Автор Тема: ЛЕД СИЈАЛИЧКИ - Различни модели  (Прочитано 29679 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Одг: ЛЕД СИЈАЛИЧКИ - Различни модели
« Одговори #60 на: 17 Декември 2015, 21:55:32 pm »
Би сакал Филипс да земам ако се квалитетни за позициони. Не знам сега точно кој тип требаат, ќе бидам и ќе ти кажам.

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 796
Одг: Одг: ЛЕД СИЈАЛИЧКИ - Различни модели
« Одговори #61 на: 17 Декември 2015, 22:48:26 pm »
Би сакал Филипс да земам ако се квалитетни за позициони. Не знам сега точно кој тип требаат, ќе бидам и ќе ти кажам.
Т10 треба да ти се за позиција, за квалитетни колку се неможам да зборам зошто не сум ги продавал и сум немал искуство, сепак филипс се би требало да се поквалитетни. Точна цена ќе ти пишам утре.

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
« Одговори #62 на: 18 Декември 2015, 15:07:48 pm »
Филипс Т10 пар, 6000к, гаранција немаат - 1000 денари
Ако ти покажува грешка на борд имаат резистори исто филипс околу 600 денари се две, се местат на инсталацијата. :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #63 на: 18 Декември 2015, 20:10:34 pm »
Не, не ми покажуваат грешка на борд, come on, it's a Spark, it's not even a car (right guys?). Ама сакам некои кои нема да се распаднат и да се самозапалат. Некни во обид да ги извадам старите позициони се распаднаа внатре во фарот па морав да го вадам цел фар и да го празнам. За среќа генијално го решиле тоа жутите па лесно се вади и става.
Исто ЛЕД сијаличката во ентериерот ја извадив и целата беше стопена.

Сакам квалитетни. Ова се друго е за во канта.

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
« Одговори #64 на: 18 Декември 2015, 21:04:14 pm »
Не, не ми покажуваат грешка на борд, come on, it's a Spark, it's not even a car (right guys?). Ама сакам некои кои нема да се распаднат и да се самозапалат. Некни во обид да ги извадам старите позициони се распаднаа внатре во фарот па морав да го вадам цел фар и да го празнам. За среќа генијално го решиле тоа жутите па лесно се вади и става.
Исто ЛЕД сијаличката во ентериерот ја извадив и целата беше стопена.

Сакам квалитетни. Ова се друго е за во канта.
Овие јас што ги продавам не се распаѓаат или самозапалуваат, стварно незнам што сијалички ти биле, но неможат да се споредат со Филипс, Филипс би требало да се квалитетни, но се 10 пати поскапи. Ако си заинтересиран за нив, пиши ќе ти ги набавам, цената иста како онаа на мене што ми ја даваат ;)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #65 на: 18 Декември 2015, 21:25:25 pm »
Епа ај набави ми. Јас сум ЗА. Види точно колку чинат пар Филипс Т10 за позиции и кажи ми.

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
« Одговори #66 на: 18 Декември 2015, 21:46:54 pm »
Епа ај набави ми. Јас сум ЗА. Види точно колку чинат пар Филипс Т10 за позиции и кажи ми.
Ти пишав погоре, ми ги даваат за 1000 денари, пар си доаѓаат во пакетчето, 6000к пишано, во живо околу 5000к личат, гаранција не даваат, им пишува 12 години трајност. Пиши на пп ако ти одговара цената и да се договориме.

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
« Одговори #67 на: 16 Јануари 2016, 13:59:41 pm »
T10 со 8 диоди, ксенон-бела боја = 50 денари

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
« Одговори #68 на: 16 Јануари 2016, 14:29:10 pm »
Колку се загреваат лед сијаличките во однос на обичните? Кај мене обичните релативно брзо ги зацрнува па сакам да пробам со лед.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #69 на: 16 Јануари 2016, 14:41:53 pm »
Лед сијаличките уопште не се загреваат. Односно се загреваат на +20 степени од амбиенталната температура ако се исправни.

Само проблем е што се неквалитетни, па може и да се стопат како што ми се стопија мене. Како ќе ти се погоди.

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
Одг:
« Одговори #70 на: 16 Јануари 2016, 14:43:51 pm »
Значи да се опрчиме иљадарче за филипс :)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #71 на: 16 Јануари 2016, 14:51:21 pm »
Тоа е мојот следен потег, за другите не знам.
Мислам дека вреди да се плати 1000-че за квалитетни позиции кои ќе траат со години без да направат проблем.
Последната лед позициона сијаличка што ја сменив пред 2 месеца, се беше изронила како песок во фарот внатре. МОрав да го вадам фарот за да го истресам ѓубрето, а не беше ни пола година стара. Марио_306 знае точно колку време издржа.

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4001
  • MadaFunker
« Одговори #72 на: 16 Јануари 2016, 15:00:55 pm »
Мене досега ми се немаат стопено, излгеа зависи како ке ти се погодат. Имам некои што уште светат по 2 години а некои и за 3-4 месеци ми прегоруваат.
New blood of old school

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #73 на: 16 Јануари 2016, 15:15:37 pm »
Таа што ми се изрони, кога ја извадив на делчиња од фарот, имаше знаци на прегревање, односно пластиката се беше изронила поради долго време висока темепратура.
Пак ќе кажам, како ќе ти се погодат. Ама пак и не сум нашол поквалитетни кај нас. Ако Марче може да ми најде Филипс за месец дена ќе земам п аќе пренесам импресии.

Отсутен marchesk

• Јуниор
  • **
« Одговори #74 на: 16 Јануари 2016, 15:27:25 pm »
Колку се загреваат лед сијаличките во однос на обичните? Кај мене обичните релативно брзо ги зацрнува па сакам да пробам со лед.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Како што ти кажа Џонтра не загреваат обичните лед, само оние со резистори.

Кај мене на кола пред скоро две години си наместив лед од овие што ги продавам, ми работат исто како и првиот ден :)