Vaka sea, jas ne sum pravel dogradba, jas go kupiv od hamachi od Stip i od tamu mi kazaa deka e napraven fabricki 80cc, ili oni go pravele vo servisot vo Stip, nz tocno, ama ne sum aknat, tuku go odnesov na proverka kaj poveke majstori, i go otvorija i site rekoa deka ne e laga i deka e napraven 80cc. Toa e toa. E sea za Vele moto koga mi spomna mi se digna kosata, oti ednas ne izede kotek, ama vtor pat sam ke se tepam, ako ne go isptepam nego. Nemase skuterot 1 nedela mu napraviv 1000km( da dobro slusna za 1 nedela ), i go odnesov kaj nego na servis da mu smeni ulje vo masinata i vo diferencijalot. I stasav vecerta kasno kaj nego okulu 19:00 i zatvarase i bidejki ziveam blisku do nego, mi rece ostaj go kaj mene vo garaza ke go stavam ( i stvarno go stavi) i utre sabajle vo 09:00 koga otvaram dojdi i zemi si go ke mu bide se smeneto ( cisto sumljam deka mu smeni ulje, bijdejki se napravi cigan za 150 den, a ne pak za ulje od 500 den). Pred da mu go odnesam vecerta go napolniv na benziska do kraj do kapace pretekuvase benzin. Benziskata e oddalecena od nego okulu 1km, i sabajleto go zimam motorcevo i gledam strelkava za benzin padnata skoro na pola. Odma na benziska go dopolnuvam tocno 150 den izvadeno benzin od nego. Si vikam aj da ne e nekoe crevce nesto skinato dupnato da isteklo. Go nosam na drug majstor bukvalno se go proveri site crevca dali ima teceno dali ima fleki negde, dali mirisa, i samo na najgornoto crevce sto odi od rezervoarot do filterceto za benzin najde deka fabrickata stega e smeneta i deka vsusnost od tuka ima izvadeno benzin. I togas koga ne mu se vrativ da mu ja zemam dusata tamu na lice mesto, vise nikogas ne odam. Odma si smeniv ulje na drugo mesto ( dali Vele go smenil ili ne ne navleguvam ), megutoa koa izvadil benzin za 150 den, so ostanuva za uljeto od 500den.