Автор Тема: Скутерчиња  (Прочитано 509058 пати)

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7062
  • хаУс мајстор
Одг: Скутерчиња
« Одговори #2205 на: 16 Март 2014, 20:57:39 pm »
палена е еднаш месечно отприлика,знам дека си треба внимание.
@зоки-поки дали ако го извадам капакот,може да изместам нешто?зашто ако се сеќавам,таму е каишот,ролните...
Нема,ако го вадиш внимателно и подеднакво од сите страни капакот,едино што може и е нормално,запчаникот од алансерот на звездата што ја привртува при електронско палење,ма да ништо страшно,ќе го вратиш како што бил,небитно во која позиција и го враќаш пак капакот.Убаво исчисти и провери го федерот на курблата што ја враќа,можно е,да е ослабен што не ми се верува.Пали-вози.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7275
« Одговори #2206 на: 18 Март 2014, 22:56:17 pm »
Има некој слушнато за регистрација на 49 кубици моторчиња, некој нов закон, дека ке мора да се регистрираат секоја година?

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7057
« Одговори #2207 на: 18 Март 2014, 23:01:19 pm »
Колку што знам треба секоја година да се вади автоодговорност (600 ден) но не и за регистрација. Ако смениле нешто во овој поглед, е тогаш тури и пепел на државава ...

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14288
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #2208 на: 18 Март 2014, 23:01:50 pm »
Мислам дека осигурување треба да се плаќа,ама нека каже некој друг поточно ако знае,јас одамна раскрстив со моторите. :)
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #2209 на: 18 Март 2014, 23:07:49 pm »
Ова искочи кај еден мој другар, го нема на фб да го потпрашам што е работата ...

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4220
« Одговори #2210 на: 18 Март 2014, 23:28:26 pm »
Мислам дека е грешка некоја

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #2211 на: 18 Март 2014, 23:32:14 pm »
изгледа за осигурањето е,или ако сменил сопственост

а и да има регистрација би била макс. 2000ден. зошто за 125 кубика е 3.000

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #2212 на: 18 Март 2014, 23:33:02 pm »
Регистрацијата е трајна само се плаќа секоја година осигурување околу 600 денари. Јас додуша не го плаќам ама и кога ќе ме запрат ми го немаат побарано. Се има збунето нешто другарчето изгледа...

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14288
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #2213 на: 18 Март 2014, 23:58:32 pm »
Осигурањето го воведија во случај на незгода мислам да покрива трошоци,пошо пред да го воведат ако некој со мотор оштети кола се плаќаше од џеб.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #2214 на: 19 Март 2014, 10:04:13 am »
Ова искочи кај еден мој другар, го нема на фб да го потпрашам што е работата ...

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Или ако другарчето твое е член на некоја опозициона партија, целта да пушти дезинформација со хејтање на Владата и да создаде револт кај скутерџиите ....

just saying ::) денес се е можно ...

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #2215 на: 19 Март 2014, 14:18:50 pm »
Циц е во Куманово, ништо чудно :)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #2216 на: 20 Март 2014, 12:17:12 pm »
Почна сезоната за скутери па си набавив уље за моето:

Сезонава можеби би го сменил седиштето за олд скул седло со посебно задно седиште.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4220
« Одговори #2217 на: 20 Март 2014, 19:54:57 pm »
денеска направен редовен сервис на скоро 9200 км.Сменето уљенце,средена курблата(сега иде лесно како пердуф),наштелувана задна кочница,каишот сеуште во добра состојба,ролните во одлична состојба,само зачистени.Акумулаторчето го напунил дечкото што ја средуваше,се надевам ќе тера сезонава,а и се надевам на добра сезона со многу возење

Отсутен Tommy

• Легенда
« Одговори #2218 на: 21 Март 2014, 09:36:44 am »

Или ако другарчето твое е член на некоја опозициона партија, целта да пушти дезинформација со хејтање на Владата и да создаде револт кај скутерџиите ....

just saying ::) денес се е можно ...

Брат, он е најголемиот ВМРО-вец што го знам, затоа и ме зачуди кога го видов ова кај него.
Па така, синоќа седнавме на кафе, и му ја побарав сообраќајната од моторче.
Испадна дека е он во право. Мајмуниве го донеле законов, само не знам како уопшто ова поминало без никаква медиумска поддршка, зарем до толку го контролираат медиумскиот простор овие што се на власт.

Еве му ја сообраќајната, еве го и датумот до кој му важи регистрацијата, значи до 2015-та, Март.

Промена на сообраќајна, регистрација, технички, надомест за патишта, све му излегло 2700 денари, како за прв пат, а потоа, пререгистрација ке чини околу 1300 денари.

Само ке кажам, СВЕ ДА ИМ ЕБАМ ПО СПИСОК, на сите по ред!!!
Ја ли ке ви ги плаќам пензиите на старциве бе ... ц ц ц ц

На здравје бричење.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #2219 на: 21 Март 2014, 10:35:29 am »
НЕ МИ-СЕ-ВЕ-РУ-ВА !!!!!!!

>:(  >:(  >:(  >:(  >:(   :o  :o  :o

Искрено, едвај чекам да ме сопре некој џандар да видам што ќе ми каже. Инаку, знам дека мрчеле за ако немаш автоодговорност али ова е сосема ново ниво на крадење човече ...

Еднино што ми мути памет е зошто му пишале мопед, кај мене е на пример велисипед со помошен мотор. Гледам нова е некоја оваа сообраќајна ... да не случајно некој неписмен направил грешка или ... незнам али ... пак ќе кажам ова не верувам дека ќе помине туку така лесно, се сеќавам на моментот кога се обидоа да направат да плаќаат моторите/скутерите во Центар за паркинг па како одма се организираа на www.motori.com.mk

Не е лошо Рики да ни потврди ...