрот, и имаше мала заебанција со лулето за свеќицата. Сега е како шо треба.

taman na vreme dur e uste ubavo ;)